НВ-ВМХ, част 71

• 38 383
  • 726
  •   1
Отговори
# 630

А за алкохола... вече 120% се убедих, че на мен лично ми влияе зле на теглото и това си е. Е, уви не съм като W'A'S'P' да мина със 100 мл вино на месец.  Embarassed То има ли отворена бутилка с хубаво вино в къщи, ме влече като магнит  hahaha И съответно пак си го пия само аз и... От нова година съм решила хич и да не купувам вино и бира за в къщи. Ще пийвам само по заведения, или ако сме на гости от време на време и това е.

На мен със сигурност ми вреди - обожавам бира, а приятелят ми е от държава, в която тя е нещо като култ, та съвсем  Laughing Знам, че е пълна с малтоза, но...Правя съзнателни опити да я заменя с вино  Mr. Green Концентрат също пия няколко пъти седмично, но това е положението. Една от седмичните тренировки я посвещавам на този мой порок  Laughing

# 631
кам, я се метни насам
едно 3годишно шведско сиренце с Шато Мон-Редон имам за теб
цели две бутилки така стоят
отделно една Кава и едно тосканско в голямо шише

миналата зима се влюбих в едно Amarone, което  свърши бързо
а тези нещо ми се размоткват само

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 11:53 от Анонимен

# 632
Поне алкохолния порок го нямам Party Но намира ли се наоколо отворен шоколад, направо все едно ме зове Embarassed Обаче през последните месеци съм си наложила такова правило - шоколадите стоят неотворени и се ползват само за десерти, които не изяждам сама Wink Така успях да поовладея положението. Не че преди много налитах де, нищо подобно, но веднъж отворех ли шоколад, не можех да карам с по едно квадратче на ден. Пустият му шоколад ooooh!

# 633
И аз обожавам биричка, вино също ми е приятно да си пийна. Вероятно ми влияе на теглото, защото много бавничко свалям, обаче се успокоявам, че в бирата въглехидратите са много разредени.  Embarassed

# 634
мда,нещо не ми е вред Thinkingи шоколад не ми се яде Shocked(припомням:по цели дни съм яла само и единствено черен шоколад,не ми се е втръсвало и не ми е ставало лошо)
УАСП Hugако кам Hugне ме изпревари пази едното Шато за мен Grinning
не ми върви като преди,но не отказвам да опитам
да не пропусна момента,когато ще потръгне пак:35:
и шоколад с тази цел имам наблизо,но все към бадемовия тахан посягам
рецепти,рецепти Grinning и аз искам,но при рецептите Wink

# 635
аз както уж не пия, в момента мога да душа с часове крушовото бренди на 1/2
такъв аромат има, не е истина направо
замислях да сложа няколко капки в маскарпоне с шоколад
но ме е страх, че много ще ми хареса и ще си наложа да  издържа на аромата, докато свърши

танче, идвай направо  Hug
точно да видиш какви сирена правят из шведските пещери

# 636
  • SA
W'A'S'P', много примамливо звучи! У нас такова нещо няма да оцелее много дълго.  Simple Smile
Танче, да вземем заедно да отидем, то виното в добра компания върви още повече.  Simple Smile

# 637
  • Пловдив
Като сте заговорили за алкохол, аз по празниците що прясно мляко+кафе+уиски или само прясно мляко+уиски пийнах...Чудно!  EmbarassedCrazy Добре, че и тази ми страст попремина, макар че не видях да ми се отрази на кг, но не се знае...А и като цяло преди бях ограничила прясното мляко, не ми и липсваше, че по принцип понякога не ми действа добре на стомаха...
Иначе и аз обичам червено вино, но като цяло рядко пия...
Изобщо напоследък си измислям някакви странни комбинации...Онзи ден си направих десерт от печена тиква, разбъркана с кисело мляко. Чудно стана, а с канела вероятно още повече щеще да е...Препоръчвам за моментите на глад за сладко (макар че аз го направих в момент на глад за кисело мляко... Crazy, но сладичко ми беше).

# 638
готова съм,кам Grinning казвай кога и тръгвам
отдавна Скандинавските страни са ми в списъка за посещение
УАСП,нали не смърди като някои френски
не знам защо ,но имам слюноотделяне при мисълта за сирене от шведски пещери,а не съм опитвала newsm78
за канелата
цейлонската се подвизава под името:cinnamon (или cinnamomun) zeylanicum и под формата на 1-2 капки канелено масло в крем за тяло е страхотно средство срещу целулит Peace
само не слагайте много да не се подпалите Joy

# 639
Танче, има аромат, но е е приятен
Не на триседмични мъжки чорапи
Малко като пармезан, но не съвсем

# 640
  • София
Като казахте алкохол - скоро бях на един рожден ден, където нямаше нищо режимно като за мен Simple Smile
И понеже откарахме от обяд до късно вечерта, карах само на червено вино и снежанка, която никак не ми вдъхваше доверие. На следващия ден бях с 1,200 по-малко, от задържана преди това вода със седмици.
Та такива винени дни имат диуретичен  ефект, гонят дъъъъълго задържаната вода  Joy

# 641
  • Бургас
Вивиан , да помоля да добавиш рецептата за пиле с кашкавал в другата тема   bouquet

# 642
Аз сега осъзнах, че без да искам съм поизлъгала като се оплаквах за теглото. Казах, че не съм консумирала дори по празниците въглехидрати,обаче пък що ли алкохола някак си, явно подсъзнателно съм решила да не го броя за въглехидрат  Embarassed А то по празниците е трудничко за хора като мен, които леко се поддават на изкушения да устоят на червено вино.  Wink Ама от 7 януари  като приключиха празниците и аз приключих с алкохола.......пък няма никакво движение надолу в килограмите ми........то слава Богу, че и нагоре няма де.....Обаче тъй като през седмицата съм сама и ме мързи да готвя, само за себе си  като се върна изморена от работа, та за по-бързо най-често яйца.......дали няма да затъпея прекалено много  Laughing

# 643
  • SA
О, да, Вив, алкохольт има доказано диуретичен ефект. А и ако се пие ведньж в месеца, естествено няма да повлияе особено вьрху теглото( поне при мен). Аз говоря за по-редовно пийване по биричка, или чаша вино, особено ако са ми на видно място в хладилника.  Embarassed
alinnna , то реално алкохольт не е вьглехидрат, но някои хора го броят като такьв, защото тялото го вьзприема като токсично вещество и го метаболизира с предимство пред останалите хранителни вещества, а при този метаболизьм се получава доста енергия.

# 644
Ох, така да обичам червено вино  Heart Eyes Не пия често в момента, е, сега по празниците няма да споменавам Simple Smile
Общо взето се надявам да запазя ритъма след бременността и сега кърменето с по чаша веднъж-дваж месечно. Но си признавам, далеч по-голямо удоволствие ми е от всякакви режимни и нережимни десерти и като реша да се изкушавам, изобщо не се съпротивлявам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт