Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 433
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
 Joy Скандал каза дигнах.
Кърмих само месец.изведнъж секна както имаше много.Но се сещам с ужасно чувство.То бяха рев той,рев аз,пред мастит ,а сега и фибро аденоми след вече 4 г.
Незнам как става този номер да се кърми година и повече.

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 02:20 от titi888

# 76
Добра вечер момичета,
 чак сега сядам да ви изчета и попиша ,че никаква не нямаше тези дни. Нали започнах работа и тази седмица имах 5 дни там , включително и утрешна смяна ,та нямах кой знае колко време .
Не помня коя какво беше писала, но темите на разговорите помня, извинете ако объркам кое коя е написала .  Embarassed
Стели , с тази хазяйка разреди ако можеш срещите или направо се преместете. Аз съм голям катил и с никой не мога да поддържам такива близки ежедневни контакти. Много вироглава съм и не харесвам и никой да ми се меси .Обичам да става на моето и такива съвети не понасям и от най -близките си ,а камо ли от чужд човек . Не знам как издържаш такова вмешателство  Sad                                                Ако имате възможност се преместите ; от спокойствието по хубаво и  ценно няма ! Hug
Кокона, видях една сладурка с едни големи червени чорапи и сладко личице заспало и гушнало розово одеялце. Да растат бебките и скоро ще сте си трите и ще си заета мама. Аз лично съм  гледала три комплекта близнаци ,от които едни тризнаци , от  към 3 месечната им възраст до към 3 годишнината им и мога да помагам само с поискани съвети за захранване , режим и т.н. Само за кърменето не мога да помагам ,защото реших да не кърмя и нямам опит личен .
Марчева и Баба Як са с много сходни разсъждения из живота с мен , всеки път наново го констатирам и адмирирам   bouquet
Свалих днес декорациите, елхата и гирляндите, но картичките оставих ,защото много ме радват да ги гледам. Накупихме на детето днес над 30 артикула за училище ,защото ми връчиха лист преди ваканцията за личните й материали ,които трябвало да набавим .Налепих стикери на всичко с имената й, залепих пак на новите дрехи етикети с ютията с имената , накупих раница, кутия за обяд, кутии за моливи и несесери , лични бутилки за вода,  крем за лице и ръце, мокри носни кърпички,  крем куп други неща. Установих ,че за два месеца е дръпнала доста на височина и на ки и се притесних. Сортирах дрехите и дадох на наши познати половината от дрехите  й ,защото нови жилетки , дънки,  рокли и блузи са й до средата на ръката или едвам покриват дупето ..Ще се налага сериозен пазар .
Иначе Пак ще минаваме на риба, салати и т.н и ще намалим пак тестеното, снаксовете , хляба и т.н. ,защото видимо се е  окръглило детето. В това училище им дават много храна и много междинни закуски и нашата сладурана си е като мама ящна и резултатите са налице. И аз трябва да мина на режим ,че и аз трупнах още килца и нещата са плачевни. Търсих си е ски гащеризон ,но нямаше ,а другата седмица мм се връща на работа и пак тръгвам по автобусите и ми трябват по топли дрехи . Sad
Тук нямам разходки по 2-3 часа из паркове на ден ,много малко се движим ,защото е адски студено и все сме в къщи на топло или в колата до магазините и това е . Типичен северноамерикански живот  :ах:
Иначе тези дни е покъртително студено , но нямаме бури като в Торонто и Ню Йорк ,но е към -50 някои нощи и -40 ;-45 през дните...
Нощната смяна я чакам да се яви ,а утре след работа ще намина пак .Лека вечер  Hug
Добро утро на сутрешната смяна :

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 06:59 от Анонимен

# 77
Добро утро, момичета!
Благодаря за съветите. На първо време реших да сведа контактите с хазяйката до минимум. Прави сте всички. За местене - и на мен ми се иска, но в момента финансите ни са малко разклатени и не ни се рискува (трябват доста пари). Ще видим как ще е положението. Надникването и следенето за съжаление не мога да го спра. Тя живее отсреща и ни вижда. Имам пердета, но пак личи. От друга страна пък не мога все да съм с пуснати щори и на изкуствено осветление. Мисля си, че ако не я виждам, няма да и да чувам глупостите ѝ и ще ми пука по-малко дали и какво е видяла. Относно малкия само аз, ММ и педиатъра решаваме как ще го гледаме. От време на време за някои неща се допитвам и до майка ми, и до вас дето сте с повече опит. Търся си и сама инфо. Пресявам и премислям чутото/прочетеното и решавам. Та така с мойте хазяйски неволи  Laughing
Скокнала съм от 6:30, пия второ кафе. Малкия дреме в кошарата. Сложила съм нахут да се вари, ще го направя с пилешко. После ще завъртя и една баница с праз ако ми остане време. Навън е слънчево, може да си направим и една разходка като се прибере ММ от работа.
Контеска, голям студ бре! Как издържате! Аз в Москва не искам да се връщам, защото не мога да вирея на такива температури... Ама и кухата ми глава е виновна, може би там щях да съм по-добре устроена... Като гледам брат ми как си живурка  Mr. Green
Марчева, това със скандала ме уби  Grinning Ей опасна си! Фурия!
Мушкатова, ЧРД на майка ти! Да ти е жива и здрава още мнооооого години!   bouquet
Ма Ко, Смърфи, Лус, Тити, Морена, Марѝ, Кака Дака, Креми, Баба Яка, Ста_Ди, J_M_M, Вио, Кокона, Писенцето, Мамче, Кръстева, Валенцето, Бонболина, Ледено студена, Мони, Ваничка75  Hug  bouquet
Дано не съм пропуснала някоя  newsm78 Ако съм - извинете.
На всички ви желая прекрасен и усмихнат ден! Цун!

# 78
  • UK
Добро утро Hug

аз приемам и съм отворена за всякакви съвети   bouquet

Незнам обаче, бебка се буди през час-два и наддава вой да яде, след като само преди час е яло ooooh! Това нормално ли е? Ми аз така нямам време дори да се обърна Whistling

Стефи  Hug и аз ще правя баница, само незма кога купих мляко от млекомата преди ден, сварено е и пак се пресече Tired Та ще го оползотворя на млечна баница Mr. Green

Днес наобяд отивам да си видя Теичка Heart Eyes Ох дано са хубави новините Praynig

Марче  Hug

Момичета, вече е утре. Мама има рожден ден. Да ми е жива и здрава, друго не искам! Тя ми е опора, най-добра приятелка, най-добър слушател и съветник. Не си представям света без нея. Тежки битки води и победи. Тиха, скромна и изцяло отдадена на семейството. Смела и борбена, силна жена. Истински Човек. Обичам те, мамо!

чЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАМА ТИ! ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА!!! bouquet Hug

По -късно мама и татко ще дойдат в нас, а ние ще отидем да видим бебка Теичка, така, че ме очаквайте малко по-късно като включване, надявам се да имам и време да се върна назад и да ви изчета Crazy

# 79
  • Sofia
Добро утро!  Simple Smile

Марче, супер проста работа е хляба, чакам отзиви!  Hug
Аз отивам до понагъна тестото за моя.
За вечеря за сега смятам баница да направя, но да видим... има много време, та не се знае знае ли се. Laughing

Мушкатова, ранна закуска, а?  Grinning

*SK*, добре си решила, постепенно ограничи контакта ви до минимум. Междувременно, ако ти дават непоискани съвети за детето, просто игнорирай - казваш: "аха, да, добре" и сменяй темата или разбързай се за някъде/нещо... Ще се оправят нещата!  Hug

Незнам обаче, бебка се буди през час-два и наддава вой да яде, след като само преди час е яло ooooh! Това нормално ли е? Ми аз така нямам време дори да се обърна Whistling
Абсолютно нормално е. Просто кърменето не е само за хранене, то е прегръдка, сугурност, топлина...  Като скачени съдове бяхме с Гушкан, със слинга се носехме непрекъснато и всичко си вършех така.  Съседите все коментираха, че никак не си личало, че има бебе в къщата, гласът му не се чувал...  Simple Smile

Хубава неделя и от мен, момичета!  Hug

# 80
  • UK
Моренка благодаря ти  Hug
аз обаче, ще съм с два съда  Mr. Green само да си прибера и втория  Praynig

# 81
  • София
Добро утро и от мен!

Коконке, по-лесно от кърмата какво ще е? Даваш и това е. Докато има. Чакам новините от днес Peace Hug

За кърмата не съм съгласна с Нощни. Аз съм за кърменето. Миленка я кърмих до 1 г 2 мес, и после все изцеждах и й давах. Спрях като стана на 1г6мес, защото не можах да се изцеждам добре и почнах да правя неприятни неща за здравето си. Това дълго кърмене не спаси Милена от алергии, астматични пристъпи, боледуването с страшно висока - над 40 град температура, гнойни ангини и прочее. С тези малки цици бях като дойна крава, толкова много мляко и млякото ми излизаше като вода от душа. Петьо също започнах да кърмя докато не сме влезнали в болницата... от тези абокати в малката ръчичка, кислород в нослето... едва го спасиха... кърмата ми свърши все се мъчех оклоло 2 месеца, тогава и надебелях с 15 кила, то каши, то чайове, то лекарства... Мисля, че денонощно се опитвах да давам гърдата... След 10-на дена детето не искаше да суче - нямаше какво и ревеше като лудо... И той боледуваше, пълен със всякакви алергии...

Така, че кърмата изчезва - истина е и никаква ЛАЛЕЧЕЛига не може да помогне. Четох и другите статии, където дори на един мъж му се появи млякото (не знам колко е истината)...

Моренка и на мен ми хареса рецептата, но сега няма да я правя... Ограничавам хляба до минимума, а малкия яде само бял.

*SK*, добре си решила, постепенно ограничи контакта ви до минимум.

Контеске, чета тези дни - голям студ е при вас, ама се свиква... Честити покупките за училище, дано да се адаптира бързо, да намери приятелчета и да е отличничка!

Мушктова, да ти е жива и здрава маминката! Нека да и е честит празника!  

Марче, и на мен ми хареса Хобит Peace

# 82
Привет! Станала съм днес с д-то нагоре, не се понасям. ММ пита що му се карам. Като не си изпия кафето на спокойствие сутрин ставам зла.
Благодаря, момичета за пожеланията за мама.
Ще се включа пак.

# 83
  • Sofia
... Това дълго кърмене не спаси Милена от алергии, астматични пристъпи, боледуването с страшно висока - над 40 град температура, гнойни ангини и прочее. ...

Така, че кърмата изчезва - истина е и никаква ЛАЛЕЧЕЛига не може да помогне. Четох и другите статии, където дори на един мъж му се появи млякото (не знам колко е истината)...
О, да, Луска, кърмата не е панацея. Simple Smile  Съжалявм, че така е било при вас.  Hug
За свършването, разбира се свършва... Отново стреса, нервите... това е причината. Има много случаи... Иначе както казваш - от кърменето - по лесно няма (изключвам цеденето де). Винаги е готово, с подходящата температура (за състава изобщо няма да споменавам), няма съдове, стерилизиране и където и да си, няма проблем.
     Луска, и ние ядем по малко хляб, намалили сме употребата му.

Коконче
, да, с две е сложна ситуацията...  Hug

Контес, пак да си кажа - много ми е интересно да чета разказите ви за живота в страните, където сте и на теб, и на Смърф. Simple Smile
Успех с вталяването! За детето е много важно... знаеш.  Hug  При вас закуските в у-ще как са, не са ли здравословни?
Списъците за у-ще и у вас, като у нас.  Laughing А скоковете на височина при децата, действат много осезаемо на бюджета.  Wink

# 84
  • София
От днес и до 10.01 има намаление в Комсед - 40%, стягаме се до там - Лего, костенурките-нинджа, енгри бърдс... Отиваме да изръсим една сума, ама 40% е осезаемо.Особено за легото - доста е скъпичко Peace, ама много се занимава с него Петьо.

# 85
  • Germany
Ще се включа кратичко за кърменето...
Почти не съм кърмила момчетата си, но покрай 2рият изчетох много и консултантка по кърмене идва до нас и пак не ни се получи... За мен успешното кърмене е най вече до нагласа, особено в началото. Аз не можах да се примиря с това кърмене през час, с буденето по сто пъти нощем и с болките в гърдите /и двамата ми направиха буквално рани/. С вторият ми син консултантката каза - лягаш до бебето и даваш всеки път когато поиска. Издържах 1 ден и казах на мъжа ми, че по добре адаптирано мляко отколкото изперкала майка... Колкото до боледуванията - големият пи антибиотик това лято за 1ви път, заради скарлатина, а малкото е нон стоп болно. Та за мен връзка няма.
Коконче, за твоите момичета е много важно да се хранят с кърма и ти пожелавам бързо да ви се получат нещата! Важното е да издържиш 1вите няколко дни докато се регулира кърмата. Опитай се да спреш дохранването и няколко дни давай на малката Стефани да цока, винаги когато поиска. Изцеждай се по малко след всяко хранене за да почнеш да произвеждаш повече кърма и да има и за малката Теа. Нека мъжът ти и другите помощници поемат всички други задължения за да не се натовариш и се опитай да спиш винаги когато спи бебето.
Ако пък не се получи, не си го слагай на сърце - отгледаните с любов деца са здрави и щастливи, независимо колко време са кърмени! Успех!

# 86
  • при късмета
Добро утро,
Люси, много благодаря за информацията  Hug не, че не сме взели подарък за детето, но има още неща които иска от там и ми е наблизо
Хортензия да ти е жива и здрава майка ти, още много години да се разбирате и обичате   bouquet
"Хобит" и на мен ми хареса, но на тия филми все ме дразни това, че не свършват. 3 часа филм и някрая няма финал. Това е любимия жанр на мъжа ми и такива филми много се гледат в нас.
Коконче добри новини да донесеш
Кърменето не ми беше неприятно, напротив много обичах да се гушкаме. Раното ставане ме тормозеше, като Марчето. Като мина на АМ сутрешното хранене беше задължение на баща му, нататък се справях.
Контеса, Смърфи, радвам се, че се върнахте и аз много обичам да ви чета. Особено м/у вас двете контраста е много силен. 80-90 градуса е температурната разлика от там всичко останало
Хубав ден, момичета прекрасни   bouquet Аз хуквам до "Комсед"

# 87
  • София
Коконче, моето мнение за кърменето е подобно на това на Мони. Имаш голямо желание- направи всичко възможно! Ето, има с кого да се консултираш и онлайн, информация колкото искаш. Но, едно голямо НО всъщност- бъди щастлива , спокойна и уверена. Детето ти има нужда именно от такава майка- щастлива, спокойна и уверена. Децата ти, в твоя случай Laughing. Ако желанието ти да кърмиш те прави такава- чудесно! Ако в един момент по някаква причина преминете на АМ- чудесно отново! Просто бъди спокойна и щастлива!
Кърменето е най-добрата храна за бебето, стига майката да желае това.Ако по една или друга причина не се получи кърменето, значи АМ е най-добрата храна за бебето.Нито кърменето прави една майка повече майка, нито даването на АМ я прави по-малко такава. Нито естественното раждане прави една жена повече майка, нито секциото- по-малко. 
С една дума- направи всичко възможно да кърмиш, щом желаеш. Но ако преминете в един момент на АМ- нито ще се гушкате по-малко, нито ще се обичате по-малко с децата, нито нищо.
Ох, не обичам да пиша за кърмене и АМ, като не обичам и за цигарите да пиша, ама пусто, сега си наруших правилото, просто си изказах мнението , дано не се получи раздор по тази тема. Hug

# 88
Добър ден!
Бебо спи,мъжо е на работа,а аз седнах да изпия едно кафе и да ви прочета.
Хортензия,да е жива и здрава майка ти.
Аз също съм много близка с моята,сега като сме в различни градове говорим с часове по телефона.
Да се включа и аз за кърменето.Имах много голямо желание да кърмя,бях изчела много информация.В болницата всички ми помагаха,бебо веднага засука и така няколко дни.В един момент се оказа,че кърмата е малко и въпреки чайовете,ядките и какво ли не+кърменето на поискване и изцеждането не ми се увеличи.Успях да удържа фронта до към 2-рия месец,след това спря напълно.Явно наистина при някои не става и не важат правилата.Нощното кърмене е много важно,да,ама при мен от едното до другото кърмене нямах образувала се кърма.За себе си съм спокойна,че направих всичко по силите си.Гого и на адаптирано мляко ще порасне.

# 89
Здравейте
Хортензия-да е жива и здрава майка ти.
Коконче да не би да имате колики? newsm78
За кърменето и на мен не ми се получи,малката не искаше да засуче.Отгледахме я на АМ,но до 1 год и половина не ми се разболя нито веднъж.Чак сега започна,но мисля,че е нормално,все пак ходи на ясла. Peace
Ангелчето ми се губи нещо,както и Славчето! Naughty
Хубав ден на всички ви

Общи условия

Активация на акаунт