Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 594
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ами сега като съм размразила месото, к`во да го правя  newsm78 Да го замразя отново е гадно, да го готвя за нас ами имам ядене, вие какво бихте направили?? То е кайма, защото щях да приготвя лозови сарми...

Внуци не щЪ, рано ми е.  Simple Smile

Людачка,  Hug Какво стана с танците, езиковото обучение и още какво беше...

Марче, ако е кайма - аз бих направила мнооого пелмени... Защото ще ги сложа във фризера... при нас не се застояват Laughing

Внуците... и на мен ми е рано... Братчедка ми има 3 деца, и те имат деца...  Та тез юнаци ми викат бабо Shocked

Давам рапорта на Марчето Wink:

Не бяха танци, Марче. Тай чи се казва - бойно изкуство. Ходих до преди Коледа, харесва ми, но нямам никакво натоварване. Туй чудо иска всеки ден правене, или няма смисъл... Та от тази седмица започнах да ходя на фитнес. Млади инструктори, млад доХтор Mr. Green Mr. Green Mr. Green Викат ми на Вие... Е, това е...
Английски, продължавам самичка... Чета детски книжки, ама не става, по-нататък ще намеря някое момиче да идва вкъщи да ми преподава...
Друго - научих се да танцувам хоро - повече няма да се излагам по купони...

Имах още 2 цели за миналата година - да взема шофьорската книжка - не съм я взела и задачата се пренася за таз година... и втората - да отслабна с 3 кила... е, напълнях в 5... Сега имам задача - да отслабна с 8 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Добре дошла на Валюша bouquet

Кифличките изглеждат превъзходно smile3521

И при нас изчезна мъглата най-накрая....

Контеса, страхотна снимка си сложи, тез бебонки - майка всичко може... Peace

# 496
Мдааа, писах, писах и изчезна... Хайде сега отново, ама по-кратко. Полетът ни е в полунощ, така че ще съм тук още доста време. Досега оправях къщата, сега ще ходя да се правя красива. Така де, няма да се излагаме. Коремът ми днес е доста по-добре, за съжаление, едно известно време ще трябва да ям повече въглехидрати (картофи, ориз, паст и т.н), за да се успокои, те са ми малко противопоказни, ама карай, важното е да не дразним автоимунното, че трудно се овладява после.

Креми - моите съболезнования...  spoko Лека му пръст на дядо ти!

Коконче - някакви новини от Теичка? Praynig

Кака Дака - Бъди здрава, щастлива и обичана! Много сбъднати мечти!

Моренка - уникални кифли, искам пък и аз.... Hug

На всички мнооогооо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 497

Джейми, специално на теб исках да пиша. И аз изпадам в такива дупки на моменти. Точно същите. Ние и двамата сме от друг град, в София нямаме никой близък роднина, моя първа братовчедка само, която ми е като сестра, но все пак  и тя си има свой живот, заета е, има си хубава кариера....Та, аз  също смятам, че е трудно така, трудно е, много. Има моменти, в които ми се иска да си поговоря с някой близък, ама няма с кой. Приятелки истински , ако въобще има такива, имам 3-4, но се виждаме рядко, живеем далеч. Искам да имам някого, с когото да се посмея и да поплача. Е, нямам такъв човек, освен ММ. . Да не говорим, че като живеем толкова далеч от роднините си някакси се отдалечихме от тях. Много. Дори на собственната си майка понякога усещам, че не мога да кажа каквото искам, а и тя не може да ме разбере. Тледам да не се оплаквам на никого, винаги съм била стакава, да не ги тормозя с мои грижи роднините ми. И в един момент излиза, че и да искам нещо да споделя и да ми олекне...ми то няма на кого.
Опитвам се да не мисля за това , но точно по празниците ми е едно тъжно.Гледам да запълвам главата си с разни неща , ето тази събота имам за цел да завърша един шал започнат преди 8 г  Thinking носен разплетен и май му е време с тези мъгли и студ.
Креми съболезнования .
Кака Дака честит рожден ден !
vio моята най- близка приятелка от студентските години е от твоя град, но за съжаление последно сме се виждали преди 6 г , живеят извън страната , рядко се приберат и остава връзката в ФБ.
Видях доста булки страхотни сте били Simple Smile Май повечето сте ми приятели в ФБ там имам една снимка от сватбата.Направихме си я двамата с мъжа ми от до, цялото тичане, приготовления всичко.Единственото за което съжалявам е че фотографа ни го бяха сменили и този който "присъства" нито една снимка като хората не направи.

