Отговори
# 90
Честито бебе Никола на мам Катрин! Да бъдат живи и здрави и скоро да си бъдат у дома!

Фейси, пак ли ти смениха датата за секциото? Щр видат те, ако малък Точко реши да изпревари събитията и тръгне сам да излиза. Mr. Green

Алиан, ужасно е това нещо с квартирата. Дано се споразумеете с хазяите да ви оставят, докато намерите друг апартамент или докато си намерят купувач. Мисля че няма да стане толкова бързо. Hug
Панди, колко е хубаво че сте разходили беборанка! Ама много раничко. Аз не бих посмяла сякаш. Но пък ти си имаш опит с голямата Панда и си знаеш.

Аз досега се блещих и гледах Титаник заедно с мъжо. Минавам през банята и ще се пробвам да спя, ако ли не идвам да си кукувам при вас. Grinning

# 91
Catherine_78, Честит син!!! Браво, че сте си у дома вече! Чакаме разказ за раждането! А ти май ще вземеш приза за последно бебе на 2013 г.  Party

Панди, супер, че сте успели да излезете. При нас слънце така и не се появи, явно към Витоша се е прочистило. От утре го дават поне временно да се махне тази мъгла. А теб и настинката не знам какво да те посъветвам - дано да размине без усложнения... Като ти помине защо не пробваш имуностимулаторни хомеопатии?! Явно трябва да подпомогнеш организма си, че има още доста зимни месеци.

Алиан, много неприятно наистина - точно зимата, с дете....  Hug Но наистина може да говорите да ви оставят до поява на купувач - то това може да стане и след година, а вие през това време ще сте се преместили. Тия хора наистина нямат сърце!! Можеха да изчакат поне до пролетта, не им е спешно.

Хис принсес, 3 седмици  Shocked свят ми се зави!!!!! Горкичката! Е, успокоителното в случая е, че поне ще го изкараш готово да проходи  Flutter Hug

Ив, Деси89 наистина се изгубиха.....

Аз днес успях да си изпълня плана наполовина - едната курсова е готова, остава още 1 и подготовка за 2 изпита преди да се появи бебо. Дали ще успея - малко ми се струва съмнително, защото съм станала толкова мързелива, че няма накъде повече. Установих по дрехи, които не съм носила от 2 седмици, че или коремът ми е станал по-голям, или съм надебеляла нечовешки, защото ми опъват отвсякъде. С тези темпове за 1 месец ще съм наддала колкото за 3 общо. Не се меря, защото нямам кантар вкъщи, а последният месец лекарката не ме е мерила хич.
Една мама-позната много ми похвали арниката - според нея именно заради арниката вторият път е родила за 2 часа, а първият се е мъчила 16. Това и на Панди опита ме склониха и аз да опитам - няма да е от вреда, така че защо не. Панди, ти откъде си купи арниката? Аз знам само една хомеопатична аптека - тази до Исул.

# 92
МНого благодаря за отговорите,ама пак да се доизесня ...само от горе,все едно ,че корема ми е паднал и е образувало дебел ръб над ръба - операцията.....и в краищата само от горната страна ,нещо като възли ....така се молех да се обърне че да имам нормално раждане ,ама на трънци..секцио .....

Hug Hug Hug

Честити рожбичка на мама Catherine_78...

За спешното секцио ,,аз си бях вечерала...няма време за клизми и бръснения,не са ми правили..дирекно спинална ...

За кърменето след секцио...Ми на мен ми я дадоха на 4 час,още краката не си чуствах...но ме извъртяха на страни за да я кърмя..После дирекно до ме нна леглото,или ми изправяха леглото до полуседнало положение...Но мен повече ме болеше матката която контрахираше докато сучеше детето..

# 93
  • гр.София
Момичета не видях някой да е писал,за това го правя - от днес до 10.01.в  Комсед има -40%.Там май са предимно играчки ,но все пак да кажа,а и с доста именни дни е този месец,и някоя мама може да иска да си купи нещо  Peace
Тонини ,мисля че Хис Принцес говореше,че нейния мъж е преносен с 3 сед.,тя май с една преносва  Rolling Eyes
Елг не се е отчела в новата тема.Айде вече да се окопитят обебелите се мами,и да почнат по-редовно да пишат. Hug

# 94
  • София

Фейси, пак ли ти смениха датата за секциото? Щр видат те, ако малък Точко реши да изпревари събитията и тръгне сам да излиза. Mr. Green

Не само и я смениха, ами сега говорих с док-син и се оказва, че двамата с баща си казват различни дати  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy ММ си легна, та не можах да го изненадам, че и тази дата няма да е.
Скрит текст:
По последно инфо от док-син е твоята дата, бащата казва следващия ден, а преди това уговорката беше за предния ден преди теб.
Луда станах!!!
Аз усещам подобрение на кашлицата, но на хремата е влошаване. Ако не се оправя до 1-2 дни ще съм на антибиотик.
mariq13, за Лафекс четох хубави неща и имам братовчедка в Германия. Може да я помоля да ми прати. Колко струва? За Комсед сме писали във фейса:)
На мен днес мааалко повече ми се спи, но с тази ужасна хрема дали ще мога да мигна - загадка!
Тонини, как имаш сили за учене?????

# 95
tonniny, аз се мажа с олиото на Weleda и не мисля, че е супер мазно и не попива, но и не слагам супер много, та да трябва да го чакам. Размазвам хубаво всяка вечер и лягам.
sunflower3, някак ми е познато това чувство на аутсайдер, което споделяш  Hug Mr. Green
His Princess, стискаме палците за утре!!!  Heart Eyes
Catherine_78, ти ще си победител в категория "Най-скоростно раждане"! Жив и здрав да е малкият Никола!
Lefax и ние сме пращали до България и то още преди 3-4 години за познати. Мислех, че вече го има и по нашите аптеки. Иначе 100мл е от порядъка на 10-12 евро в аптеките тук. Ако някой има нужда не би ме затруднило да пратя по пощата или познат ако има да пътува към БГ.  Hug
Лека нощ!

# 96
За стриите забравих да спомена - аз се мажа с Мустела - тя си попива бързо бързо, обаче слагам и крем за зърна на Лансинох - е там просто няма попиване, накрая се предавам и слагам блузата отгоре. Иначе за краката, защото те са ми слабото място - направо не ми се гледат какви са станали, та там слагам доста мазно олио на Икаров и там е чакането.

Фейси, за Комсед сте писали във фейса, ама тук не сте  Heart Eyes Добре, че ме осведомихте - полезно инфо. Тук взехте все по-малко да пишете, които сте в групата /не говоря за теб точно, защото ти си се отчиташ подобаващо/. Знам, че там нещата стават по-лесно, ама не ни забравяйте ей!!!

Бейбифейс, ама тия твои лекари, ще те побъркат - така е като се грижат за теб цял екип специалисти  Heart Eyes За антибиотика - много гадно.... За хремата - не пробва ли вече от бабешките съвети?? Тори ми беше дала една и смятам да я приложа, ако се наложи - клеева тинктура 5 капки в 10 мл вода по няколко пъти на ден или 20-30 капки се пият в чай или вода. Записала съм поне още 7 вида лечения, но това ми се струва най-надеждно - пробвай го.

# 97
Да да,ММ е с 3 седмици преносен Mr. Green иначе нз,вече съм + 15 кг ако аз тр да преносвам толкова ,ще тр да ме вдигат с кран  Joy много ми тежи...

Та в тоя ред на мисли и самоирония -едно заглавие в анкетата за следваща тема:

"Някой Януарски мами вече по разходки,а други все още приличат на лодки"  hahaha

# 98
Momicheta, samo burz zapis i sorry za latinicata, no sum s tablet ot bolnicata. dnes me prieha OTNOVO s bubrechna infekciq plus 6sm po-golqm korem ot normata... A priznaci za rajane nikakvi...
Shte pisha kato imam poveche info :*
Princeske, Toni blagodarq che me mislite Hug Hug Hug

# 99
Хоп и аз при будуващите  Crazy

Бейбифейс, защо ти сменят датата така? Всъщност не ти ли дадоха възможност ти сама да кажеш  за кога искаш? Или има някакви други причини? Така е много объркващо, тъкмо си се настроил за деня и в следващия момент друго..

Мандаринке, чак аутсайдер не бих казала, но нещо ми стана кофти и аз не знам. Wink

За Комсед някои знае ли дали трябва предварителна регистрация в е-магазина, че нещо не мога да го отворя.  newsm78

За мазилата при първата си бременност ползвах мама Дона на Чико и Мустела. Сега ползвам обикновен боди лосион. Мисля, че всичко се свежда до еластичност на кожата.  Peace

За кърменето след секцио не се сещам да ме е ритало бебето в операцията или да съм изпитвала дискомфорт, различен от обичайния след такава операция. А и когато си покрай бебчето, забравяш всякаква болка.  Heart Eyes
Спомням си първия път като ми го дадоха да го кърмя -  нещо се задави и почна да кашля. Така се стреснах и уж както едвам вървях, приведена на буквата Г, да видите как се изтрелях да търся помощ - забравих за болка, забравих за операция..
Всичко е много индивидуално за секциото - мен лично много ме боля първите 2 дена, но пък в реанимацията момичето, което беше родило преди мен си беше екстра - спа си цялата нощ, не е  искала допълнителни обезболяващи, като стана да се раздвижва си вървеше изправена, направо си беше пушка!
Явно и прага на чувствителност и болка има значение.
Този път и аз съм решила да пробвам с арника, дано има успех. Знам, че се продава в аптеките различни потенции или се изготвя директно от лекар-хомеопат на капки. Нека някой, който е по-запознат сподели кой от двата варианта е за предпочитане и дава по-добър резултат.

