***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 116 298
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • София
На известията за получена стока на митницата /до 150 евро/ има телефон с опция те да ти доставят стоката в удобно време. Да разбирам ли, че мога да ги овластя те да ми платят всичките митнически задължения и после с куриер да ми изпратят стоката и да ми връчат сметката? Някой пробвал ли го е и как протича, ако става така? Утре ще им звънна, сега май не работят вече.
БГ пощи също са и митнически агент, така че може да свършат тази работа. Не знам каква такса ще искат, не съм работила с тях. Най-вероятно трябва да се попълни пълномощното, което е на гърба на известието и да им се изпрати, за да могат да освободят пратката от името на клиента.

# 376
  • София
т.е. да отида до пощата и тях да ги оторизирам. По телефона без никъде да ходя няма да стане Cry Трябва да опростят малко системата.

# 377
  • София
т.е. да отида до пощата и тях да ги оторизирам. По телефона без никъде да ходя няма да стане Cry Трябва да опростят малко системата.
Преспокойно може по телефона да се уточните и да им изпратиш сканирано известието с пълномощното отзад. Технически може и е напълно достатъчно, за да се освободи пратката, въпроса е дали те работят така. Питай ги утре.

# 378
  • София
Благодаря ти за отговорите. Да, утре ще се обадя и ще пиша тук. Със сигурност и други ги интересува тази опция. Simple Smile

# 379
Здравейте, мацки.
Влизам и аз при вас с въпросче. Някоя от вас пазарувала ли е от iHerb и по-специално ме интересува за четките за грим.
Днес поръчах едничка на RT, но се постарах да е под 30 лв. Питането ми е дали мога да си поръчам другите два сета, които си харесах, те са доста над 30 лв, смятате ли че ще ми ги задържат на митница ? Други има ли, които да са минали през подобен момент ?

Благодаря предварително   bouquet

# 380
Да, от iherb поръчките над 30 лв. почти винаги отиват на митница (особено в София).

# 381
Lexie, благодаря ти Simple Smile  Hug

# 382
Не знам дали е мястото тук, но реших да питам. Ако внеса посребрени бижута от Китай трябва ли да се регистрирам по закона за търговия с благородни метали? И ако трябва , ако не афиширам, че са посребрени , а пиша че са от обикновен метал може ли да ме глобят или конфискуват
Не съм сигурна за регистрацията. За единични бройки няма нужда, получавам много често подобни бижута. За втория въпрос да, могат да ви глобят, защото излиза, че декларирате невярно.
Аз не съм дописала исках да кажа, че ще ги продавам и не афиширам, на сергията че са посребрени, дали в този случай могат да ме глобят. Един вид ще продавам посребрени бижута, а пък ще напиша че продавам обикновени бижута

# 383
Здравейте на всички много полезна тема но ако поръчам едни кецове на Заноти на стойност 80 долара каква е вераятноста да попадне в Митницата и още нещо ако кажа при  изпращането да напишат по малка цена дали ще стане?

# 384
  • София
Здравейте на всички много полезна тема но ако поръчам едни кецове на Заноти на стойност 80 долара каква е вераятноста да попадне в Митницата и още нещо ако кажа при  изпращането да напишат по малка цена дали ще стане?
Здравейте.
Винаги има вероятност, това не може да се предвиди. Много е малка за само 1 чифт обувки, но все пак съществува.
Продавачът сигурно ще ги декларира на по-ниска стойност и без да му казвате. Обаче това не е гаранция, че пакетът няма да бъде проверен. По-скоро е в помощ, така да се каже.
Не открих правопритежател на Заноти за България, така че дори и да се наложи да се обмитяват поне няма да ги конфискуват.
От мой опит и на много други от форума не сме имали до сега проблеми с по 1 чифт обувки, дори и по 2 чифта в един пакет сме получавали без митници.

# 385
Здравейте.
Винаги има вероятност, това не може да се предвиди. Много е малка за само 1 чифт обувки, но все пак съществува.
Продавачът сигурно ще ги декларира на по-ниска стойност и без да му казвате. Обаче това не е гаранция, че пакетът няма да бъде проверен. По-скоро е в помощ, така да се каже.
Не открих правопритежател на Заноти за България, така че дори и да се наложи да се обмитяват поне няма да ги конфискуват.
От мой опит и на много други от форума не сме имали до сега проблеми с по 1 чифт обувки, дори и по 2 чифта в един пакет сме получавали без митници.

Благодаря ти много, малко или много ми е по спокойно сега ще информирам за по нататък как вървят нещата Simple Smile

# 386
Здравейте!

Мой пропуск е,че чакам пратка от Китай,като едва сега обърнах внимание,че за стойност над 30 лв дължа ДДС.Дребно пакетче е,в моят град няма офис на Агенция митници.

Статусът на пратката е ето този:
http://prikachi.com/images.php?images/394/7398394t.jpg

Този статус означава ли ,че е на митница или все още има вероятност да не мине от там?

Видях файла на 1-ва страница и изтръпнах Mr. Green

# 387
Здравейте!

Мой пропуск е,че чакам пратка от Китай,като едва сега обърнах внимание,че за стойност над 30 лв дължа ДДС.Дребно пакетче е,в моят град няма офис на Агенция митници.

Статусът на пратката е ето този:
http://prikachi.com/images.php?images/394/7398394t.jpg

Този статус означава ли ,че е на митница или все още има вероятност да не мине от там?

Видях файла на 1-ва страница и изтръпнах Mr. Green

Така като го гледам ми се струва че пратката е още в Сингапур така че няма проблеми за сега, но ако се лъжа някой да ме поправи Simple Smile

# 388
Може ли да ми кажете с този номер ли трябва да проследя пратката и къде се намира , защото изобщо не знам как да я проверя, а я чакам вече близо два месеца и нещо  China Post Air Mail  Tracking Number RC895863323CN Благодаря предварително

# 389
Не знам дали е мястото тук, но реших да питам. Ако внеса посребрени бижута от Китай трябва ли да се регистрирам по закона за търговия с благородни метали? И ако трябва , ако не афиширам, че са посребрени , а пиша че са от обикновен метал може ли да ме глобят или конфискуват
Не съм сигурна за регистрацията. За единични бройки няма нужда, получавам много често подобни бижута. За втория въпрос да, могат да ви глобят, защото излиза, че декларирате невярно.
Аз не съм дописала исках да кажа, че ще ги продавам и не афиширам, на сергията че са посребрени, дали в този случай могат да ме глобят. Един вид ще продавам посребрени бижута, а пък ще напиша че продавам обикновени бижута
Ако има физическа проверка на пратката и вътре на документ или сертификат по бижутата е обозначено, че са посребрени, да ще те санкционират.

Общи условия

Активация на акаунт