Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 986
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
И аз съм ,,за,, всички изследвания, но ми казаха, че при синдрома на Даун излизало, че има вероятност да има тогава къде е логиката да си го правя ? Thinking

то не се прави само за Даун, а те се група заболявания. И да резултата е от такъв вид - 1 на 5000 (примерно) е твоя риск (изчислен от кръвни показатели и замервания на плода) детето да има дадено заболяване. Смисълът е, че ако например рискът ти излезе 1 на 20 той е твърде голям и ще ти бъде предложена амниоцентеза, чрез нея се установява на 100% има ли проблем или не а после ти си вземаш решението какво да правиш ако детето е болно. Винаги има и малшанса твоето дете да е това 1 от 5000 т.е. никога не е на 100% сигурно, но е добър ориентир за по нататъшни изследвания.  

# 421
За Синдром Даун на мен ми правиха изследвания в 19г.с.-вземаха ми кръв и ме гледаха на видеозон. Аз отначало питах и исках направо амниоцентеза, но докторката каза, че нямало смисъл да се предприема това първо. От резултатите разбират колко голям е риска от синдрома и ако преценят вече изпращат за амниоцентеза. Така процедираха при мен  Peace
Магика аз по принцип денем съм добре, но вечер наистина място не мога да си намеря. Като легна на леглото и не мога да се мръдна - някой трябва да дойде да ми "вдигне корема", за да стана. Не мога да се завъртя, нищо не мога. Започват леки контракции и бебо ме подритва  Laughing Нямам търпение да заспя. Нооо всичко в името на бебо-ще търпя, мъничко остана  Wink  Иначе за лошото не ми се случва постоянно. Аз сега готвих, че си мисля дали не може да е от това..някаква миризма?  Thinking
Хубава вечер на всички   bouquet

# 422
  • София
Marissa_, аз имам здравословни проблеми с жлъчката и при 2рата бременност имах кризи от време на време, повръщах и т.н., красота.

# 423
Здравейте, момичета! Може ли някой да ми каже подходящи капки за нос. Бременна съм в 24 седмица и като чета всички са вредни, а съм болна от грип.

# 424
Здравейте, момичета! Може ли някой да ми каже подходящи капки за нос. Бременна съм в 24 седмица и като чета всички са вредни, а съм болна от грип.
Аз използвам само физиологичен разтвор-помага ми.  Peace

# 425

Във вода или по-добре ампула физиологичен разтвор (10мл) капни 5-6 капки 30% разтвор на клеева тинктура  и си накапвай по 5-6 пъти през деня по 3-4 капки Peace Иначе пръскалките - Стеримар, Незита т.е. солен разтвор и морска/океанска вода.

# 426
Здравейте, бременна съм в 10 г.с. и от около седмица и половина имам леко помътняване на урината, не постоянно, но се случва - особено ако съм приемала по - малко течности. Пуснах стандартни изследваня на урина и нищо не излезе - няма бактерии, левкоцити, белтък ... всичко в норма. Нямам и никакви оплаквания при уриниране. Въпросът ми е имали ли сте подобно помътняване на урината ( с нормален цвят) през бременността, без наличието на инфекция или някакъв бъбречен проблем?  newsm78
Разбира се ще се консултирам с лекар, но ми се иска да споделите и вашия опит. Благодаря!   bouquet

Ако пиеш някакви комбинирани витамини е нормално. По принцип сега сигурно пиеш фолиева киселина. И аз бях така, спокойно Simple Smile

Момичета все по-често кръвното ми е 80/40, притеснително ли е това за бебето? За мен, освен че ми се гади и започва да ме боли много главата и ми се учестява пулса друго май няма  Tired
Това е недостиг на желязо. Не е много хубаво, нито толкова ниско, нито много високо кръвно.Консултирай се с лекар за някакви комбинирани витамини или желязо.За това те боли главата. А пулсът се учестява винаги, когато организма се бори с нещо. Всичко това е нормално за първите месеци на бременността Simple Smile

----------------------------
Използвайте

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 12:31 от AnMary

# 427
Момичета все по-често кръвното ми е 80/40, притеснително ли е това за бебето? За мен, освен че ми се гади и започва да ме боли много главата и ми се учестява пулса друго май няма  Tired
Това е недостиг на желязо. Не е много хубаво, нито толкова ниско, нито много високо кръвно.Консултирай се с лекар за някакви комбинирани витамини или желязо.За това те боли главата. А пулсът се учестява винаги, когато организма се бори с нещо. Всичко това е нормално за първите месеци на бременността Simple Smile
Не съм сигурна, че ниското кръвно е само и единствено заради недостиг на желязо или нисък хемоглобин.
Аз пия желязо, хемоглобина ми е добре, а кръвното все ниско и пулса учестен. Има доста лекарства, които понижават кръвното налягане.

# 428
Здравейте!В 4 месец съм и от известно време се събуждам с леко главоболие,но след като пия кафе ми минава:) От няколко дни, обаче,нямам апетит сутрин и днес си изпих кафето без да закусвам.Доки ми каза, че главоболието ми се дължи на странното време тази зима,но аз не мисля че е така:/ До преди седмица пиех утрогестан.Да не би пък да е ефект от спирането му?!...Някой имал ли е подобни проблеми?Благодаря  ви предварително:*

# 429
Аз не съм пила и спирала лекарства, но също имах период с главоболие често се случва на бременните това е едно от честите неразположения. Понякога е хормонално, понякога е от ниско кръвно и затова се препоръчват повече течности, ето и ти сама казваш че след изпиване на кафето се подобряваш. Ако е непоносима болката можеш да си вземеш Парацетамол.

Иначе ето ти да прочетеш http://www.moetodete.bg/vuprosi-i-otgovori-573/glavobilie-i-bremennost.html

# 430
Аз не съм пила и спирала лекарства, но също имах период с главоболие често се случва на бременните това е едно от честите неразположения. Понякога е хормонално, понякога е от ниско кръвно и затова се препоръчват повече течности, ето и ти сама казваш че след изпиване на кафето се подобряваш. Ако е непоносима болката можеш да си вземеш Парацетамол.

Иначе ето ти да прочетеш http://www.moetodete.bg/vuprosi-i-otgovori-573/glavobilie-i-bremennost.html
Много благодаря за бързия отговор:* Главоболието е в границите на нормалното;)

# 431
Здравейте,
Днес ми се случи нещо неприятно и искам да попитам тук, дали има място за притеснение. В 8ми месец съм и по време на лекция за бременни, на която имаше доста хора ( около 60-70 човека) в сравнително тясно пространство, се случи така, че припаднах както си стоях на стола. В началото на бременноста ми се случваше да ми призлее по същият начин, без да се стига до припадаци. Отдавах го на ниският хемоглобин 107 и на ниско кръвно, но сякаш от тогава се стабилизарах и всичко беше ок. в момента На жк. кръвното ми е нормално, не е ниско.
Почувствах се ужасно, стана ми горещо, изби ми пот, не ми стигаше въздух, сякаш нямаше кислород наоколо. Оставам с впечатление , че не трябва да мърдам много и да се навирам в затворени помещения.
Ако някой има представа от какво може да е, ще бъда благодарна да ме посъветва. Simple Smile
Благодаря!

# 432
А пиеш ли нещо за ниския хемоглобин ?

# 433
здравейте бадещи мами имам един вапрос кам вас случвало ли ви се е да имате цикал само 2 дни ? и то оскаден и да е райдиво кафяф?

# 434
schandy случваше ми се често с първата бременност. Кръвното ми беше мн. ниско. Като тръгнех на по-дълга разходка и бебето притиска и на няколко пъти направо за малко да колабирам. А ходех повечето пъти сама и си мислех къде ли ще падна и ще си ударя главата Crazy
Хубаво е в такъв момент да легнеш и малко да се напръскаш със студена вода и нещо да се изпие- кола , айрян. Моя хемоглобин не е бил нисък.

Общи условия

Активация на акаунт