Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 60 057
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Моята гинеколожка ми обясни, че при 12-та 14-та седмица на беременността е нормално да има кристали пикочна киселина, което не я притеснява изобщо. Не сме коментирали стойности  Peace Сега ти ме заинтригува, като разбереш ще ми е интересно да пишеш  Peace

# 286
За първи път ми излизат такива кристали в урината. А съм си правила към 4 пъти изследвания по време на бременността. Но мен повече ме притеснява този фибриноген.
Всички други неща са ми ок и в урината и в кръвта. Но пък не знам защо не е изследвана утайка.
Само Хематокрит(HCT), еритроцитите, MCV, MCH не са ми в норма. Остана да излезе само някакво Протромбиново време/INR.  Rolling Eyes

# 287
Най-вероятно са единични кристали,затова нямаш стойност.

Ти за секцио ли се готвиш,че ти изследват фибриноген и протромбиново време?Това са предоперативни изследвания за времето на съсирване на кръвта Simple Smile

# 288
Aми не, доктора ми ги назначи, защото ми се вдигаше кръвното няколко вечери, но не прекалено. Също така отичам и се задъхвам и той ми каза да пусна тези изследвания.
А те, казваш, имат отношение със секциото? Да не би да се налага такова при тези стойности? Или пък точно обратно пък да не може?  Rolling Eyes

# 289
Аз до колкото си спомням от предишната ми работа при бременните е нормално фибриногена да е завишен, до какви стойности ...това вече не мога да ти кажа, а протромбиновото време е пропорционално на него и сигурно затова още не ти е излязъл резултата newsm78

# 290
Излезе ми и той:
Протромбиново време/INR   107.1% INR - 0.96 % / реф. с-ст 70 - 120
Не знам само на това ИНР какви са му реф. стойности, не пише.

# 291

Ти за секцио ли се готвиш,че ти изследват фибриноген и протромбиново време?Това са предоперативни изследвания за времето на съсирване на кръвта Simple Smile

Хммммм .... значи и аз да очаквам скоро време да ми пуснат такива изследвания  Sad

# 292
Ами на мен са ми назначавали такива изседвания преди операция на яйчниците преди 2 години- засича се времето на съсирване на кръвта,за да може да се реагира ако възникне ситуация по време на операцията.

Имайте предвид обаче,че референтните стойности са в общия случай,при бременните не е рядкост да варират и това да е напълно нормално Simple Smile Така че,не се притеснявайте излишно   bouquet

# 293
Здравейте момичета някоя от вас има ли представа какви са цените на изследванията по време на бременност.Имам прекъснати здравни осигуровки и ще трябва всичко да си плащам и ми се иска да съм подготвена като отида,а не да гледам като в необрано лозе.

# 294
  • София
4efito, много е относително. В някои болници се предлагат пакетни услуги за следене на бременността. На едно място ехографът може да ти е 20 лв, на друго - 50. Изследванията също могат да варират в зависимост от лабораторията... Много е трудно да се даде току-така цена, дори и ориентировъчна.

# 295
  • Велико Търново
4efito ако си решила, в коя лаборатория ще ходиш, можеш да провериш на сайта им, трябва да има ценоразпис Simple Smile

# 296
Да,повечето лаборатории имат сайтове с ценоразпис.Освен това ако нямаш осигуровки,трябва да си сметнеш и по един ехограф на месец(сложи ги по 30лв.),биохимичен скрининг и фетална морфология са съответно по около 70лв.(но те така или иначе НЕ са по здравна каса).

Сметни си ги нещата и виж дали няма да ти е по-изгодно да си внесеш здравните осигуровки(по 16 и нещо май бяха на месец)  newsm03

# 297
Това е,че още нищо не съм решила,даже още се чудя кой да ми води ЖК.
От Варна съм и приемам мнения  Grinning
Сега прочетох,че ,ако последните 15 месеца имаш платени осигуровки  се водиш осигурен и си мисля,че е много по- добре да си ги платя ,ако е вярно това за последните 15 месеца

# 298
аз също бях с прекъснати, но си ги платих понеже ми се налагаше да бъда в болнични. Ако не си ги бях платила болничния ми щеше да ме изви пред работодателя, но от НОИ нямаше да ми го изплатят. Иначе и аз си следях бременността в частен кабинет по20-30 лв. на преглед, за изследванията на кръв и урина обаче и стотинка не ми взеха (с направление от гинеколога)

# 299
За възстановяване на здравните права трябват 36 месеца платени осигуровки,  само за ЖК абсолютно не си струва.

Общи условия

Активация на акаунт