Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 370
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Хортензия-голяма  Hug от мен
Креми-честита ти прическа
Тити и мен малката ме хваща за ръката и ми вика мамо,танцувай с мен ooooh!
Казах ли ви,колко си ви обичам всичките?!
 Hug  bouquet за всички,отивам да гледам някой филм.Лека нощ на всички

# 61
  • при късмета
Морена, браво на вас с Гушкан. При мен педиатърката има голяма заслуга за това. И понеже познавам една махала деца отгледани от нея и вече 10тина годишни, реших нея да слушам. Първо защото се съобразява с детето, не прилага автоматично едно и също при всички. Племеника например при същата докторка пиеше сокове на 2 месеца, при нас разреши на 6 и то защото почти ги изкопчих, това заради коликите. Второ защото поговорката която някой назад припонми "Много баби, хилаво дете" сто пъти съм се убеждавала, че е вярна.
Мари  Hug всичките ни епиздоди занапред да са такива
Кака Дака, честита ти придобивка
И аз с подстриган бритон, че си измислих прическа за понеделник. Как ми липсва фризоьрката дето ме сплиташе.

# 62
  • Sofia
И аз забърках ново тесто за хидратиран хляб за утре,
Скрит текст:
ще сме на обяд при свеки, та ще го занесем там.
Сложих повече от на днешния пълнозърнесто брашно и съответно повече вода - 80%.
Ето днешния:

Ма ко, благодаря! Аз нали с трето, та педиатърката повече се водеше по мен, отколкото аз по нея.
Скрит текст:
Например есенно време съвсем дискретно ми предлагаше стимулатори/витамини, но аз все отказвах (нали на кърмата разчитах) и с времето спря изобщо.
Май споделях тук... дори вит. Д не съм давала, набавяхме го от слънцето.
Аз бях решила, че ще кърмя и то дълго и тя изобщо не ми се е бъркала, както и за захранването - "Водено от бебето" и на 7 навършени месеца.

# 63
  • при късмета
Тя и мойта е за кърменето, просто при мен не се получи заради патките в болницата. Директно си го захраниха с АМ и никой не ми каза, че още в болницата трябва да се изцеждам. Аз видях бебето за първи пат на 36 часа и при мен беше за няколко часа на ден. На въпроси за кърмене се отговаряше "Не сте ли гледали филми, че не знаете как става"  ooooh!
Витамини и стимуланти също не дава профилактично, а ако има нужда. На своя глава и аз не съм давала. Но Вигантол ползвах, защото моя е зимно бебе, нямаше слънце.
Окъснях тая вечер, утре пак не мога да стана.
Лека нощ и сладки сънища от мен

# 64
  • София
И аз забърках ново тесто за хидратиран хляб за утре,
Скрит текст:
ще сме на обяд при свеки, та ще го занесем там.
........
Е, къде го бре, жена.?? Обърнах всичко из твоите рецепти и не го намерих. Е, бива ли така...веднага пусни една рецепта, моля ти се... Simple Smile
Вио, много си ме зарадвала с това което сподели.  Hug

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 01:06 от marchеva14

# 65
Момичета, вече е утре. Мама има рожден ден. Да ми е жива и здрава, друго не искам! Тя ми е опора, най-добра приятелка, най-добър слушател и съветник. Не си представям света без нея. Тежки битки води и победи. Тиха, скромна и изцяло отдадена на семейството. Смела и борбена, силна жена. Истински Човек. Обичам те, мамо!

# 66
  • София
Хортензийк е, да ти е жива и здрава! Много добре си го написала.
Предай ѝ нашите поздрави!
Скрит текст:

# 67
Мушкатова, да ти е живо и здраво майчето. Какви хубави думи си казала за нея. Много се радвам когато някой се разбира така с майка си и я обича   bouquet Hug.
Надявам се с моето дете да изградя такава връзка.

# 68
Мушкатова да ти е жива и Здрава майчицата!
От здрави деца по-хубаво няма.
Емо рядко пие антибиотик.Метнал се е на мм.Аз съм кекава работа.
Тея дни ще си вземам хлебопекарна.
Има ли нощни птици?

