БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 410
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Момичета + момче   Wink

ядох в едно заведение някаква салата (подобна на катък). Имаше кис. мляко (вероятно цедено), печени чушки (ситно нарязани), сирене (вероятно).............

На някой да му говорят тези съставки нещо  newsm78

Само да кажа, че нямаше нищо овче, защото знам, че май катъкът се прави от овче мляко, а аз не обичам  Embarassed

# 511
Здравейте,момичета! Донесоха ми две глави Алабаш, но не знам какво да ги правя.Разчитам на вашия опит за бързи и лесни рецепти.Може ли да се консумира суров, настърган например на салата?

# 512
  • Sofia
така е най-вкусен,може и настъргани моркови да добавиш,лим.сок

# 513
  • гр. София
Вкъщи много се харесва салата от настъргани алабаш, зелена ябълка, моркови и зехтин.

# 514
О, благодаря за бързия отговор, който много ни допадна  bouquet!Имам и моркови и ябълки ,дори може да опитам и с червено цвекло.

# 515
Момичета + момче   Wink

ядох в едно заведение някаква салата (подобна на катък). Имаше кис. мляко (вероятно цедено), печени чушки (ситно нарязани), сирене (вероятно).............

Само да кажа, че нямаше нищо овче, защото знам, че май катъкът се прави от овче мляко, а аз не обичам  Embarassed

тоя катък дето го продават е овкусено цедено мляко, минал край катъка  Peace така че не бой се, смесвай цедено кисело мляко, сирене и ситно нарязаните печени чушки. Може с малко смлени ядки - може и без тях. Вместо сирене може и извара. Аз лично харесвам цедено+закв.сметана+крема сирене  или така http://pep-4o.blogspot.com/2010/07/blog-post_21.html

# 516
  • София
Момичета + момче   Wink

тоя катък дето го продават е овкусено цедено мляко, минал край катъка  Peace така че не бой се, смесвай цедено кисело мляко, сирене и ситно нарязаните печени чушки. Може с малко смлени ядки - може и без тях. Вместо сирене може и извара. Аз лично харесвам цедено+закв.сметана+крема сирене  или така http://pep-4o.blogspot.com/2010/07/blog-post_21.html

А, с какво да овкуся? Имам усещането, че имаше някакви подправки или греша  Rolling Eyes

Ще пробвам и твоята рецепта  Peace

# 517
чубрица или риган, което ви е любимо, това пропуснах (аз риган, а мама-чубрица ръси) и чесън.

# 518
овкуси с каквото ти се яде.  #Cussing out
кеф ти черен, кеф ти червен пипер , кеф ти орехи , чесън (нечесън)  Laughing  , олио, оцет .... ама каквото си щеш турни.  аз бих го овкусил с малки мръвчета. не е по никаква рецепта , но обичам пресни препържени мръвчета. и така всичко ще се изяде.  hahaha

# 519
  • Варна
Искам да питам тези, които правят често тирамису:

При вас как се усеща вкуса на бишкотите? Меки, твърди, топят се в устата?

Според мъжа ми били водни /то и на мен така ми се струва/. Аз ги топвам в нес-кафе и се чудя дали не е от това, че не съм го направила по-силно ли?  newsm78

# 520
 То нали има бишкоти специално за тирамису ,те са по-твърди от нашите бг/които си по-харесвам на вкус/. Явно си ги напоила повече.
 Според мен е важно на вас как ви харесва - по- сухо или по - меко. Винаги готвя по мой вкус и рядко спазвам точни рецепти. Първо пробвам оригинала и ако не ми допадне го подобрявам /според други може да е и окепазявам /развалям/ Ама нали аз/ние /ще си го ядем .

# 521

Според мъжа ми били водни /то и на мен така ми се струва/. Аз ги топвам в нес-кафе и се чудя дали не е от това, че не съм го направила по-силно ли?  newsm78

Аз правих за пръв път, но ме предупредиха- топиш само единия край на бишкотата и редиш на зиг-заг /топнат- нетопнат край  Laughing/. След 24 часа престояване беше невероятно тирамисуто, идеално на вкус и вид. Много мокри и на мен не ми се нравят, моите бяха от Пени, не помня марка

# 522
  • София

Правя тирамису и така трябва да ти изглежда когато го режеш. Ползвам бишкоти на Balocco - Savoiardi. Кафето трябва да е наситено, така са ми показвали. Трябва да се топят в устата.  Simple Smile
Скрит текст:

# 523
Моето е с повечко крем на разрез, с 5 яйца и 500 гр. маскарпоне ми е рецептата.
Отиват ми 2 чаши дълго еспресо, не обичам нес.

# 524

имате проблем с тирамису-то ?
или сменяте мъжо , или викнете бат`Бонго.  hahaha (реклама)

Общи условия

Активация на акаунт