# 498
Привет  Mr. Green
 В Кауфланда имаше колело на късмета и спечелих един шоколад  с марката на кауфланд .
Взех голямото, малкото играе, голямото гледа детски .Аз  чакам мм, ще вечеряме и продължаваме с докИментити . Mr. Green

# 499
Контеска- благодаря ти за картичката! Днес пристигна, не се е загубила. Както вчера прибрах всичко новогодишно, си я наредих, да й се порадвам. Heart Eyes

# 500
Много се извинявам,може ли резептата за кифличките без месене,немога дая намеря,ох на Морена ли беше newsm78,ама май Кака Дака все ги правеше или пък Баба Яка беше,оф съвсем я оплесках Embarassed

# 501
  • София
Цитат на: luss link=topic=758011.msg27143771#msg27143771 date=1389

[b
Марче[/b], ако е кайма - аз бих направила мнооого пелмени... Защото ще ги сложа във фризера... при нас не се застояват Laughing

Внуците... и на мен ми е рано... Братчедка ми има 3 деца, и те имат деца...  Та тез юнаци ми викат бабо Shocked

Давам рапорта на Марчето Wink:

Не бяха танци, Марче. Тай чи се казва - бойно изкуство. Ходих до преди Коледа, харесва ми, но нямам никакво натоварване. Туй чудо иска всеки ден правене, или няма смисъл... Та от тази седмица започнах да ходя на фитнес.Млади инструктори, млад доХтор.....   Mr. Green Mr. Green Mr. Green Викат ми на Вие... Е, това е...

Кифличките изглеждат превъзходно ..........
Ох, Людмило, Людмило, що си толкоЗ готина наистина. Да взема да се запиша и аз при теб и при тези млади инструктори. Заедно ще си ходим и тренираме, а и лекар щом има...  уредихме работата. Hug Joy
Пелмени казваш, не , не умея. Това си е твой ресор. Пелмени и никога не съм яла, ама някой път ще ме почерпиш.  Simple Smile
Тази рецепта, която всички започнахме, кифличките де, изобщо не е на KaRoLa тя само я е пуснала , а е на Танита. Днес разбрах и ако тази жена е прочела и се е засегнала, моля да бъда извинена. Виновна!  bash Ще ѝ кажем, че кифлите изключително ги харесваме и редовно се правят.  Simple Smile
Коконче, дай инфо, какво става при вас?? С всичко!
Смърфи, похапвай картофчета, паста..ммм С това мога за си отживявам, хич не съм по месото. Не че не ям, но това постна яхнийка ...ммммда.
Гости утре ще имам., няма да сме 6 човека, а само 4 -ри. Нищо работа, а и  не са ми  тежки. Сега започвам една портокалова торта. Не съм я правила до сега и ще пробвам. А, за тази Panna Cottа може да ви препоръчам, Нали съм хитро Марче  аз я купих в кутия, само се добавя прясно мляко и сметана. Изсипва се едно пакетче в горещата смес, бърка се 2 мин е се поставя в хладилник. Оригинал:
Скрит текст:
те, го те. За 4 лв съм готова. Вече е готова и е като на картинка.  Simple Smile На вкус още не зная.
Отивам да правя торта. Ще споделя ако изобщо нещо направя.

# 502
Дарилче, много се радвам ,че е пристигнала и съм те зарадвала. И  аз единствено картичките не съм махнала от коледната украса. До края на месеца ще си стоят ,защото са разкошни и зад всяка една от тях ,стоят стойностни сърца на прекрасни хора. Благодаря ви,че ви има  Hug

Скрит текст:

Марче, една мусака щом не врътнеш с тази кайма ? Идвам с тази портокалова торта шъ знайш Simple Smile))

Смърфи, страхотна диета е това .И аз искам !! Не видях никакви снимки вчера , но ще чакам като се завърнете всички накуп  Hug

Лусс, Тай Чи не е ли бойно изкуство като Капуела? Браво на теб   bouquet

Славе, слизай от балкона .Чакаме те  Hug

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 19:25 от Анонимен

# 503
Днес писах,писах и всичко изчезна.
Кака Дака,честит рожден ден.Много здраве,късмет,щастие и любов ти желая.
Креми,съболезнования за дядо ти.
Валюша,добре дошла при нас.
Аз чакам яденето да стане и сядаме да вечеряме с ММ.От утре сме на 90-дневната диета и съм взела филе от акула+зелена салата за целия ден.Надявам се да я спазваме стриктно и да посвалим някое килце.
Щях и други неща да пиша,ама не се сещам какви бяха. ooooh!Много съм отнесена.

# 504
  • Sofia
Радвам се, че ви е допаднала следобедната закуска, момичета!  Hug

Много се извинявам,може ли резептата за кифличките без месене,немога дая намеря,ох на Морена ли беше newsm78,ама май Кака Дака все ги правеше или пък Баба Яка беше,оф съвсем я оплесках Embarassed
Щастливка, без месене е хляба, а ето дозата/рецептата за кифличките, която аз ползвах.

Марче, споко бе, душа. Танита едва ли чете тук, пък авторството е размито понятие в нета. Ти се видяла/взела рецептата от Карола и толкоз.  Simple Smile

# 505
  • Видин

Внуци не щЪ, рано ми е.  Simple Smile
   И на мен ми беше рано/станах баба за сефте на 41г./,ама никой не ме пита!Но пък чувството е върховно!Прибирах се от болницата сама през парка и ми се искаше на всеки срещнат да кажа,че съм вече баба/ама млада Laughing/.Още повече,че с тия две щерки,много исках момченце.

И при нас гадната мъгла най-сетне се вдигна.Следобяд като изгря едно слънчице,подухва лек ветрец и все едно е април.Чак почвам да се плаша какво ли ни чака след това.Дано не се повтори февруари 2012г.,когато при нас 10 дни беше -20- -28 градуса.Градът беше блокиран буквално от сняг и студ.

Аз пък преди малко спретнах една грис-халва,че ММ не може без сладичко.Не ,че аз мога! Wink

И още веднъж благодаря за топлото посрещане! Hug

# 506
  • Видин
    Изложих се с цитата! Embarassed
   Това след внуците е мое писание. Съжалявам!

# 507
  • София
Контеске, ела и ще те черпя портокалова торта. За сега се пече, ще видим. Тя не се оказа толкова лесна  и най-вече изпичането.  newsm78 Мусака казваш да спретна. Това е идея. Приема се.
Моренка, нали знаеш, че някои са много придирчиви относно рецептите си.  Преди време поисках една рецепта от една майсторка и тя ме предупреди, че ще ми я  пусне на ЛС само ако цитирам в бъдеще нейното име. Та, внимавам.  Simple Smile
Валюшка, не се притеснявай. Това изобщо не е чак такава грешка. Ние те разбрахме. Но виж за внуците си имам друго мнение, и изобщо не ги чакам някой ден. Освен това и съм дала и нареждания подходящи.   Mr. Green  Даже и не искам. Трудно ще ти бъде да ме разбереш, трудно. Няма значение.
Продължавам да се боря с фурната.

# 508
  • София
Днес разчиствах дрехите на Петьо... Има 2 чифта дънки, които само са прани веднъж, защото всичко ново отива  първо в пералнята... Защото не му са удоВни Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Повече без Петьо не купувам - мерим, клякаме, тичаме из магазина... Laughing

# 509
Марче, да дойда, що да не дойда? Ей ,къде е София ! Пази парченце   bouquet
Защо тъй хич не ги и чакаш ? Не ти се става баба сега ли или...?
Щом си баба ,значи си си свършила твоето ,изгледала децата си ,задомила си ги е време за теб си и те чакат само безгрижни дни . Аз пък завиждам на маман ,че ни е родила рано и на 47 имаше  30 годишни деца  и внуци и сега на 51 има цялото време за себе си. Нека сега им се наслаждава ,защото беше и е всеотдайна майка ,която винаги е била до нас ,научи ни на всичко , най-лбизък приятел ни  е била винаги, отгледала ни е без помощ  и заслужава почивка и време да си обърне време за себе си ; да чете , спи до по късно , да ходи на театри и по кафенета.Липсва ми много .
 Дай Боже всекиму почивка на 50 отгледани и самостоятелни деца!!

Общи условия

Активация на акаунт