Тема за Увекинд?

• 7 524
  • 12
  •   1
Отговори
Има ли такава? интересуват ме пресни мнения за основното училище

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 11:50 от Редактор*

# 1
  • София / Перник
Здравейте,
аз се интересувам от детската им градина. Моля за скорошни мнения за обстановката, ниво на обучение на немски език и всичко, което се сетите за въпросната ДГ, би ми било от полза!

bouquet

# 2
  • София
Здравейте и аз се интересувам от информация за началното училище.

# 3
Здравейте!!! Наистина, толкова много ученици в Увекинд, а толкова малко мнения?!?!!!  С две думи за началното училище: ниво на обучение-доста добро, стрателни, взискателни учители, транспорт-доста добре организиран, винаги на време, храна-добра, но мойта дъщеря не я харесва. За обстановката и интериора няма да кажа нищо, най добре е човек да отиде там на място и да види.
Като цяло всички учители и ръководството се стараят всичко д а е наред и откликват на всички молби от страна на родителите. Това, което не ми харесва е, че като че ли опитват да държат родителите малко на страна от това, което става в училище или поне в моите очи изглежда така. Но по отношение на учене и преподаване, транспорт и храна няма в какво да  ги упрекна.

# 4
  • София
Бихте ли споделили в кой клас е дъщеричката ви и дали е влязла от подготвителен клас или е била в ДГ? Ако сте влезли директно в ПУК бихте ли споделили какви изпити има?
Друго което ме интересува е колко е натоварено детето ви с ученето извън училище? Налага ли се след училище да учи много вкъщи, събота и неделя как е - имат ли много домашни. Вие проверявате ли знанията на дъщеря си, смятате ли че добре се справя с материала?
Имат ли зелени, бели, ски училища?
Май за сега това се сещам да попитам. Благодаря предварително!

# 5
Не знам дали в случая "липсата на информация е добра информация", както казват опитните хора...  Thinking

Разрових целия форум и излиза само една тема за Увекинд - от 2009г. Еми малко старичка ми идва. Някаква пресна информация?
Става дума за дете, което предстои да бъде 4-ти клас. Учило доста немски.
Какво е нивото на обучение по език? По математика и БЕЛ? Отношение към децата и родителите? Комуникацията с родителите? Храна на какво ниво е?

# 6
Бихте ли споделили в кой клас е дъщеричката ви и дали е влязла от подготвителен клас или е била в ДГ? Ако сте влезли директно в ПУК бихте ли споделили какви изпити има?
Друго което ме интересува е колко е натоварено детето ви с ученето извън училище? Налага ли се след училище да учи много вкъщи, събота и неделя как е - имат ли много домашни. Вие проверявате ли знанията на дъщеря си, смятате ли че добре се справя с материала?
Имат ли зелени, бели, ски училища?
Май за сега това се сещам да попитам. Благодаря предварително!

Ние влязохме след подготвителен клас.  След училище , събота и неделя не се учи, или поне в основното училище. Аз лично преглеждам материалите, които тя донася в петък и за едно понякога правим онова, което  е пропуснала , сгрешила или иска да повтори. Като цяло са досттъчо натоварени в училище и за сега не се налага допълнителни занимания

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 21:22 от sunday007

# 7
Не знам дали в случая "липсата на информация е добра информация", както казват опитните хора...  Thinking

Разрових целия форум и излиза само една тема за Увекинд - от 2009г. Еми малко старичка ми идва. Някаква пресна информация?
Става дума за дете, което предстои да бъде 4-ти клас. Учило доста немски.
Какво е нивото на обучение по език? По математика и БЕЛ? Отношение към децата и родителите? Комуникацията с родителите? Храна на какво ниво е?
Здравейте!! Аз лично съм доволна от обучението по немски. Е, винаги има какво да се желае допълнително, но учителите се съобразяват с много неща и както навсякъде, не могат да угодят на всички. Отношението към децата е много мило . Аз лично досега  не бях срещала такива мили и отзивчиви учители. Менюто се изпраща всяка седмица по и мейл. На мен лично ми харесва, но дъщеря ми не е много въудушевена. Децата носят още две закуски, така че тя си похапва и домашна храна. Родителите биват изслушвани, обръща им се внимание, но като цяло оставам с впечатление, че малко ни държат на страна.  Мисля, че положителните страни пробладават, повечето деца ходят със желание. Организират се лагери, различни спортни прояви.

# 8
Здравейте,

Дали някой би могъл да сподели информация относно допълнителните занимания, които се предлагат?
Колко деца са в клас?

# 9
  • София
Пак да побутна темата, но наистина ми странно, че няма никакви отзиви от родители, sunday007 много ти благодаря за твоя отговор.
Тъй като чета доста теми за различни частни училища оставам с впечатлението, че няма универсална формула за "най-доброто училище", а по-скоро има "най-доброто училище за моето дете". На някои училища едно им силно, друго слабо, на други училища друго. И навсякъде съветват родителите да отидат да видят на място и да говорят с директорите, и по възможност да заведат децата на пробен ден (примерно в св.София може, в Петър Берон е половин ден). Но как един разговор с директора би дал светлина върху това дали конретно училище става за МОЕТО дете?
В Увекинд възможно ли е да се направи такъв пробен ден?
И друго исках да попитам - имат ли немски преподаватели и могат ли децата 3-4-5клас вече да четат немски книжки?

# 10
От години рядко влизам във форума и не бях видяла темата... Нарочно я подновявам, за да не пускам излишно нова такава.

Училището определено е много добро. Дъщеря ми е в началния курс. Учат много немски и български, гледам, че са усвоили и материала по математика - въпреки, че според мен може и повече да се занимаят. Но все пак това не е математическо, а езиково училище. децата ходят с удоволствие на училище.
Учителите използват всякакви информационни технологии, получаваме ежеседмичен мейл с какво да се прави за домашно. Лично за себе си - нямам проблем в комуникацията. Мениджмънт и учители са много гъвкави и определено искат да постигнат най-доброто.
Допълнителни занимания като СИБ има по лека атлетика, карате, рисуване, пеене, забавна математика... може би пропускам нещо.
Кетърингът за обяд е перфектен, включиха и възможност да се плати за сутрешна и следобедна закуска - дъщеря ми много харесва храната.
Транспортът също е без грешка - до вратата на дома, с изрядно спазвано разписание.
Някой беше питал за лагерите - имат и бяло и зелени училища, също организирани както трябва.

Вече трета година сме там и определено не съжаляваме за избора.

# 11
  • София
Много благодаря за отговора, наистина ме радва това, което сте написали. определно ще е от първите училища, които ще видя.
Само два въпроса ми останаха и ще се радвам някой да пише по тях:
1. има ли немски учители и с какво ниво по немски завършват в 7клас?
2. как се кандидатства в ПУК - има ли приемен изпит и изисква ли се предварително знаене на немски език?
Благодаря предварително

# 12
Много благодаря за отговора, наистина ме радва това, което сте написали. определно ще е от първите училища, които ще видя.
Само два въпроса ми останаха и ще се радвам някой да пише по тях:
1. има ли немски учители и с какво ниво по немски завършват в 7клас?
2. как се кандидатства в ПУК - има ли приемен изпит и изисква ли се предварително знаене на немски език?
Благодаря предварително

За предучилищната доколкото си спомням не е необходимо предварително познание по немски. Както и когато детето отива в училището от първи клас. Бързо наваскват.
За учителите -има подробно описание на сайта на училището.

Общи условия

Активация на акаунт