# 100
Аз Арниката я приемам по схемата на д- Михайлов. 2x3 /5ch/ на гладно, моята е на Боарон, такава намерих в аптеката Peace

# 101
Момичета, спешен въпрос по сред нощите! Трябва да си купувам сутиен за кърмачки - какъв номер да си взема - по-голям или колкото в момента са ми гърдите? Защото доста нараснаха по време на бременността, но ми казаха, че ще станат още по-големи като се напълнят. Та тези, които вече кърмят - моля, помощ!!!

Ивче,  Hug Praynig Peace Да кажеш какво става когато лекарите най-сетне се произнесат какво ти е!!! Какво е това увеличение на корема, дано да ти няма нищо!

# 102
привет на всички бъдещи и вече настоящи мами... иии честито на настоящите Simple Smile   baloni

и аз като някои други новопоявили се мами ви чета редовно но не съм писала от няколко месеца...

благодаря на всички за полезните информации... днес си дадох сметка, че когато хората ми кажат "знаеш ли, че трябва да правиш еди какво си..."  голяма част от нещата знам благодарение на вас   Sunglasses

на мен по българските калкулатори термина ми беше за 30/12 но признаци за бебе няма ... тапи, смъкване и тн НЕ... (по френските е 8/1, а ако не излезе до тогава му дават срок от макс още 5 дни и после предизвикват та може и до там да стигна)

тук им е мн различна системата.. последно бях на преглед на 19/12, тонове никога не са мерени и ми казаха да си взема час чак на датата на термина ако устискам до тогава... не вярвах, че ще стане, но май натам отиват нещата

от мин нощ започнаха едни болезнени контракции кога през 3 мин кога през 20 и не спират цял ден и тъкмо сутринта си викам сигурно ще е днес... но не.. явно са си подготвителни и ще си ме подготвят още някой друг ден... пия обезболяващи, но не помагат особено.

За болните да кажа, че и аз бях болна една седмица ме държа точно около празниците... от 2-3 дни сам по-добре...явно всички ще трябва да минем по този път

иначе освен контракции и киселини да чукна на дърво други оплаквания нямам и си чакам търпеливо... Simple Smile

тони.. за мазането с олио тук продават "сухо" олио което поне на мен ми попива веднага, мирише хубаво и стрии няма... ако те интересува мога да пусна линк с продукта би трябвало и в бг да го има

относно сутиена всички казват да се купи 1 до 2 размера по-голяма чашка от тази през бременността... лично мнение 1 номер чашка отгоре стига

някой може ли да ми прати покана за групата във фейса... все се каня да питам... та се наканих де Simple Smile

връщам се да си дочета 2 странички, че внезапно ме осени музата да пиша... съжалявам ако съм изпускала някои от последните коментари

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 03:05 от na_ni

# 103
  • София
Ето ме и мен - среднощната кукувица. Спеше ми се, но нали съм болна и хремата ми в момента не се трае. Отделно, като дишам, се чува едно свистене, което ми пречи да заспя. Сякаш кашлицата е по-добре за сметка на носа - вчера много се дерях. Утре ще идва ЛЛ да ме преслуша пак и ще решим има ли нужда от АБ, че това свистене ме притеснява. Никога до момента не ми се е случвало такова нещо.
Тонини, бабешките илачи на мен хич не ми помагат за каквото и да било. Явно ми е много слаба имунната система. За хремата пробвах прочистване със спрей стеримар и другото, което знам е, че се капе една ампула витамин Ц в двете ноздри и след това се издухва - за промивка и уж отпушвало. Лелее, по-зле ми стана! Единствено ксилометазолин може да ми отпуши носа, но не смея Sad
Относно датата за секцио - аз казах коя не искам да бъде и те взеха да си нагласят както на тях им е удобно, но много си менят мнението нещо. Вярно, че сме близки и това ме успокоява, но от друга страна пък си правят каквото си искат. Да се роди живо и здраво, пък нямат значение толкова 2-3 дни.
Ив, много  Hug и стискам палци да се оправиш и скоро да имате бебче!!!
na_ni, добре дошла. Каква им е системата във Франция относно термините? Аз някъде бях чела, че  зависи и от географската ширина, но не съм намерила потвърдена информация за това. А  иначе, ето тук нещо интересно: http://www.ekipnews.com/news/nauka/novosti_i_izsledvaniq/ima_li_ … razhdane_/161324/

# 104

na_ni, добре дошла. Каква им е системата във Франция относно термините? Аз някъде бях чела, че  зависи и от географската ширина, но не съм намерила потвърдена информация за това. А  иначе, ето тук нещо интересно: http://www.ekipnews.com/news/nauka/novosti_i_izsledvaniq/ima_li_ … razhdane_/161324/

хехе мерси но само да кажа че не съм от новодошлите... преди няколко месеца се включвах но знам, че няма кой да помни... затова си и казвам де  Laughing Laughing

ми системата е да взимат датата на зачеване и да добават чисто и просто 9 месеца... демек 42 седм без 5 дни... примерно аз съм забременяла на 8 април... хоп термин 8 януари. А чакат 5 дни още защото така идва края на 42 седм...
не знам дали ясно го написах  Laughing

а това за термините бях чела и аз в една апликациика за бременни. И си е така де  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт