Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 981
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Момичета,да попитам,ако някоя от васможе да ми каже.

Преди три дни бях на преглед при лекаря,при когото смятам да раждам(тойе различен от АГ-то,коетоми води ЖК) и ми каза,че плацентата ми била леко ниска,но нямало проблем.Какво значи това,"леко ниска плацента"?

# 226
Момичета,да попитам,ако някоя от васможе да ми каже.

Преди три дни бях на преглед при лекаря,при когото смятам да раждам(тойе различен от АГ-то,коетоми води ЖК) и ми каза,че плацентата ми била леко ниска,но нямало проблем.Какво значи това,"леко ниска плацента"?

Ниска плацента значи, че е така разположена, че е близо до отвора на шийката. Лошо е когато е превия т.е. цялата е легнала в/у шийката и запушва отвора и е невъзможно естествено раждане. Моята беше ниска на 2см от шийката, но ми казаха, че с напредване на бременността най-вероятно ще се вдигне и така и стана Peace

ето картинка
Скрит текст:

# 227
Странното е,че за пръв път сега ми казаха такова нещо.За кога да се вдига,като трябва да раждам  Joy hahaha Crazy

# 228
  • София
Той, човека, затова ти е казал, че не е проблем. Няма да се вдигне, но няма и да ти направи проблем при раждането  Peace

# 229
Да се надяваме  Hug Praynig Peace

Вие колко време преди термина си опаковахте багажа за родилното?

# 230
  • София
Аз си го опаковах 1 ден преди да родя - 3 седмици преди термин.

# 231
Да се надяваме  Hug Praynig Peace

Вие колко време преди термина си опаковахте багажа за родилното?

Значи преди това е била още по-ниска сигурно, но няма значение щом си на финала вече, той си е преценил човека и щом е казал че няма проблем значи не е толкова ниска Peace

Моят багаж беше готов в първата седмица на 9-я , в него нямаше единствено част от документите които са ми необходими, но всичко друго беше готово.

# 232
Е,нямаше ли да ми каже гинеколожката,че ми е ниска плацентата? newsm78

matsutka , явно си предчувствала кога ще е  Heart Eyes

# 233
И аз си приготвих багажа в началото на 9-тия месец, но все още ми липсва направлението за болницата понеже не са ми го дали

# 234

Ами явно не е била толкова ниска, то и всеки доктор си има различна преценка или пък не е искала да тревожи щом няма да създаде проблем.
На мен като ми казаха, че е ниска и аз се шашнах бях в 17г.с. Докторката ме успокои, че е сигурна почти на 100% че ще се вдигне до към 24г.с. и така и стана, но това ми беше следящия лекар на частно, този който ме следеше по каса и думичка не обели на тази тема  явно той не я смяташе за ниска Crazy

Не го мисли, стягай багажа  Hug

# 235
  • София
И аз стегнах рано-рано багажа, даже не съм сигурна дали бях влязла в деветия. Бяха ми казали, че ще родя по-рано, защото плацентата ми зреела по-бързо - в 31-ва седмица беше 3-та степен. Но си откарах почти до термин, само два дни подрани малкото човече.

# 236
  • София

matsutka , явно си предчувствала кога ще е  Heart Eyes
Mr. Green Mr. Green Mr. Green ММ го опакова, щото каза, че вече било време, аз се опитвах да го спра и му казвах, че е рано, ама добре че той настоя  ooooh!

# 237
Стягам,стягам,тези дни последни приготовления.Днес даже изпрах 3 перални с бебешките дрешки,утре ги гладя и мушвам в сака всичко,което съм купила за родилното. Crazy

Какви превръзки за родилки да си взема?

# 238
  • София
Отиваш в аптеката и казваш, че искаш превръзки за родилки. Има едни адски огромни и ужасно дебели, има едни, които са супер, хем плътни, хем не са такива баници. Само първите 3-4 дни ще ти трябват от тях, после вече ще си караш на обикновени превръзки с повечко капки. Ама то при всеки е различно, ти ще прецениш.

# 239
Стягам,стягам,тези дни последни приготовления.Днес даже изпрах 3 перални с бебешките дрешки,утре ги гладя и мушвам в сака всичко,което съм купила за родилното. Crazy

Какви превръзки за родилки да си взема?

първо аз моя багаж го стегнах когато влезнах в 9 месец, макар да бях с планово секцио, защото 1-цяла бременност бях с контракции, 2- имам миомен възел на матката и 3- бебето беше седалищно, всичко това е предпоставка бебето да тръгне и по рано.
А сега за превръзките. Аз си бях взела такива за родилки ОТВРАТ СА, точно като превръзките от едно време, ползвах 3-4 и се отказах. ПОръчах на съпругът ми да ми купи др и да ми ги донесе, справи се отлично Libres maxi- дебели, дълги и с крилца  thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт