Бюджет 2500 лв - екзотична дестинация :идеи ?

• 33 657
  • 226
  •   1
Отговори
# 120
Надявам се съвсем скоро да мога да споделя и личен опит Embarassed, но ми се струва, че такава дестинация е Тайланд. Както са написали по-напред, най-големият разход са самолетните билети, но с 'дебнене' могат да се намерят и по-изгодни цени. Оттам нататък, базирайки се на booking.com, trip-advisor, опитът на неколцина мои приятели, както и няколко ценни мнения в тази тема -- цените са в пъти по-поносими от ексклузивните островни дестинации. Simple Smile

Мяркала съм и изгодни оферти за Канкун (Мексико), Доминикана, както и Канарските острови, Тенерифе и т.н. Например в чуждестранните агенции като TUI, Аrke. Там предложенията са изгодни като цяло, но трябва да се вземе предвид и оскъпяването за тръгване от Франкфурт, Амстердам и т.н.

# 121
Tatko.M, не правя забележки за правописни грешки, понеже и аз правя такива, но и блог си написал, още не съм го чела, но видях в бързината, че навсякъде си написал БанГкок. На български се пише Банкок.

Днес видях на прозореца на тур агенция оферта за Тайланд - 9 нощувки на Пукет и самолетни билети - 1800 евро!  #Crazy  Такива ли са цените вече? Навремето бях за 7 нощувки в Пукет и 3 нощувки в Банкок за 900 евро, дори летищните такси бяха включени.  Thinking  И не беше чак толкова отдавна...

Мерси за забележката, pina. Ръководих се от сайта (целият съм го изчел) на почетното консулство на Тайланд в България, където столицата се изписва като БанГкок цък. Не съм поставял под съмнение верността на изписването. След твоята забележка се поразрових из нет-а.  Срещат се и двата начина на изписване. В сайта на МВнР столицата на Тайланд е Банкок, което наклони везните в полза на този начин на изписване.
Още веднъж мерси за забележката, pina.  bouquet
Година и половина след пускането на пътеписа до Тайланд, ще коригирам думичката БанГкок навсякъде в блога.   Peace

П.П. Приемам коментари и за правописни грешки в блога  bowuu

# 122
Здравей мога да ти разкажа за нашето пътешествие до Тайланд.
1.Купихме си билети на AEROFLOT София-Москва Москва-Банкок на цена 900 е за двама за 19 май.
2.Резервирахме си хотел през booking - Centara Grand Mirage - Патая 5* - 8 нощи за 800 лв.
3. Резервирахме си хотел през booking - в Банкок - 2 нощи за 150 лв. Всичките нощи за само със закуски но не се притеснявай цените в Тайланд са супер ниски.
4.След кацането в Банкок си взехме автобус от летището до Патая за 8 е на човек и ни закара направо до хотела т.е. Няма нужда от никакви скъпи трансфери , туристически агенции и т.н.
5.Около 500-700 лв ни бяха достатъчни за 8 дни в Патая без да се лишаване от нищо.Карахме джетове гмуркахме се ходихме на масажи(масажите бяха всеки ден и беше супер 1ч.Класически масаж беше около 4 евро , 30 мин.джет беше около 8 евро  и т.н.)Посещения на ферма за алигатори , аквариуми с акули и какво ли още не.От всичко само гмуркането не си струваше тъй като Патая е във Южно китайско море и няма корали а само скали.Със сигурност почивка на островите като Пукет,Ко-Пи-Пи би била много приказна но ни беше страх от Цунами колкото и смешно да звучи но ако решите самолет от Банкок до пукет е около 80 е на човек двупосочен.Успех с организирането и според мен няма никаква нужда от тур оператори в интернет има достатъчно инфо за всички възможни дестинации.Туристическите агенции ни искаха около 5800 за подобна почивка (самолет,хотел,трансфер) 

# 123
  • Пловдив
Не знам дали авторката още чете, но се присъединявам към съветите като за първо пътуване и неясни желания/очаквания да се насочи към нещо не толкова далечно. Понеже ставаше дума и за читава агенция - наши познати пътуват по далечните дестинации (Китай, Мексико...) само с http://www.tourchance-bg.eu/exc_4109-76-23.html. Аз нямам личен опит с нея, понеже поне от 10 г. не сме ползвали агенции. Постнатото предложение е за Кападокия със самолет. Попътно и Истанбул се разглежда. Цената за 2-ма е половината от приготвената сума.

# 124
# 125
Преди 10-тина дни Катарските авиолинии имаха много добри промоционални цени от София. Билетите бяха под 500 евро в двете посоки до Малдиви, Тайланд, Виетнам. Аз лично сама успях да направя пакет хотел на НВ и билети за Малдивите 7 нощувки за малко под 4000 лв за двама с включен трансфер летище-хотел. Хотелът беше един най-евтините, но все пак 4* . Това означава, че на практика при повече късмет и ограничен харчалък с 5000 лв двама могат да отидат на всякъде Peace В Тайланд с тези цени на билета ще може да се остане 10 дни с по-висок клас хотели.

# 126
Да се присъединя с мнение- Париж- за двама с 4 нощувки-3*,полет на Wizz air-средата на септември, влизане из всички музеи, 2 пъти хранене в ресторант- с комбинирани менюта + чаша вино, сандвичи и сувенири за всички близки  = 2000лв.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 17:32 от caramell_2004

# 127
# 128
Рим-4 нощувки - 3*, посещение на всички музеи, полет с wizz , 2 пъти ядене в ресторант, останалото време бяхме на парче пица и сандвичи =  850 лв. на човек.

# 129
Момичета (и момчета), някой скоро летял ли е с Аерофлот?  Crazy

(намирам притеснителни отзиви, вярно по-стари, но...)

# 130
Не е скоро, 2012г, но всичко беше идеално, без забележки! И аз тогава четох, че пасажерите се напили и атакували пилотската кабина..., но от тогава не сервират алкохол... Че екипажа бил пиян, друг път това... И какво ли не можеш да прочетеш за Аерофлот, но се оказа една съвсем нормална авиокомпания.

# 131

Летяла съм с тях преди 4г. до Шереметево и след това с вътрешен полет. Всичко беше нормално, обслужването на ниво.

# 132
Надявам се още хора да се включат с информация за дестинация ,как са пътували и приблизително колко е излязло като сума Simple Smile

# 133
  • София

летяли сме с Аерофлот от София до Москва и от Москва до Дубай. И обратно. Общо 4 полета. И четирите полета бяха супер. Самолетите бяха добри, обслужването също, пилотите перфектни, а за красотата на стюардесите нямам думи Hug.
Все пак предполагам, че тези изцепки с напиването стават по вътрешните линии. Едва ли по международните далечни полети си позволяват такива изцепки Joy

# 134
Баш по международна пасажерите са щурмували екипажа, но е стара работа и наистина не сервират алкохол от тогава. Аз съм летяла София- Москва, Москва- Пекин, Шанхай- Москва, Москва- София. Само Шанхай- Москва самолета беше Боинг 777, стар и малко смотан, но всичко останало беше супер- храна, обслужване, нямаше закъснения, има и стюарди, които също са хубави!  Laughing На другите полети бяха с нови Ербъс, но първия полет се изпълняваше от България ер и беше първи полет на първия им нов Ембраер тогава. Но и даваха два миниатюрни сандвича, а на връщане същото разстояние си го изпълняваха Аерофлот и имаше цяло меню.
На дългите полети в Ербъса имаше монитор за всеки пътник, а на връщане бяха общи и пускаха Ну погоди! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт