Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 60 073
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
  • София
За носа има и едни хомеопатични капки - еуфорбиум композитум  Peace

# 256
За носа има и едни хомеопатични капки - еуфорбиум композитум  Peace
Аз ги ползвах, докато бях бременна, но честно казано не виждах много много ефект от тях, колкото да слагам и да се успокоявам, че се лекувах, иначе преди няколко дни бях хремава и си слагах физиологичен разтвор в носа- повече ми помогна на мен от хомеопатичните капки  Peace

# 257
И аз виждам ефект от физиологичния разтвор за носа. Ползвам Стеримар.

# 258
Аз в седми месец бях с много кофти настинка с магарешка кашлица и запушен нос - за кашлицата капки Умкалор и сиропче Тусавит,а за запушения нос - Стеримар.И много чайове с мед и лимон,много плодове и зеленчуци и леки супички и това е,оправих се.

# 259
  • София
Аз ако става за въпрос се оправих само с инхалации с лайка, но като се има предвид, че болестта ми продължи от 24.12 до 15.01  Wink И в този случай Стеримар изобщо не ми помогна, а миналия път, като бях бременна, пак бях болна в 5-я месец и се оправих само със Стеримар и Тусавит. Сега смених 4 сиропа за кашлица, промивах със Стеримар, смучех лукчета и нищо  Confused В крайна сметка си слагах Виброцил вечер преди лягане поне малко да мога да поспя. Иначе еуфорбиума като че ли наистина не лекува особено, но поне не прави тапа хремата и не изчезва обонянието напълно  Peace

# 260
Момичета моля ви помагайте  бременна съм в първият триместър  около 4 г.с. и имам 39 температура  и ме тресе.Педито каза,че щом е 39 да пия парацетамол,но на него пише,че е опасен в първият триместер

# 261
Здравейте, днес бях на лекар и се оказа, че съм с гъбички. Доки ми предписа Гино певарил 150 , каза ми да взема 6 свещички и да слагам по 1 таблетка през ден. Но чета в интернет, че курса на лечение е 3 дни. Ако ги слагам през ден дали ще има някакъв ефект изобщо newsm78  Другото, което ми предписа е Клотримазол за мазане. Колко време трябва да се маже?

# 262
Момичета моля ви помагайте  бременна съм в първият триместър  около 4 г.с. и имам 39 температура  и ме тресе.Педито каза,че щом е 39 да пия парацетамол,но на него пише,че е опасен в първият триместер

Температурата е по-опасна за плода от лекарството, а и аз лично съм пила Парацетамол през първия триместър и то изписано от АГ.

ето виж какво пише

Ако вдигнете температура – особено над 38 градуса, основното правило за защита е Тиленол (бел.прев. – това е американското търговско наименование на Парацетамол). Освен това може да е особено важно да осигурите здравето на вашето бебе. Изследванията показват, че поддържането на висока температура по време на бременност повишава риска от дефекти на невралната тръба при бебето, животозастрашаваща малформация на мозъка и гръбнака. Поддържането на температура от порядъка на 39 градуса или повече през първия триместър може да увеличи риска от спонтанен аборт.
Макар че препоръчваната доза Тиленол е 2 таблетки от обичайната дозировка на всеки 4 часа, първо се консултирайте с лекаря си.

цялата статия прочети тук http://www.biberonbg.com/info/nastinka_i_bremennost.htm

# 263
  • Велико Търново
Bibi85 за Гинопеварила не мога да помогна много, винаги досега съм слагала всеки ден глобули, не през ден. Иначе Клотримазола съм го ползвала до облекчаване на всички симптоми от гъбите - сърбеж, зачервяване и т.н.

# 264
Благодаря за бързия отговор scrye. И аз мисля да ги слагам всеки ден, защото иначе няма да е ефикасно лечението.

# 265
  • София
Аз от 8-мия месец морих гъби с 3 препарата и единия ми беше през ден, май последния. Имаше ефект, макар, че и аз се чудех защо пък през ден. Според мен по-добре си слушай лекаря, може да нямаш много гъби и затова да не провежда прекалено агресивно лечение.

# 266
absolutpartystar, благодаря. Наистина положението не е чак толкова страшно, имам парене за няколко часа, после 2-3 дни съм добре, после пак пари. Успокоих се, че и ти си ги слагала през ден. Най-добре да послушам лекарката.

# 267
Най-добре е да се спазват стриктно предписанията,защото всяко състояние е индивидуално  Peace

# 268
Здравейте,нова съм при Вас и се надявам да има някои от Вас които би ми помогнал със съвет или с малко опит.Надявам се да съм улучила точната тема и точните въпроси за нея.
Последна менструация на 05.01.14г.с продължителност 4 дни,на 19.01 кафяво зацапване много малко само във въпросния ден,нещо което ми се случва за първи път+пристягане ниско долу от дясно+болки в кръста.Имам редовен цикъл. Със съпругът ми правим опити за бебе,но засега не се получава.
Надявам се някой от Вас да може да изкаже мнение.
Благодаря предварително и успех на всички.

# 269
мибобо благодаря ти.Пих веднага след като писах.Преди малко се върнах от спешният и ми изписа АБ ,който не вреди на плода и аналгин да редувам с парацетамола,защото не мога да я смъкна под 39 температурата с нищо.Малко се притеснявам от този аналгин,но какво да се прави,като се налага.Надявам се всичко да е наред и да нямам никакви проблеми

Общи условия

Активация на акаунт