# 69
Благодаря, нощна смяна! Щастливка съм в това отношение, да.
Вие няма ли да спите? Чакам Контеса, Смърфчо и Тити. Май това сме нощните птици.

# 70
  • Sofia
О, Мушактова, да ти е жива и здрава маминката! Нека да и е честит празника!   bouquet
Много хубаво си я описала, същото мога да кажа и за моята мила мама.  Simple Smile

Марче, с удоволствие, душа!  Hug На този само му слагам повече вода. Ще пусна тези дни добавка към рецептата за този вариант.
Скрит текст:
Иначе ето дозата, която правя:

700г брашно (при мен обичайно е смес, не бяло)
560-580мл вода (според видовете брашно)
1 3/4.ч.л. (мерителна) сол (ориентировъчно, въпрос на вкус, а и някои брашна са с Вит. С)
1 1/2ч.л. захар
10г свежа мая / или суха - според упитването на пакетчето за 700г брашно (ако не е само бяло - увеличете малко маята)

Та разтварям маята в малко вода (100тина мл.) разтварям маята. Сипвам я в кладенче в брашното, където съм добавила захарта и солта. наливам и водата и обърквам всичко до мокро тесто. Оставям го в затворен съд, да втасва през нощта и на сутринта на силно набрашнена повърхност изсипвам тестото, работя с набрашнени ръце и го сгъвам няколко пъти като бизнес писмо, показано е в рецептата а кроасаните. Оформям на топка (в кръгла тенджера пека, та затова) и втасва на набрашнена пекарска хартия в ракопчаваща се тортена форма  при мен. По някое време преди да е готово тестото, включвам фурната на 230С и я загрявам с тенджерата, в която ще пека. С хартията пренасям тестото и пека под капак/ алуминиево фолио 30мин. и открито - 15-20мин.

Ма ко
, аз имах късмет. Гушкан се роди
Скрит текст:
в 2.33ч. и в 6ч. дори без нещо, ми я доведоха (понеже тогава беше времето за кърмене, силно се надявам, че АМ не е близвала) и не сме се разделяли повече. Взимаха я за преобуване и я връщаха. В интерес на истината показваха кърменето, не навираха АМ (в Света София). Първите пъти ми оставяха шише в креватчето, но скоро престанаха.

# 71
Моренке, тъкмо пишех, че като ти видях хляба и огладнях. Ще вечерям, ще ме прощавате, но смятам да си пръжна едни филийки за утеха.

# 72
Тук съм, ама главата ми още прави фииииууууу.... И как стана, че след два часа ще излизаме да пием по един коктейл с приятели, и аз не разбрах.  newsm78 След това се надявам напълно да ми светне от полета. Party Но голямата височина веднага си каза думата: и двамата с ммзапочнахме лекиичко да се задъхваме и ни се запушиха носовете.  ooooh!

Хортензия - да ти е живо и здраво майчето!   bouquet

# 73
На линия сме как. Simple Smile
Вчера четах една история в сайта на Нощни.Замислих се за кърменето на близнаци и посреднощ гледах снимки.Коконке няма да ти е лесно.

# 74
  • София
Моренке, тъкмо пишех, че като ти видях хляба и огладнях. Ще вечерям, ще ме прощавате, но смятам да си пръжна едни филийки за утеха.
Ти направо ме уби с това вечеряне по никое време.  Rolling Eyes  Grinning
Моренка, благодаря, всичко записах подробно. Не е сложно и тези дни ще го врътна.
Смърфи,  Hug Тите,  Hug
Изобщо не съм кърмила, пък. На мен ми беше много гадно, а и когато ми го дадоха сутринта в 6 ч направих скандал , как може толкова рано да ме будят. Толкова ми бил акъла, ама нали съм глезотийка, смятах че всички с мен ще се съобразяват. Да, ама не.  Изгледах го с АМ. Юнак на мама.
Продължавам да гледам Hobbit. Много е готина приказката. Разтоварваща е.
Ай, чаУ ви. И утре на кафе, ако се събудя.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт