Парфюмни размисли и страсти - 177

• 61 508
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
  • burgas
От доста време чета и тук, и по разни ревюта все хубави неща за Bottega Veneta. За съжаление, не ми се е случвало да я помириша на живо, все по сайтове я намирам. Обаче се влюбих в този парфюм по описания.

Мислите ли, че е лесно поносим за човек, който, без да е пълнен дилетант, все пак не е достигнал до висините на знанието за парфюмите? Искам да кажа, че, примерно, харесвам и разни акватици (които обикновено са недолюбвани от истинските ценители), понякога шипровите аромати ми идват в повече (не съм сигурна, например, дали мога да понеса Шанел 5).

Та, за по-обикновен вкус, който обаче има желание да се развива, дали Bottega Veneta би паснал?
Здравей!
Миналата зима го поръчах на сляпо,след като се запалих от описанията тук.
В началото не ме грабна кой знае колко,даже не го и усещах много.Със затопляне на времето обаче не ми харесваше и едва тази зима го преоткрих.Нося го ежедневно с голямо удоволствие и най-интересното е че не ми омръзва.
Аз също не си падам по тежки и сладникави миризми на себе си и изобщо не мога да се меря с ценителките,които пишат тук.Те ще ти направят по- точно описание.

# 526
Много благодаря за отзива! И аз ...аха да го поръчам на сляпо, но все пак ми се иска да прочета още за него. Да го подуша, едва ли ще успея някъде.

Но описанията за него са страхотни. Притеснява ме само, че идват от страна на истински разбиращи дами, които тъкмо поради разбиране, си падат по по-особени аромати. Но нямам нищо против и аз да започна да харесвам такива парфюми.

# 527
  • София
gadamer, възможно е ти да спираш да ги усещаш, напълно възможно даже!  Grinning  При мен това се случва понякога с любими аромати. Не се случва с дразнещи - тях не може човек да спре да ги усеща и да иска!  Grinning

Аглая Епанчина, според моето скромно мнение, (без да претендирам, че вкусът ми с времето се е развил до висоти, при които да търся само извънредно изчанчени аромати, а и се надявам да не забия в тая посока, че не знам тогава какво ще стане...  hahaha ) все пак не бих разделяла така генерално вкусовете на обикновени и префърцунени (понеже никога не се знае, и от най-обикновения човек може да се пръкне силно изненадващ вкус  Peace ... а и обратното). Та, с други думи - Ботега Венета е як шипър, предимно шипър и ако имаш съмнения в тая посока, може да се окажеш права и да не го възприемеш. По-добре намери начин да го тестваш преди това.

П.С. Да ви кажа най-често употребяваната дума от всички хора на земното кълбо, когато искат да изразят неодобрение към парфюм е "сладникав". Само че лошото е, че в това понятие всеки един от тези хора влага съвършено различен смисъл!  Mr. Green

# 528
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, аз като върл фен на ванилията много си падам по сладникави парфюми. Например Прада Кенди  Heart Eyes

# 529
От доста време чета и тук, и по разни ревюта все хубави неща за Bottega Veneta. За съжаление, не ми се е случвало да я помириша на живо, все по сайтове я намирам. Обаче се влюбих в този парфюм по описания.

Мислите ли, че е лесно поносим за човек, който, без да е пълнен дилетант, все пак не е достигнал до висините на знанието за парфюмите? Искам да кажа, че, примерно, харесвам и разни акватици (които обикновено са недолюбвани от истинските ценители), понякога шипровите аромати ми идват в повече (не съм сигурна, например, дали мога да понеса Шанел 5).

Та, за по-обикновен вкус, който обаче има желание да се развива, дали Bottega Veneta би паснал?

Аглая, Ботегата е въпрос на лично усещане и не става за насляпо. Върху мен например началото му е прекрасно, но след половин час излиза нотка, която ми напомня как миришеше града след големите наводнения.  Sick
Пробвай го няколко пъти и сама ще решиш.  Peace
Добре дошла при нас.  Grinning

# 530
  • Чукарландия
П.С. Да ви кажа най-често употребяваната дума от всички хора на земното кълбо, когато искат да изразят неодобрение към парфюм е "сладникав". Само че лошото е, че в това понятие всеки един от тези хора влага съвършено различен смисъл!  Mr. Green

По-скоро искат да кажат "сладникакъв". Mr. Green

# 531
Много благодаря за отзива! И аз ...аха да го поръчам на сляпо, но все пак ми се иска да прочета още за него. Да го подуша, едва ли ще успея някъде.

Но описанията за него са страхотни. Притеснява ме само, че идват от страна на истински разбиращи дами, които тъкмо поради разбиране, си падат по по-особени аромати. Но нямам нищо против и аз да започна да харесвам такива парфюми.
Трябва да успееш да го помиришеш този парфюм. Ще стане например като дойдеш към центъра и се срещнеш с мен, когато ти е удобно и го помиришеш. Има и друг начин продава се във ВИП Шоп в Мол Парадайз и в Мол София. Peace
Не бих те посъветвала да го купиш насляпо, защото е студен, елегантен, кожен аромат, който не се харесва на всеки. Вярно кожата е бял велур, но съм чувала от приятелки "аз лично не искам да мириша на ръкавици". Парфюма е супер траен и много хубав, но друго си е да го пръснеш на кожа и да видиш как точно ще го възприеме мозъка, носа и кожата ти.

# 532
Та, с други думи - Ботега Венета е як шипър, предимно шипър и ако имаш съмнения в тая посока, може да се окажеш права и да не го възприемеш. По-добре намери начин да го тестваш преди това.
Абсолютно на противоположното мнение съм. За мен БВ не е никакъв шипър! Rolling Eyes  Laughing
Тя е мека, нежна, велурена, прегръщаща, елегантна, топла, луксозна, сладка, но не с бонбонена сладост, а сладка като изискан френски десерт. Мирише на скъпа къща, в която като влезеш, още от вратата те лъха аромат на лукс от скъпи кожени мебели и скъпи парфюми. Или на скъпа чанта, поела ароматите на луксозни парфюми, носени в нея. Уютна е и е разтапяща. Никога не съм усетила тези неща в истински шипър. За мен олфактивната и група е сбъркана.

# 533
Благодаря ви!   bouquet
Аз точно от това се опасявах: при описването на моя скромен парфюмен опит да не излезе така, че смятам по-богатия за "префърцунен", точно обратното; намирам го за по-дълбинен, специфичен, но не "префърцунен". И да, наистина "дилетантите" си предпочитат акватици Simple Smile. Ето аз например. Но ми се ще да пробвам нещо друго. И Bottega Veneta ми се струва това "друго".

Денси, благодаря за предложението и за посочените места, където го има. Ще помириша, ако я има, и по-лежерната версия, може пък тя да ми пасне.

# 534
Ботегата е точно елегантен, студен, за мен е бежов велур Simple Smileиска си проба задължително Peace

Адаш, обичам да те чета  bouquet Simple Smile
gadamer, Нинфеото при мен е по-трайно от градините по спомен

ПП. Вчера получих Нощите на Адриен. То хубаво , не е лош аромата макар и нетраен сега, но мен това не ме притеснява. Обаче като го извадих гледам че не е със оранжевата панделка както на снимката в сайта и във фр.а със златиста тънка Simple Smile В първия момент помислих че са ми пратили Водата.На етикетчето обаче си пише нощите. Сега понеже не ги познавам и двата ми е все тая обаче ако бях в София щях да ида при мосюто да се напръскам да се уверя Joyда ми реши проблема Grinning Grinning

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 16:25 от raz_nejena

# 535
Ох, описанието на Бижy съвсем ме разчувства!   bouquet
По-ранното обаче - на "наводнения град" - ме разколебава Simple Smile

# 536
... по-лежерната версия, може пък тя да ми пасне.
Аз лично не харесах по-лежерната версия. На нея и е отнета сладостта, добавено и е нещо зелено, което за моят вкус я е осакатило и я прави значително по-обикновена, и не така впечатляваща. Други момичета пък предпочитат именно Лежерната, защото им е по-носима. Тази версия, обаче, аз не я разбирам. Rolling Eyes

# 537
Благодаря ви!   bouquet
Аз точно от това се опасявах: при описването на моя скромен парфюмен опит да не излезе така, че смятам по-богатия за "префърцунен", точно обратното; намирам го за по-дълбинен, специфичен, но не "префърцунен". И да, наистина "дилетантите" си предпочитат акватици Simple Smile. Ето аз например. Но ми се ще да пробвам нещо друго. И Bottega Veneta ми се струва това "друго".

Денси, благодаря за предложението и за посочените места, където го има. Ще помириша, ако я има, и по-лежерната версия, може пък тя да ми пасне.
Има я и нея, Градините на Ермес, както и други техни парфюми.

# 538
  • Чукарландия
На мен и двете Ботеги ми харесват. Heart Eyes
Обичам кожа в парфюм, затова освен Ботегата, харесвам много и Аметистовата кожа. Според моя нос си приличат. Hug

# 539
Моето мнение за Ботегата се припокрива с мнението на Бижу-точно топъл,луксозен и елегантен го усещам и аз. Представата ми за як шипър е Ароматния Еликсир на Клиник или пък Агент Провокатор,но Ботега Венета няма нищо общо с тях.

Аз пък в този студ и сняг ,изведнъж се размислих за пролетни парфюми.Чудя се на La Tulipe Byredo ,наистина ли мирише на лалета, а  и как точно миришат лалетата Thinking?
Моля за някакви мнения,става ли да се поръча на сляпо?

Общи условия

Активация на акаунт