Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №28

• 55 265
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Стоката си я търсим в пощата, като цяло.
"Оплакване" подаваме като гледаме поръчката, там трябва да има действия за неполучена стока. Следваме алгоритъма.

# 421
  • Бг
Киара*, щом е от Щатите може би на митницата трябва да търсиш пратката.

# 422
  • София
Добре, тогава ще навляза в подробности. DHL Global Mail е услуга на DHL, която представлява поща на глобално ниво и към момента не оперира в Бг, най - близкия център е в Австрия. Писах им, след като на митницата ми казаха, че този тракинг номер не е се получава при тях, и ми отговориха, че работят само с фирми и да се обърна към търговеца си. Вчера проведох 30-тия си разговор по темата с една много много любезна служителна на ДХЛ, която дори от собствения си телефон се опита да намери някаква информация (нямат интернет ), но не успя. Единственото, което научих е, че ДХЛ кодовете се трансформират в UPU/match code и това е универсалния траинг номер по който да си проследя пратката в бг пощи. Но това сякаш няма особено значение, защото почти през ден съм в пощата да си взимам някакви неща сега около Нова година и всеки път питам. Освен това, винаги ми пращат известия. Пратката явно я няма на територията на Бг.

Кажете ми поне какъв е срока в който да пусна заявление, че не съм я получила? Макар да са минали 30 дена, estimated delivery time все още не е изтекъл, имат още 3 дена да я доставят. Силно се съмнявам да дойде, все пак това е приорити доставка, трябваше да е тук много отдавна.

п.п. Писах пак на търговеца вчера, при тях беше сутрин и до вечерта не ми е отговорил, изглежда ми ужасно несериозно, защо той не се тревожи? В предните си имейли ми обяснваше, че трябвало да минат 45 бизнес дни за да пусне завка за проследяване. Това ми изглежда абсурдно! Аз не вярвах на USPS, но пък от тях си получих всичко за нула време по празниците, а DHL така да се изложат...

# 423
Да ви питам нещо. Бях пуснала една поръчка, която я разделиха на две 4асти. Стол4е за хранене беше единия артикул, което ще изпратят 4ак да 16.01. Мога ли да добавя още нещо към него и дали ще се промени цената на доставката? Продава4 Амазон.

# 424
Момичета знам че преди време дискутирахте апаратите за кръвно.Може ли да ми препоръчате .Аз съм се спряла нa  Omron.Не искам да е много сложен че е за възрастна жена и ако може да е с голям маншет.Благодаря предварително.

Аз поръчах преди коледа за подарък на баща ми такъв: http://www.amazon.co.uk/Omron-Classic-Upper-Pressure-Monitor/dp/ … id=I39HH2B0LG10HU
Книжката на БГ си я свалих от официалния сайт на Omron в PDF-формат. Лесен е за използване - едно копче се натиска само и ти мери всичко  Grinning

# 425
  • Бг
Киара*, не съм много запозната със щатския Амазон, но предполагам е аналогичен на другите. Пробвай да пишеш тук - http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=sr_1_1_a … 09&sr=8-1-acs.

Да ви питам нещо. Бях пуснала една поръчка, която я разделиха на две 4асти. Стол4е за хранене беше единия артикул, което ще изпратят 4ак да 16.01. Мога ли да добавя още нещо към него и дали ще се промени цената на доставката? Продава4 Амазон.

Веселото, не, не може да добавяш нищо към вече пусната поръчка.

# 426

Кажете ми поне какъв е срока в който да пусна заявление, че не съм я получила? Макар да са минали 30 дена, estimated delivery time все още не е изтекъл, имат още 3 дена да я доставят. Силно се съмнявам да дойде, все пак това е приорити доставка, трябваше да е тук много отдавна.

И аз наскоро се чудих какъв е срока за повдигане на диспут, тъй като и аз чаках нещо, което закъсняваше. Та видях, че за английския Амазон е 90 дни от датата на покупката.

"We're sorry you experienced a problem with an order from one of our Marketplace sellers. The first step is reporting the problem to the seller by filling out the form below. If you have already contacted the seller and the problem is not resolved, file an A-to-z Guarantee claim . The deadline for filing an A-to-z Guarantee claim for this order is .............., which is 90 days from the original purchase date. "

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 09:36 от Strawberry Cupcake

# 427
Aлекса, благодаря!  Hug

# 428
Добре, тогава ще навляза в подробности. DHL Global Mail е услуга на DHL, която представлява поща на глобално ниво и към момента не оперира в Бг, най - близкия център е в Австрия. Писах им, след като на митницата ми казаха, че този тракинг номер не е се получава при тях, и ми отговориха, че работят само с фирми и да се обърна към търговеца си. Вчера проведох 30-тия си разговор по темата с една много много любезна служителна на ДХЛ, която дори от собствения си телефон се опита да намери някаква информация (нямат интернет ), но не успя. Единственото, което научих е, че ДХЛ кодовете се трансформират в UPU/match code и това е универсалния траинг номер по който да си проследя пратката в бг пощи. Но това сякаш няма особено значение, защото почти през ден съм в пощата да си взимам някакви неща сега около Нова година и всеки път питам. Освен това, винаги ми пращат известия. Пратката явно я няма на територията на Бг.

привет, и аз съм в някакво подобно положение - само че поръчката ми е от ebay, и тръгна от Бруклин, но пак е с DHL Global Mail
в ebay по тракинг номера излиза проследяване, което обаче спира до 19 декември и до центъра им в Ню Джърси, и след това нищо... освен това от няколко дни ми излиза съобщение, че заради свирепа зимна буря центърът им е затворен, и очакват да го отворят на следващия ден, и на следващия ден - пак същото... отлага се за по-следващия

би ли ми казала поне къде да трансформирам DHL номера в този UPU/match код, за да проверя и в нашите пощи какво излиза?

# 429
Момичета, развали ми се индикаторчето за вода на кана Брита,смених батерията но пак не работи някой знае ли дали мога да си го купя от някъде?
Скрит текст:

# 430
Моля кажете как инсталирате приставката?

За Хром от този линк: https://chrome.google.com/webstore/search/camelizer?hl=en
Ти с кой браузър си?

# 431
Извинете за Спама, но рекламите във форума много ме дразнят. Може ли някой на лични да ме осветли какъв е начина да ги блокирам? Знам че има начин.

# 432
  • Бг
би ли ми казала поне къде да трансформирам DHL номера в този UPU/match код, за да проверя и в нашите пощи какво излиза?

antea, ето от тук.

Обяснението на БГ пощи - "За пратките от Германия е валиден вътрешен идентификационен код на DHL, който се състои от 12 цифри (оцветеното в червено). Той може да бъде трансформиран в 13-символния международен код тук:  въведете в полето "Shipment tracking" 12-цифровия код на DHL и след натискане на бутона "Search" 13-символният международен код ще бъде показан в нов прозорец - "UPU code/matchcode".

# 433
Аз ползвам AdBlock. Пишеш в Google - AdBlock [името на браузъра ти] и инсталираш

# 434

Общи условия

Активация на акаунт