БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 610
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
За много години! Много здраве и късмет през новата година! Hug
И аз се включвам с молба за съвет: как да направя сос за пилешки хапки, харесва ми варианта на Маги за чеснов сос за хапки, но понеже не съм им фен на продуктите, затова искам сама да си го приготвя соса. Мисля си за кисело мляко и майонеза, но сигурно има и други добавки...

Имам и едно бурканче каперси, към какви ястия мога да ги добавям?

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 15:42 от slavina_S

# 316
  • София
И аз се включвам с молба за съвет: как да направя сос за пилешки хапки, харесва ми варианта на Маги за чеснов сос за хапки, но понеже не съм им фен на продуктите, затова искам сама да си го приготвя соса. Мисля си за кисело мляко и майонеза, но сигурно има и други добавки...

+ чесън и копър  Peace

# 317

А понякога и по едно бульонче (телешко) на Галина Бланка. Вкусно ми е с него.. толкова ли е вредно??? И с какво мога да го заменя?

И аз така, и Пикантина харесвам... Embarassed Embarassed Embarassed

# 318

точно в сос за пиле можеш да нарежеш на ситно няколко. Аз го слагам в маслен сос за риба, за пиле, за месо, сметанови сосове... нещо средно м/у зелена маслина и кисела краставичка където ще ти ходи.
За соса за пилешкото - както Ваня ти казва + чесън..., но може да опиташ и с лъжичка горчица, която придава пикантност на соса. Ако обичате горчица. + 3-4 каперси нарязани.

spasdidi, върви зеленчукова гарнитура - задушени зеленчуци; всяко зеленчуково пюре- правя картофено пюре с кисели краставички, и картофено с чесън - по-различи са от млечно-масленото стандартно пюре; пюре от боб и пюре от грах (но последното е хубаво от пресен)
освен това картофи сотЕ са ни любима гарнитура и върви на всичко според моите  Laughing ако пък ти се играе - тези картофени рьощи виж http://pep-4o.blogspot.com/2012/06/blog-post_11.html Могат да се приготвят предварително.

feria99 яйцата ще станат сигурно - аз мариновам в червено цвекло и издържат седмица, щом са твърдо сварени със сигурност.  Но това стерилизирани до година ми се вижда излишно и несигурно - винаги можеш да си направиш

а десерт можеш да сглобиш с лек млечен крем, ядки, блат или бишкоти и каквито плодове има сега индивидуално, в чаши  Peace

# 319
пеп-4o - благодаря   bouquet Не бих консервирала за дълго време, но сега с дадената от теб комбинация с лек млечен крем и ядки имам желанието да експериментирам. Твоята рецепта е изпитана, може и на нея да заложа Peace

# 320
  • София

Каперсите най-често ги добавям към рибни ястия:

Задушена риба

Огретен с риба

# 321
Аз ще правя погача за прощъпулник, харесала съм си рецептата за "Къпана питка" на сладка хапка. Правих питката за Варвара, като разделих тестото на три части, разточих на кръгове, сложих един върху друг и след всеки намазвах с  разтопено масло, после нарязах на триъгълници и завих на кроасани (това видях някъде из мрежата). Питката стана много вкусна.
Молбата ми е: дайте идея (с обяснения) как да оформя красиво питката, в средата ще оставя топка, върху която ще направя крачета. А тях как да направя? Тестото само вода и брашно ли трябва да бъде? И с какво да ги залепя върху кръга? Благодаря!  Hug

# 322
  • Пловдив
Залепи ги с яйце, ако не е противопоказно да има животински продукти.

# 323
  • Sofia
Фортуна, около топката в средата, можеш да наредиш пак кроасани или охлювчета.

Крачетата, да, с тесто без набухвател и залепването с белтък.
И честити ви ходещи крачета!  Hug

# 324
Морена, пухито, благодаря!   bouquet

Морена, искам нещо по-различно, да се усъвършенствам един вид.  Laughing Къпаната питка е първата питка, която правя (преди това бях правила само содена питка и питка тип хляб - само брашно, вода и мая, струваше ми се много трудно, че има повече продукти, как ще втаса, как ще я оформя, а къпаната стана от раз).

Скрит текст:
Госпожицата проходи точно преди Нова година.  Heart Eyes

# 325
Благодаря ви, момичета, страхотни сте!   bouquet

# 326
Морена, искам нещо по-различно, да се усъвършенствам един вид.  Laughing Къпаната питка е първата питка, която правя (преди това бях правила само содена питка и питка тип хляб - само брашно, вода и мая, струваше ми се много трудно, че има повече продукти, как ще втаса, как ще я оформя, а къпаната стана от раз).

виж питките на Катето https://www.facebook.com/katq.georgieva.18/media_set?set=a.14200 … 888039&type=3 - погледни и в другите и албуми, достъпни са. Уникална е и тя, и питките и

# 327
  • гр. София
Onna-bugeisha, тук пише, че червеният боб мунг е известен още като Red Chori. А тук пък се казва, че в Индия казват на боба адзуки Red Chori. Та според мен червеният боб мунг може да се сготви, както се готви боба адзуки. Тази рецепта ми се вижда вкусна на мен. Ако е нужно, ще помогна с превода.

# 328
  • София

виж питките на Катето https://www.facebook.com/katq.georgieva.18/media_set?set=a.14200 … 888039&type=3 - погледни и в другите и албуми, достъпни са. Уникална е и тя, и питките и
Тези погачи са уникални. Но те са за професионалисти. Не бих могла да се справя, колкото и да обичам да се занимавам с тесто и меся, това ми е много сложно. Никога не бих могла така да я оформя. Жалко.

# 329
  • Sofia
Аха, уникални и не знам "за професионалисти", ама определено не са за всеки, включително и за мен. Нито нерви, нито време имам.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт