Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 436
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Добър ден!
Допивам едно кафе и трябва да ставам. Ама хич не ми се иска, мър-зел голям ме е обхванал.
Вале, ама как ще се караме бре, жена. Аз съм на твоето мнение. Кой каквото иска да си прави, било с кърма, било то с АМ. На мен не ми харесваше, гадно ми е, трудно ми е, не виждах колко грама се изяждат и това ме правеше луда. А с шишето винаги бях наясно колко е изядено, като грамаж. Да, по сложно е, защото трябваше и да се изварява млякото на водна баня, но така бях спокойна. Всякакви хора, майки различни. Това , че аз изварявах абсолютно всичко до 1 годинка,  дрешки, биберони... трябва ли и други да бъдат така - не. А това гладене....няма смисъл да го споменавам.  Това, че при моето бебе се влизаше само с бяла престилка и маска на устата, трябва ли и други да бъдат така - пак не! Да, той беше стерилно гледан и аз така го разбирах, до момента в който лапна първата играчка от земята. До там беше тази сложна история. На съвети на приятелки не се доверявах, а само на дет.педиатър. Това е. Тук само веднъж споделих и запитах защо не давате на децата през зимата и есента Саностол , а някакви имуностимулатори, хран. добавки на които аз не вярвам, но не получих отговор. Всеки си има право на избор, относно хранене, добавки, гледане. Ето не съм съгласна , че през час-два трябва да се храни едно бебе. За мен трябва да има режим. Има си часове определени, през другото време стомахчето трябва да почива. Така са ме учили, така си зная. Спазвах часовете на хранене изключително строго, така имах време и за други неща.  Но това съм си аз, затова и мнение не давам.

Трябва един шкаф да го премествам, т.е. да премествам продуктите в друг. Там ми минават тръбите на парното и е много топло, а там си стоят подправките. Мда...къде да му търся място. Седя и го гледам и нищо не правя по въпроса. Само си гледам.  Mr. Green
Ставам да шавам.  Hug

# 91
Страхотни сте момичета!!! Hug
Най-много помагат съветите и коментарите,които давате при нужда на всички в групата!!!
Дали за добро или лошо подкрепата е нужна. Heart Eyes
при мен също не се получи кърменето,дали защото имаше стрес при самото раждане,заради лекарите,дали заради усложненията. Thinking
Роди се малка,недоносена и то сега  като разсъждавам вече от опита и информацията е грешка на лекарите.Беше в кувиоз 10-11 дни.опитах да кърмя до към 40 ден и после преминахме на АМ.Първите 3 месеца достигна нормата и наддаваше по доста .Не е боледувала и спеше спокойно,даже ходих да я наглеждам от страх дали спи. Confused Е мина и това време ,порасна и сега други грижи и проблеми.Не е боледувала често,само като тръгна на градина имаше 2-3 пъти и то проблеми с носа и после инфекцията слизаше към гърлото.Слушах педиатърката,но после я лекувах  по бабешки рецепти.
Разгледах снимките на бебките на  коконка  Heart Eyes страхотни сладурки са ,напомнят ми на моята дъщеря.Особено снимката с босите крачета. Laughing
Хортензия много здраве и късмет на мама!!!
Barefoot Kontesa браво за работата,а децата растат като гъбки. Simple Smile Късмет на малката принцеса в училище!!!
На всички лек ден  и стягайте се пак за именните дни утре и във вторник!!! Mr. Green Wink
marchеva14   да идвам да помагам?  newsm78

# 92
  • Sofia
Съгласна с всяка дума и не мисля, че съм оставила друго впечатление.  Simple Smile

Ние тръгваме към свекитата.

Новите отговори (4) ще ги чета после.

Hug

# 93
Привет, момичета!  Hug
Честита Нова година! Да сте живи и здрави! Много щастие и късмет!  Hug
И аз да се изкажа за кърменето.  Mr. Green Аз кърмих голямата си дъщеря до 1г.4мес. Сега малката ще я кърмя докато мога (тя сега е на 1г.3мес), дори в момента суче, а аз пиша.  Laughing Вярно е, че всичко е до нагласа и до желание, но и не бива да се превръща във фикс идея и да се мисли само за това, защото може да има и обратен ефект (т.е. от голямо желание и прекалено мислене - имам ли достатъчно кърма, ще мога ли да кърмя дълго време, може да намалее кърмата и да спре  Peace ). Детето може да иска да суче не само като е гладно, но и като е жадно, ако иска да бъде гушкано.
Майката е най-добрата за детето си, защото е неговата единствена.  Peace

# 94
 Shocked Kонтеса какви са тея температури.Ужас!
На студено не мога да вирея аз.
Коконке в Аг на мен са ми давали кърма като нямах в началото.
Попитай може и да стане да й носиш.
А за кърмата след като си е близнаци е нормално.
Поне така съм чувала от майка ми.Нали имам сестри близначки.
Ами с това даване на поискване не съм съгласна.Ако ще да ме набиете. Joy
Аз след дните в болницата си го метнах на режим на 3 часа и така съм го хранила.
Да се похваля имам сушилня от днес.Отивам да си сгъвам прането и да пия кафе.Лек ден на всички!
Довечера мм ще ми потръчва хлебопекарната.Като съм с 2 леви за месене. Joy

