БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 358
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Нормални бяха, домашни. И брашното беше точно една чаша.

ами и аз да кажа - малко е брашното за 4 яйца и толкова вода и олио. Не изхвърляй сместа. Прибави брашно и я прибери в хладилника. Утре я направи на блат за пица, гарнирай и изпечи на вентилатор, ако има такъв фурната ти - ще се изпече. Ако ли не - изпържи на толумбички, на топчета някакви... няма да хвърляш тесто с яйца, я  Peace

# 586

ами и аз да кажа - малко е брашното за 4 яйца и толкова вода и олио. Не изхвърляй сместа. Прибави брашно и я прибери в хладилника. Утре я направи на блат за пица, гарнирай и изпечи на вентилатор, ако има такъв фурната ти - ще се изпече. Ако ли не - изпържи на толумбички, на топчета някакви... няма да хвърляш тесто с яйца, я  Peace

Да, точно! толумбички и еклери се правят от едно и също тесто. Само дето толумбичките се сиропират Simple Smile

# 587
и се пържат  Peace заради което никакво изхвърляне на тесто.

# 588
  • София
В тестото за толумбите се слагат по-малко яйца.

# 589
Аз разбрах, че вече ги е пекла и не са се получили. Тоест тестото вече май е дало фира.

# 590
  • Sofia
При мен пък е едно тестото и за толумбички, и за еклери. Simple Smile

# 591
  • София
Днес за пореден път ядох в хепи сьомга на скара с киноа. Пристрастена съм към това ядене. Та има ли някой идея как правят сьомгата и киноата.
А относно тирамисуто-аз топя в гъсто какао бишкотите.

Тук има рецепта.
Hug Като гледам това май е моята рецепта!
Утре ще я направя и ще ви пиша резултата!

# 592

Това е като моята рецепта за еклери /правена многократно и винаги е била сполучлива/.
  От книгата на Добрина Венкова "Соленки,сладкиши,кремове" .Няма грешка в количеството на брашното 120г брашно си е точно 1чаена чаша. При това тесто е важно яйцата да се добавят едно след друго.Сместта първо трябва да поеме добре първото яйце,после се добавя второто и така.
 Преди години като имахме едни огромни яйца от кокошки /наши си домашни/ даже и тогава съм го правила с 4 яйца.Провал с тази рецепта не съм имала.
  Някой ,ако има книгата на 56 стр. е  .Ще я препиша дословно
  За тестото:
  120г.брашно,0,200л вода,0,100л. олио,щипка сол,4яйца.
 Водата ,олиото и солта се загряват /аз пък ги оставям да заврат и винаги става добер/.Прибавя се брашното  и започва да се бърка/аз бъркам с дървена лъжица/,докато започва да се отделя от съда.След като поизстине се прибавят едно по едно яйцата и продължава да се бърка.
 /Тъй като има заболяване и ме болят ръцете това бъркане за мен е болезнено. Та пробвах с миксер и ми се получи,но преди това дълги години /10-на / си бърках на ръка и аз като никога не правя 1 доза /изчезва още докато пълня крема Grinning/  си представете за какво бъркане иде реч/може би защото за мен е свързано с болка и затова да ми е струва така/.
  Но сгрешено тесто за еклери не може да се поправи ,ако е твърде рядко.Ако е гъсто с малко яйце става.
  Преди 10-на години правех еклери всяка седмица почти Grinning

# 593
При мен пък е едно тестото и за толумбички, и за еклери. Simple Smile

също  Peace първо забърквам тестото, пък после решавам на какво ще го правя.
Е, пени се олиото, но когато е достатъчно голям съда за пържене това не е проблем. Но пък стават по-пухкави.

# 594
  • Варна/Лондон
Каква е разликата между калкан и писия? Взехме си тук , уж turbot, но целия тежеше кило, и няма ''копчета''... Не обичам риба, но няколко пъти съм яла калкан в Бг и ми хареса. Май ни прекараха с писия за калкан...

# 595
  • Sofia
http://mycandykitchen.blogspot.com/2011/11/platichthys-flesus-luscus.html

не са ви излъгали,подобно на калкан е

# 596

освен ако не са им я продали за калкан  Wink

# 597
  • София
Каква е разликата между калкан и писия? Взехме си тук , уж turbot, но целия тежеше кило, и няма ''копчета''... Не обичам риба, но няколко пъти съм яла калкан в Бг и ми хареса. Май ни прекараха с писия за калкан...
Разликата е в копчетата на едната, плоски са и двете , но и двете са много вкусни . Не съжалявай. Peace

# 598
  • Sofia
и ватус е подобна на калкан,също много вкусна

# 599
  • Варна/Лондон

освен ако не са им я продали за калкан  Wink
Точно за турбот я купихме, 20 паунда килото, наистина вкусна, но не това е калкана който съм хапвала. Значи без копчета-писия. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт