Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 24

• 59 900
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
По ПРМ се броят, аз ти ги сметнах 6с и няколко дни, което си е точно 7г.с. Док ще те проследи!

# 616
Много благодаря на всички мами за отговорите. Аз не съм се съмнявала в компетентността на лекаря, все пак това е най-елементарното, което трябва да може да прави. Разсъждавах чисто логически и затова реших да питам. Та от тази гледна точка някой би ли ми обяснил защо е така, дори когато знаеш кога си заченала. Аз ще питам и моята лекарка, а тогава не питах, защото много се бях ошашкала от кървенето. Приемам, че така се броят, но някой има ли представа защо... Дано да пораснем достатъчно, че ми е адски притеснено. Не знаех, че съм бременна и не се пазих и ако аз съм виновна, не знам дали ще мога да си го простя...  Sad

# 617
Какво значи" разсъждавах логически"? Бременността трае средно 280 дни или 10 лунарни месеца, считано от първия ден на ПРМ. Това е, какво толкова сложно има за обяснение?

# 618
Искам да попитам - има ли някоя мама, на която пак е започнало да й се гади в седми месец и какво са й казали лекарите? Ако имате някакъв опит - споделете!

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 15:07 от AnMary

# 619
Та от тази гледна точка някой би ли ми обяснил защо е така, дори когато знаеш кога си заченала.

Така е прието като практика; ти може и да знаеш кога си заченала, но лекарят не може да знае със сигурност дали е вярно.

# 620
Оки. Мерси. mama irina, съжалявам, че опитах да търся обяснение за себе си и понеже нямам медицинско образование, реших да се обърна за съвет към вас. Щом е така - не го оспорвам, просто ми беше интересно. Благодаря за отговорите на всички.

# 621
Може да знаеш кога е била овулацията. Кога е било оплождането пак не може да се знае със сигурност Wink
А датата на последния цикъл обикн. е известна Wink

# 622
Там е работата, че аз знам кога стана оплождането, понеже беше само веднъж. А може би си търся повод да се поуспокоя, че всичко ще е наред, защото много се притеснявам. 2 седмици са си две седмици. Не знам как ще изчакам до другия петък и да разбера дали се е развило или ще трябва да го махна Sad Стискайте ми палци  Praynig

# 623
Знаеш ,кога сте имали п. контакт, не знаеш ,кога е станало оплождането! разбираш ли разликата?

# 624
Да, разбирам я. Явно аз не мога да се изразя правилно. Но ви благодаря и спирам на спамя.

# 625
sessil79, оплождането може да се е случило 2 дни след половия контакт, не можеш да си сигурна, че ако днес имаш контакт, то и днес сперматозоидът ще достигне до яйцеклетката и ще се оплодят. Точно затова са измислени гестационните седмици, които са 40 и всъщност бременността трае 10 лунарни месеца, а не 9. 9 са календарните месеци. Другото, което мога да ти кажа е, че обикновено докторите казват така, за да не се навиваш много... На една приятелка, която отиде в 6г.с и бяха казали: "ами бременна сте, но не знаем дали ще се задържи и дали ще порасне сакчето и дали ще има бременност, така, че елате след 2 седмици да видим как сте."
Тя съответно се беше шашнала много и 2 седмици не знаеше къде се намира, но в крайна сметка всичко беше наред след това  Wink . Така, че не се впечатлявай толкова на някои лекари, те просто се презастраховат. Желая ти успех и гледай да се успокоиш и да не се шашкаш. Защото нервите и стреса, така или иначе не са полезни нито за теб, нито за бебето! Другият вариант е да отидеш и друг лекар да те види, но най-добре наистина просто изчакай

# 626
Wickedly много благодаря за успокоителните думи. Надявам се и при мен да се случи така. За останалото - знам, че е така и именно защото знам, че оплождането няма как да е станало преди 01.02, затова ми се искаше да се брои оттогава или след това. Но като се замислих, всъщност няма смисъл от спорове и толкова задълбаване, тъй като нищо не зависи от тях. Живот и здраве другата седмица дано стане ясно и се успокоя.   bouquet

# 627
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile Аз съм Калина , приятно ми е и пиша за пръв път тук, седмица след щастливият тест . Незнам дали това е правилната дискусия, за да задам въпроса си, но от скоро съм в СОфия и незнам към кой акушер-гинеколог да се обърна за установяване и проследяване на бременността Simple Smile Четох някой ваши коментари , но дали бихте ми препоръчали добър лекар, който да работи и със здравната каса? Много ви благодаря !
За кой квартал става на въпрос?

# 628
Здравейте мили дами и мами.
Това е първият ми коментар, но що се отнася до съвет...първо в този сайт поглеждам....за бебета, за фризьори, за курсове, та дори и за печки  Mr. Green

В 17 г.с съм и бих се похвалила със сравнително спокойна бременност /да чукна на дръвце/.
Обаче един дискомфорт не ми дава мира! Rolling Eyes
Явно съм от жените, които нямат особено желание за секс в този период /което е ужасно, защото го правя едва ли не за да се задоволим...само/ и на всичкото отгоре ме мъчи това бяло течение...направо ме изтормози...само заради него направо се и вкисвам като "стане време за секс".
Моята АГ е ужасна женица  #2gunfire ... щях да я сменям, ама това е друга тема...като и казах за течението - тя абсолютно нищо не ми отвърна. В понеделник пак ще я попитам, ама малко странично инфо няма да е излишно. Нормално ли е, не е ли, донякъде? Първоначалните ми изследвания бяха добри.

bouquet

# 629
Засиленото течение е нормално и не изисква лечение, ако няма гъбична или бактериална инфекция.
Що се отнася до сексуалното желание - бременността се отразява различно върху него при всяка жена.

Общи условия

Активация на акаунт