БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 303
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Валенце, а с мед и ябълки, без никакво мляко?! Simple Smile
Много хубав кекс!

# 646
Бихте ли ми предложили рецепта за кекс с кисело мляко, обикновен, но хубав и пръхкав? Имам си рецепта за кекс с прясно мляко, но имам само кисело и не ми се ходи до магазина. Embarassed

Кексът е без яйца и става много вкусен.  Peace

И едни МЪФИНИ С ЯБЪЛКИ, ОРЕХИ И КАНЕЛА.

# 647
Ето и от мен една рецепта за кекс:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 л сода
1 чаша захар(може и малко мед по желание)
какао- по желание
1 бакпулвер
3 ч. брашно

Аз имам въпрос- правих домашна майонеза, стана много вкусна, но е някак кремообразна, не е пухкава. каква е тайната newsm78

# 648
  • София
Много ви благодаря, всички рецепти изглеждат чудни! Аз обаче побързах и направих една "мешана" рецепта, изглежда добре, като го разрежа ще преценя дали съм се справила.

# 649
  • UK
 Някоя от вас ли беше споделяла , че прави крем карамел в тава , но не го пече на водна баня или се бъркам. А на колко градуса се пече горе долу.

# 650
Някоя от вас ли беше споделяла , че прави крем карамел в тава , но не го пече на водна баня или се бъркам. А на колко градуса се пече горе долу.

Имаше момичета, които споделиха. Майка така го прави, пече на 140-150 град приблизително, но печката е стара. Всъщност не трябва да е много силна фурната. Peace

# 651
 Моля за рецепта за сладкиш с мед .Да не е много сух .
 Идеята ми е да го ползвам за пастички поляти с шоколад.
 Като бях дете имаше едни такива сухи пасти Пчела -без пълнеж. Беше леко ронливо тесто -нещо като кексово .

# 652
  • Варна
armeria,усмихна ме и мисля,че си права!А аз май много му мисля,ама нали и поднасянето/сервирането е важно,та за това така. Crazy

Може със салфетка питката да се притисне отгоре, ръката да е върху салфетката, а с другата ръка да се отчупи парчето за този, който ще го яде. Имам предвид, всеки сам да си отчупва по този начин. Така ще се избегне опипването на питката от сто ръце.

# 653
Моля за рецепта за сладкиш с мед .Да не е много сух .
 Идеята ми е да го ползвам за пастички поляти с шоколад.
 Като бях дете имаше едни такива сухи пасти Пчела -без пълнеж. Беше леко ронливо тесто -нещо като кексово .

Меден-ия сладкиш на Сладка хапка. Не знам дали те устройва, но е много приятно сладкишче, пробвай го някой път. Heart Eyes  bouquet

# 654
 Изглежда добре ,но исках в тесто да има мед. Ще пробвам и този някой ден. Благодаря labrex .

# 655
Изглежда добре ,но исках в тесто да има мед. Ще пробвам и този някой ден. Благодаря labrex .

Погледни и тоя меден сладкиш, постен е, но е много вкусен. Peace

А шоколадовите квадрати на Маги няма ли да ти свършат работа? Разкошни са! Heart Eyes Peace

# 656
  Точно като квадратчета ще бъде ,ще направя нещо като твоя сладкиш но с яйца /има рецепта за кекс с мармалад и е е винаги сполучлив ще сложа мед на мястото му .Ще пробвам. Мислех да направя пастички -нещо като меден линцер пасти.Ще видим какво ще се получи.
   Този кекс винаги става сполучлив ,но с мед не съм пробвала.
 Много благодаря Лабрекс тичам да го правя.

# 657
  • Sofia
yulmana, по-горе съм дала кекс с мед, предполагам си го видяла?!

А и предложение и от мен за шоколадови пасти, но без мед, както и по-горните квадратчета.

# 658
 Благодаря Морена ,бях го видяла уж ,но съм забравила да погледан рецептата.
 Моите пасти са готови ,нямам снимка обаче. Направих ги по една изпитана рецепта за кекс в който замених мармалада с мед и сложих канела. Сместа става доста и изпекох два блата в правоъгълните тави на печката, намазах мармалад от праскови и поръсих с  смлени орехи. Отгоре залях с шоколадов ганаш.
  Дъщеря ми излапа 3 пасти ще топли Grinning
 Шоколадовите пасти са много красиви ,ще ги пробвам следващият път.

# 659
  • София
Преди доста време някой ми предложи млечна салата с печени чушки. Днес я направих, страхотна е Peace

Благодаря за рецептата   bouquet

Скрит текст:
/сирене, пушена майонеза, варени яйца, кис. мляко и т.н./

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 14:27 от missence

Общи условия

Активация на акаунт