Допивам едно кафе и трябва да ставам. Ама хич не ми се иска, мър-зел голям ме е обхванал.
Вале, ама как ще се караме бре, жена. Аз съм на твоето мнение. Кой каквото иска да си прави, било с кърма, било то с АМ. На мен не ми харесваше, гадно ми е, трудно ми е, не виждах колко грама се изяждат и това ме правеше луда. А с шишето винаги бях наясно колко е изядено, като грамаж. Да, по сложно е, защото трябваше и да се изварява млякото на водна баня, но така бях спокойна. Всякакви хора, майки различни. Това , че аз изварявах абсолютно всичко до 1 годинка, дрешки, биберони... трябва ли и други да бъдат така - не. А това гладене....няма смисъл да го споменавам. Това, че при моето бебе се влизаше само с бяла престилка и маска на устата, трябва ли и други да бъдат така - пак не! Да, той беше стерилно гледан и аз така го разбирах, до момента в който лапна първата играчка от земята. До там беше тази сложна история. На съвети на приятелки не се доверявах, а само на дет.педиатър. Това е. Тук само веднъж споделих и запитах защо не давате на децата през зимата и есента Саностол , а някакви имуностимулатори, хран. добавки на които аз не вярвам, но не получих отговор. Всеки си има право на избор, относно хранене, добавки, гледане. Ето не съм съгласна , че през час-два трябва да се храни едно бебе. За мен трябва да има режим. Има си часове определени, през другото време стомахчето трябва да почива. Така са ме учили, така си зная. Спазвах часовете на хранене изключително строго, така имах време и за други неща. Но това съм си аз, затова и мнение не давам.
Трябва един шкаф да го премествам, т.е. да премествам продуктите в друг. Там ми минават тръбите на парното и е много топло, а там си стоят подправките. Мда...къде да му търся място. Седя и го гледам и нищо не правя по въпроса. Само си гледам.
Ставам да шавам.

Късмет на малката принцеса в училище!!!
). Детето може да иска да суче не само като е гладно, но и като е жадно, ако иска да бъде гушкано. 
.

Относно съветите - само тези, които ми харесваха изпълнявах, другите ги пропусках покрай ушите си. А за един такъв съм много благодарна на свекървата, че я послушах тогава и децата ми на годинка, година и малко бяха без памперси.