Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 904
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Видин
   marcheva14,това,че не те разбирам , не те разбирам! Но това не означава,че не уважавам мнението ти по този въпрос. Ние,по-възрастните, като че ли сме възпитавани да бъдем по-толерантни към останалите,което не винаги обаче е положително качество.
   ММ утре ще е на върха на лъжицата,пардон,на щастието,защото намерихме шкембе и утре ще има шкембе-чорба!Казвам "намерихме",защото тук в Северозападнала България не винаги се намира.Нямам предвид това нарязаното и сварено,което е Sick

# 511
  • София
Охо, имам си съименничка и то лична мома от Северозапада като мен! Здравей, Валюша, добре дошла!
И моята майка лично аз я направих баба на 41. Сега е на 53, но честно казано се смята за престаряла, постоянно повтаря, че нейното си го е изживяла и такива глупости. Говоря и, говоря, ама полза няма никаква.

Марче, подхвърли рецептата за шоколадова торта, моля!

# 512
  • София
 marcheva14,това,че не те разбирам , не те разбирам! Но това не означава,че не уважавам мнението ти по този въпрос. Ние,по-възрастните, като че ли сме възпитавани да бъдем по-толерантни към останалите,което не винаги обаче е положително качество.
.......
По възрастните....ти не знаеш, че съм на 105 години. Достатъчно възрастна съм. Те девойките знаят от много време.
Контеска, така е, но  не искам да усложнявам живота на сина си. Постигна много, гордост ми е и с основание,  дадох му много, нека да е безгрижен и да прави каквото си иска от тук нататък. А и като го гледам изобщо не го вълнува този проблем. Шапка на тояга е. Ходи където си иска, може да се прибира когато си иска, не се съобразява с някои така сложни неща,.. дете например. И в това отношение го подкрепям силно. Егоист съм тотален. Нали ви казах, че съм с нестандартно мнение по много въпроси. Давам ви тема за тази вечер. Молим, да се появите и да ме започнете с упреците, колко съм гадна.  Mr. Green  Ама аз си знам, но е друго когато го чуеш от друг човек.  wavey
Вале, работя една торта. Ако стане, и ми хареса ще ти я кажа.

# 513
  • Видин
    Валенцето, съименички сме,но аз не съм  от Северозапада, а съм присадена там вече 30 и кусур години! Simple Smile От Нова Загора съм,но личния видински ерген ме отвлече на г...а на географията!За което все още не съжалявам. Аз ,за разлика от майка ти,си изживявам своето сега.Нямам ангажименти към деца и внуци,не готвя в големите казани, не свалям температури,не будувам цяла нощ! Не че ходя кой знае къде и правя кой знае какво,но се чувствам по-свободна да си угаждам във всяко отношение на душичката.

marcheva14, може и да ти е чудно,но те подкрепям в разсъжденията ти. Целия декември бях във Варна да се грижа за малкия внук,защото майка му и баща му имаха ангажименти.Усетих,че в определени моменти детето усложнява живота им.Но не ги коря за това.Напротив, адмирирам ги за това,че не винаги детето е на преден план.Понякога работата им е по-важна,а понякога детето е по-важно.Важното е,че са успели да постигнат някакъв баланс в това отношение.
    Аз също съм егоист,макар и не тотален! Mr. GreenБи трябвало да съм много щастлива от факта,че си гледам внучето,което виждам толкова рядко,но най-накрая ,честно казано,ми дотегна.На НГ бяхме сами с дядото и с него/мама и тати бяха на работа/.А на мен ми се искаше да си бъдем с компанията и да се веселим,както ние си знаем.Май съм отвикнала да имам такива ангажименти!

# 514
Леле момичета колко сте се вихрили днес  Mr. Green
Да ви почвам по ред на номерата, пак ще чета в единия прозрец и ще пиша в другия
Марчева, не мож ни убеди колко си гадна, ние пак си те обичаме  Heart Eyes
Валюша добре дошла и от мен. Увеличаваме си бройката на северозапада  Mr. Green
Аз нямам шанс да бъда млада баба  Mr. Green, ама като не исках да бъда млада майка така ми е добре.
И аз като сина на Марчелота си поживях, походих и тогаз дете.
Лусс много си ми забавна, обичам да те чета  Hug
Смърфи лек полет, да не ни забравиш докато си в Чили.
Кака Дака честит рожден ден, леле колко сте младички в тази тема    bouquet
Щастливка:) рецептата я имам от Марчева, ама май най-често ги правя аз, днес отново правих и то доза и половина, че бързо ги изяждаме. Ей сега ще ти я препратя на лични.
Креми,съболезнования за дядо ти.
Мушкатова   Hug, какво те нервира тоя  доктор, сподели
Тити честита ти хлебопекарна. Със здраве да си я ползваш
vio  Hug, дано да няма проблеми тази нощ с Ванко.
Ай стига с тия болести.
Светла памет и на Гого от Тоника, все се надявах да се вдигне на крака, много го харесвах.
Морена супер кифлички си направила. Признавам те за майсторка теб   bouquet
Коконке как са малките принцеси, не си писала днес май качила ли е Теа

Стига толкова че написах роман, но кой ли го чете  newsm78.
На всички които не съм споменала по именно една голяма  Hug

# 515
  • UK
привееееет

пак сте започнали едни теми "сериозни" Mr. Green

Теа, днес е - 10 грама, пък искат да я изпишат Rolling Eyes в понеделника Money

# 516
привееееет

пак сте започнали едни теми "сериозни" Mr. Green

Теа, днес е - 10 грама, пък искат да я изпишат Rolling Eyes в понеделника Money

Ох и при тях ли важат пътеките  ooooh!.
Не се притеснявай, вярвам че при теб ще започне да си наддава нормално. Ти имаш ли кантар да я мериш редовно.

# 517
Стига толкова че написах роман, но кой ли го чете  newsm78.
Аз  Sunglasses Чета всеки ред, на всяка от вас. Даже ако нямам време и мина по диагонал, после се връщам и изчитам от - до.
Коконче, ще се справите двете с Теичка, а Стефани ще е послушна, като всяка кака  Hug Не се притеснявай.
Я пратете тия кифли и насам, може на ЛС, както ви е удобно. Два дни правя един кекс, ама от прост по - прост, искам нещо по - така да врътна. Като ми остане време де, няма да е сега, ама да си имам рецептичката  Wink
Ванко с неговата кашлица взе да ме отчайва. Тъкмо реша че нещата са маааалко по - добре, и се започва с едно кашляне, давене, сълзи, сополи...... ужас Tired Изнерви се детето с това постоянно кашляне - нито може да спи като хората, нито да се нахрани, нито да играе. Ние с баща му съответно също сме поизнервени. Абе картинката е един път, ама айде стига съм ви занимавала...

# 518
Вио Hug
Пратих ти рецептата на лични.
И аз съм така, чета всичко. Като чета през телефона не мога да видя снимките (много са ми дребни) а и някои цветове на шрифта не ги виждам  и после на компютъра отново прочитам всичко.
Мислех го Ванко цял ден, даже питах 2 приятелки за идеи как да овладеете кашлицата ама и те не се сещат за толкова малко дете какво може да помогне.
Аз на моя син като малък съм давала само проспан, беше ме страх да давам други неща.
Дано се оправи бързо малкия юнак  Hug

# 519
Лус живот и здраве Simple Smile и на мен на гости да дойдеш.
Ангелче за 900 гр макс е.
Марче праснала съм я на плота.Слава богу имам 2 дълги плота в кухнята.Ама нещо взеха да се препълват от уреди.
Направих кекс  по-късно ще кача снимка да ви почерпя Simple Smile
Получи се ама ще се пукна.Хапнах парче след вечеря.
Вио с вентолин без лекар не рискувай.Може да си навлечеш голяма беля.
Нашата лична не го предписва.Каза,че не е за всяко дете и може да се стигне до болница.
Вале дай тая рецепта по-която правиш хляба.
Другия път ще пробвам с бяло брашно.
Днес си купих везна.

# 520
  • София
http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=3225
това е тортата която направих сега. Тази картинка не е моята, тя е на списанието FOODFOOD стр 39. На снимката е много красива. При мен не стана толкова висока, `що...защото вероятно нямам брашно с набухвател, а сложих един бакпулвер. Направих и промени, но няма да ви занимавам с тях, защото може да нямате интерес, а ако някой има ще споделям. Все още не съм я пробвала, но утре...ще ви кажа дали съм доволна.  Simple Smile
След малко ще дойда да ви "видя" отново.

# 521
Щастливке каква е тази йодна мрежа?За първи път я чувам.
 LaughingКоя сапунка гледаш?
Контеска и аз като видях тази снимка се сетих за Коконка.
 Laughing Laughing Laughing майка ми на 41 стана баба .
Хич не и се искаше на горката.Ама никой не я пита.Как да и се иска като имам сестри на 12.Ама едно време като е спала и не искаше да ражда 2 какво да направим.За това сега има 3 щерки.
Иначе и свекърва ми и майка ми са с претенции.Свеки била мини бабичка,а майка била маминка.
Тая дума ми е много омразна.Не я харесвам.Има една дума баба и край. Simple Smile
Смърфче лек полет!

# 522
  • при късмета
Привет,
шефа днес ме е изкарал от всичките нерви които имах. Много голям инат е, е от мен не е, ама се опитва. И е такъв манипулатор, че направо  Crazy Нещо като не му харесва, не го прави и толкоз. И даже се обосновава. За капак се спъна вкъщи, главата в стената и има цицина, а малко под окото ужулено от пода. Заспа от плач горкия.
Аз внуци сигурно ще искам да гледам. Ако ми даде снахата  Laughing Деца и животни винаги съм привличала като с магнит, разбирам се с тях. И понеже няма изгледи за второ дете, се надявам като ми домъчнее за бебе да ми дават внучето/тата. Аз обещавам да им спазвам инструкциите.
Вио, предполагам Ванко пак вечерта се е разкашлял. Да те успокоя, това е признак, че се оправя, но ще влачи тая кашлица доста време.  Hug Много хора и деца и възрастни покрай мен го изкараха тоя гаден вирус и никой не намери начин да я спре тая кашлица по-рано  Sad Докторите даже
Давай каквото му е предписано, няма друга оправия.
Коконче, сама ли се е хранила днес Теа или пак със сонда?
Марче намини към вкъщи да спретнеш някоя торта, пък нека си гадна
Най-накрая ми просветна днес о ттая мъгла. Аз пък от нея кашлям, направо ме съсипа.
Баба Яка снабди ли се с новото мазило? Аз от два дни съм на него, че няколко стави ме болят и ми действа много по-бързо от предишните. Ако мъжо не се беше секнал, нямаше да разбера за него.

После пак, че роман стана

# 523
  • Видин
   vio,за кашлицата на малкия: намазваш груба хартия с мас,поръсваш със сода и му я слагаш на гърдичките,като изрязваш около сърцето.И го слагаш да спи.При моите деца и внуци действа безотказно.Също и рецептата с ряпата,която видях,че са ти дали,действа много добре.

# 524
Ма Ко не съм, в нашата аптека го няма, могат евентуално другата седмица да ми го поръчат,  а към градо немам ходене скоро.
Едно време се смеех на едната си баба и братовчедите, дето живееха на 6 км от Монтана, като кажат ще одим в градо, ама сега и аз така  Joy.
Аз май и друг път съм споделяла - ударено на главата веднага мажеш с олио. Няма да се дигне цицина.
С шефа си мерите инатите ли  hahaha  Joy, опасни са като почнат да вадят от 99 кладенеца вода да не свършат нещо.
Аз пък не ща да гледам внуци, да си ги гледат, аз ще си гледам кучета  Mr. Green, те слушат и не ти се отговарят  Joy

Общи условия

Активация на акаунт