БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 307
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 7 779
бих използвал и мухлясалите кори. все едно са с пеницилин  Joy

# 631
  • Мнения: 337
Благодаря момичета!

Така и ще направя  Hug
 пеп-4o , то няма една добра, а иначе са най-добрите кори (освен печените), които съм ползвала.  Blush - следя ти творчеството   bouquet

Лека и приятна вечер!

Между другото тъкмо направих супа от свински джолан (кокала), прясно зеле, картофи, морков, чушка и домат. Много е приятна, дори дъщеря ми яде, а тя с яденето е  doh .

# 632
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
missence , благодаря! Ще го потърся там.

# 633
  • на Земята
  • Мнения: 310
От скоро правя питки,по точно една,която ми се получава добре на вкус и на вид.Искам да се представя пред гости.Как ще бъде най-добре да я сервирам на гостите?За хляба ясно,но за питката малко съм в чуденка.

# 634
  • Мнения: 4 864
От скоро правя питки,по точно една,която ми се получава добре на вкус и на вид.Искам да се представя пред гости.Как ще бъде най-добре да я сервирам на гостите?За хляба ясно,но за питката малко съм в чуденка.


В какъв смисъл?

Как да я наредиш,така,че да си вземат всички или в какъв съд да я печеш?

# 635
  • Мнения: X
 Почти винаги правя питката като розички така по-лесно се чупи и сервира.
 Според мен е красиво питката да е цяла поднесена в кърпа /месал / си битови мотиви в керамична чиния или плетено панерче.
 

# 636
  • на Земята
  • Мнения: 310
Да,как да я поднеса цяла,ми е мисълта..за да се види хубавата плетка Simple Smile и после ..неудобно ми е да разчупвам,т.е.опипвам всяко парче?Ама то сигурно няма как да е иначе.Дано не ми се смеете много,ама... Embarassed

# 637
  • Мнения: X
 Разбирам те. Поднеси я цяла ,инак как ще се види колко е била красива.
 Всеки да си отчупи и толкоз./Някой по -префинен може и с нож да си отреже Grinning/
 Според мен домашно приготвен хляб - питка погача се поднася цял и се чупи с ръце. Направо е кощунство да режеш топла питка с нож./Мое си виждане./
 

# 638
  • на Земята
  • Мнения: 310
То е ясно,че нож няма да се използва,ама като започна много да умувам и чак се обърквам ..аз не искам да я опипвам,а пък ако я сложа цяла,не знам върви ли всеки да си чупи..ама май е по-добрия вариант,от колкото аз....остава сега да изнамеря един битов месал.Благодаря момичета!  bouquet

# 639
  • Мнения: X
 Това е моето мнение -всеки да си чупи /или по стара българска традиция -най-възрастният да начупи хляба/.

# 640
  • София
  • Мнения: 10 211
Бихте ли ми предложили рецепта за кекс с кисело мляко, обикновен, но хубав и пръхкав? Имам си рецепта за кекс с прясно мляко, но имам само кисело и не ми се ходи до магазина. Embarassed

# 641
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Да,как да я поднеса цяла,ми е мисълта..за да се види хубавата плетка Simple Smile и после ..неудобно ми е да разчупвам,т.е.опипвам всяко парче?Ама то сигурно няма как да е иначе.Дано не ми се смеете много,ама... Embarassed
Поднасяш я цяла, за да се види с всичката си хубост. Мисля, че да я разчупиш ти е по-добре, отколкото всеки да си чупи. Ако някой не иска да си вземе, защото си я пипала при разчупването, той няма да си вземе и защото си я пипала при правенето. Още по-малко ще иска за си вземе, ако са я пипали много хора. Абе, я горе главата и по-нафукано ! Знаеш ли, че има хора като мен, които още не са направили първата си питка?

# 642
  • на Земята
  • Мнения: 310
armeria,усмихна ме и мисля,че си права!А аз май много му мисля,ама нали и поднасянето/сервирането е важно,та за това така. Crazy

# 643
  • Мнения: 11 797
Подариха ми домашна баклава, която не е сиропирана. Колко време й е трайността, защото сега не ни се яде и бих искала да я сиропирам друг път?

# 644
  • София
  • Мнения: 12 647
Бихте ли ми предложили рецепта за кекс с кисело мляко, обикновен, но хубав и пръхкав? Имам си рецепта за кекс с прясно мляко, но имам само кисело и не ми се ходи до магазина. Embarassed

500 г кисело мляко
2 равни ч.л. сода
4 с.л. олио
220 г захар
2 с.л. какао
2 пак. ванилия
1 пак. канела
300 г брашно

Кексът е без яйца и става много вкусен.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт