Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 940
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Какво облъчване има от УЗ?

Ами има, знам го от моята лекарка.Винаги, когато ми се налагаше да ме гледа на УЗ повече от веднъж на месец (например когато се правят допълнителните изследвания за биохимичния скрининг), гледаше поне да има 2 седмици време.Ако нямаше такова разстояние, избягваше.При мен се случваше да ходя по-често след 6 месец, защото получих контракции.Не мога да ти кажа как точно вреди, но знам, че честият УЗ не за препоръчване.

Не, не вреди. Ехографът работи на принципа на отразяване на радиовълните, които не са вредни. Ако беше вредно, нямаше да гледат бебетата на видеозон въобще.

Единственото което може да се отрази като вреден ефект , е че бебето чува шума в пъти по-силно отнас.

Някой от лекарите, казват, че е вредно да се прави , често, за да не отидеш на друг специалист, малко се спекулира с доверието и стахливостта на майката.

# 166
Момичета... аз като що -годе прясна родилка имам ли някакво право на преглед при АГ-то по ЗК?
Мерси   bouquet

# 167
Доколкото помня мисля, че имаш право на контролен преглед в родилното къде си родила.

# 168
Май до 40 или 45 дни след раждане имаш контролен преглед по ЗК.Но не знам дали е на мястото,където си раждала или при АГ-то,където си си водила ЖК. newsm78

# 169
Здравейте мами,бременна съм в 17 седмица,от близо месец имам болки в ляв бъбрек.Изследваха на ЖК стерилна урина нямало проблем.Болките са ,когато седя и лежа по гръб.Док каза че е от бременността ,и ми препоръча прахчета за бъбречна инфекция ,1 на 10 дни.Моля ако някой е имал същите проблеми да сподели,и наистина ли няма нищо страшно ,както каза док.

# 170
  • София !
На моята епикриза пишеше , че имам право на 1 контролен преглед в рамките на 40 дни , след изписването . Аз си ходих при АГ-то , който ме следеше  ( той работи в болницата която раждах ) , прегледа ми беше безплатен . То всъщност , той ми каза , един месец след раждането да отида на контролен преглед  Peace .

# 171
  • Велико Търново
И аз доколкото помня имаш право на един безплатен преглед до 40 дни след раждането. Ходих предния предния път при АГ-то, който ми следеше бременността.

# 172
Здравейте мами,бременна съм в 17 седмица,от близо месец имам болки в ляв бъбрек.Изследваха на ЖК стерилна урина нямало проблем.Болките са ,когато седя и лежа по гръб.Док каза че е от бременността ,и ми препоръча прахчета за бъбречна инфекция ,1 на 10 дни.Моля ако някой е имал същите проблеми да сподели,и наистина ли няма нищо страшно ,както каза док.
Аз имах такъв проблем. Съветвам те да си пуснеш изследвания за урея и креатинин, стерилната урина не е достатъчна. Ако всичко е в норма значи няма проблем, болките може да са заради по-голямото натоварване на бъбреците по време на бременността. На мен тогава ми изписаха неоренал и след няколко дни болките изчезнаха.

# 173
invierno благодаря,на мен са ми изписали monural купила съм само 1 прахче, да видя да ли ще има ефект. Ще поискам тези изследвания за който ме посъветва.

# 174
invierno благодаря,на мен са ми изписали monural купила съм само 1 прахче, да видя да ли ще има ефект. Ще поискам тези изследвания за който ме посъветва.
Дано да има ефект! Иначе сигурно знаеш, че е хубаво да приемаш повече течности - поне 2 л. вода на ден, сок от червени боровинки също помага при проблеми с бъбреците. Peace

# 175
За бъбреците знам,че и по една 1 чаша лека бира можеш да изпиваш.

# 176
  • София
bamze77, а на ехограф гледаха ли бъбреците? На мен така ми видяха песъчинки, иначе имах страшни болки и попаднах в спешното в Токуда. Там дежурния лекар ме гледа на видеозон (защото бях и много болна и се чудеха тези болки от какво може да са) и видя на видеозона песъчинки в бъбрека. Предполагам, че в стерилната урина би излязло, ако изхвърляш песъчинки, но не знам дали е така, затова питам дали на видеозон видяха бъбреците?

# 177
Мерси момичета Simple Smile за отговорите. Кои да се сети да си погледне по-добре епикризата, аз прочетох само на малкия и това беше

# 178
Преди половин час си премерих кръвното ,защото много ме заболя главата и ми се вие свят. Беше 130/81 . Сега пак го премерих и е 135/77 ... високо ли е?

# 179
Над 130 горна граница не е много добре. Следи го и ако мине 140 тръгвай за болницата.

Общи условия

Активация на акаунт