# 95
Момичета,
радвам се че в тази тема всеки може да даде коренно различно мнение и никой с никой няма да се надхваща, спори, че и заклеймява. Ех уютно е тук.
Коконке, съвет - не влизай в кърмаческия, там какви страсти се вихрят, веднъж попаднах случайно и се хванах за главата, добре че не гледам бебе сега  Mr. Green. Има направо фанатизъм, и само посмей да не се съгласиш с тях, направо ще те изядат с парцалите  ooooh!.
Аз пък хранех малкия на поискване. В началото защото си мислех че не яде достатъчно, нали не виждаш колко изяжда. Ама детето си наддаваше, на 2 месеца започна да спи по цяла нощ. Всъщност ние пропускахме храненето в 6 сутринта, за мен това беше нощното хранене нали съм нощна птица и в 3 нямах проблем да го храня. А какъв кеф ми правеше да си седна, да си дигна краката и да кърмя, направо си почивах. Всеки луд с номера си, но напълно разбирам че има жени на които кърменето е неприятно и смятам че те не трябва да се мъчат, важно е мама и бебе да са щастливи и спокойни.
Марчева при теб е било по страшно и от при мен. Аз чак такава стерилност не съм прилагала, ама не давах да го пипат и точка. Въпреки че тогава имах пак кученце (малтезер) и тя си стоеше в стаята с бебето, всъщност на нас тогава хола и спалнята ни бяха една обща огромна стая, някога е била с портал ама вече не. Ама то кучето ми си беше направо стерилно.
Чакам хубави новини от Коконка за малката Теа. Дано да е качила още сладураната. Вчера разгледах снимките на Стефи, сладка кукла е.
След малко лягам да си поспя, довечера ще ви нагледам пак, до тогава да сте изписали десетина страници та да има какво да чета  Mr. Green

# 96
Привет.
Аз също не съм кърмила. Преживях и шок в болницата, упойка ми сложиха за триста диви свини и първите три дни спях като тухла. Само си отварях очите за миг, поглеждах дребния и пак блек аут. После вкъщи не се получи. Нямах и кърма и така. На АМ сме. Хранех го на три часа. Перях и гладех всичките му дрешки (и все още го правя). Стирилизирах биберони и шишета до шестия месец. От четвъртия месец спеше по цяла нощ. Сега последно време се буди към два и търси мляко. Туй то. Кокон, желая ти успех! Но ако не се получи, не се отчайвай. СПОКС!
Тити, честита ти сушилня, със здраве да си я ползваш. И скоро да ти дойде най-хубавата хлебопекарна   bouquet
Марчева, аз също имам един шкаф за преместване. Но засега и ние само се гледаме  Mr. Green
Фортуна, добре завърнала се   bouquet

# 97
  • София

Ами с това даване на поискване не съм съгласна.Ако ще да ме набиете. Joy
Аз след дните в болницата си го метнах на режим на 3 часа и така съм го хранила.
...........

Точно! Така можех и да направя малка почивка.
Момичета,
радвам се че в тази тема всеки може да даде коренно различно мнение и никой с никой няма да се надхваща, спори, че и заклеймява. Ех уютно е тук.

Марчева при теб е било по страшно и от при мен. Аз чак такава стерилност не съм прилагала, ама не давах да го пипат и точка. Въпреки че тогава имах пак кученце (малтезер) и тя си стоеше в стаята с бебето, всъщност на нас тогава хола и спалнята ни бяха една обща огромна стая, някога е била с портал ама вече не.Ама то кучето ми си беше направо стерилно.

Ето още една разлика огромна. За мен такова понятие "стерилно куче" няма. Да, вероятно за теб е такова, но бебе + куче/котка= абсурд.  В това съм категорична! Но мнения всякакви и след като не ми е в къщата, го приемам. Правото на избор.  Peace
Продължавам да гледам шкафа и нищо не правя. Пия кафе и се мотам.
Я, да ударим по едно кафе, ама къде сте бре, красотни  newsm78
Скрит текст:
[/spoiler]
Имам същото сервизче за кафе, но в розово.  Grinning

# 98
  • Бургас
Привет!
Хортензия честито на майка ти, да ти е жива и здрава още дъъъъълги години!

Тити и на теб честито за новата придобивка!

Кокон какви са новините за днес? Дано да са добри Praynig
За кърменето не се притеснявай. Да не повтарям момичетата, ама каквото дойде, все ще пораснат сладурките Heart Eyes
И аз не съм от кърмилите -големия 20 дни, малкия само 10 дни. Еми не са болнави, хич даже /пу-пу/
И двамата съм ги гледала като Марчето, привърженик съм за режима на бебето. /без стерилизацията, е там издишам Blush Относно съветите - само тези, които ми харесваха изпълнявах, другите ги пропусках покрай ушите си. А за един такъв съм много благодарна на свекървата, че я послушах тогава и децата ми на годинка, година и малко бяха без памперси.
Хайде да се надигам, че денят мина, а аз нищо не съм направила още. Имам за готвене, да простирам, малко да изчистя. Голяяяяям мързел днес - ужас!

ПП
Марчева с това каЙве направо ще ме откажеш да си надигна .... за работа /усмивка, че сега няма емотикон/

# 99
  • София
Марче, аз давам на децата си витамини. Миленка израсна със саностол, ама Петьо не го харесва, като не харесва и марсианците. Купихме ги заради светещи цветни фенерчета... Mr. Green Mr. Green Mr. Green От 4 месечна възраст до 4 години всеки ден без почивка давах на децата си Коластра на Аквасорс, наистина почти не са боледували сериозно... Вирусите са заминавали бързо.

Сега на Петьо му давам мултивитамини Yummibears -гумени вкусни мечета. Харесва ги. Давам 20 дена + 10 почивка. Като от 16 септември всеки ден давам сутрин и вечер по 1 таблетка инфлуцид профилактично. Сега поръчах (че ме мързи да ходя до аптеката) ехинацея с витамин С от същата серия Yummibears...Като се запушва малко носът веднага давам капки (през уста) Назо-Хил. За мен е чудо - действа безотказно при нас. Почвам да давам на всеки 15 минути 2 часа, а после 4-5 пъти на ден... научих за него преди 2 месеца и оттогава винаги имам вкъщи...

Относно гладенето - луда съм  - гладя всичко, включително чорапи, дори връзките на обувките Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Тити, честита ти сушилня. И скоро да ти дойде най-хубавата хлебопекарна

Чакам хубави новини от Коконка за малката Теа.

Фортунке, и на теб честита!

Морена, хубаво прекарване при свеки Peace

Писенцето, браво, бабешките рецепти не за изхвърляне. Laughing

Валенцето, права си - всеки да решава за себе си кое е най-доброто.

Ма Ко, успех в пазаруването...

Ние довлякохме цял чувал с играчките - 3 лего star wars, 2 кутии Енгри бърдс и едно гадно желе, ако го успея утре да върна, че вътре в упътването казано какво ли не - не на килима, опасно, може да предизвика алергии... УжасТ... ooooh!

# 100
  • София
Привет!
И двамата съм ги гледала като Марчето, привърженик съм за режима на бебето.

Аз пък не съм привърженик на режимите... При мен всеки си прави кога-то поиска и както поиска. Пълна свобода. Няма режим на ядене, на спане, на обличане. Сега всички сме облечени, в стаята 21 градус - Петьо ходи бос по мрамора и с една тениска... Аз съм с 2 пуловера Mr. Green Mr. Green Mr. Green само за обяд и вечеря се събираме заедно събота и неделя, който не иска да яде - просто си приказваме...

# 101
  • Варна
И аз да кажа за кърменето и имуностимулаторите. Laughing
За кърменето- още в края на първия месец при нас се наложи дохранване с изкуствено мляко. Много ме беше яд, но какво да се прави. Но от петия до десетия месец девойката пак цокаше кърма-даваше ми я приятелка, която имаше много. На година и два месеца малката се разболя от пневмония и влязохме в болница.  И там нали питат как е хранено детето-докато ме разберат как съм имала кърма само един месец, пък общо 6-7 месеца била на кърма, зор. Laughing
За имуностимулантите-по-скоро съм против. Имахме период на чести разболявания, като тръгна на градина и се почнаха едни имуностимуланти. Една година по-късно изведнъж направи хранителна алергия, която стабилизирахме чак преди първи клас, с хомеопатия. Според мен е възможно и да сме объркали имунната ѝ система с тях. Thinking

# 102
  • Fort Worth, TX
МарчЕла, аз Сашо редовно си го черпя със Саностол.Тази есен е изпил 2 шишета.Тези дни пак ще му взема.вОДИХ ГО На РД.Имаше кашлящи таман няколко броя.Дано не е закачил нещо. Mr. Green Mr. GreenСега отиваме към мола.После ще им правя пица. GrinningдИЕТАта от утре.

# 103
  • UK
 newsm44 newsm44 newsm44 1840 кг, с +20 от вчера, но не това е най-важното, а че вече не е в кувъоз, на легло е извън него, изследванията и от днес са супер!!! Малката ми борбена душичка  Hug

За съветите и споделеното БЛАГОДАРЯ ВИ!!!  bouquet

# 104
  • София
newsm44 newsm44 newsm44 1840 кг, с +20 от вчера, но не това е най-важното, а че вече не е в кувъоз, на легло е извън него, изследванията и от днес са супер!!! Малката ми борбена душичка  Hug

За съветите и споделеното БЛАГОДАРЯ ВИ!!!  bouquet

Браво, много се радвам!!!

Общи условия

Активация на акаунт