Отговори
# 525
  • Варна
Radina, знам, че има колани, които следват гръбнака, така ще избегнеш дразненето. Аз се чудя още има ли смисъл подобна покупка, но ако носи облекчение, бих си взела. Имам болки в гърба и кръста при продължително вървене или стоене права.

елхичка, върти ми се в главата нещо като 80 лв., но от разкази и преразкази на познати. Трябва да се провери по-сериозно.

# 526
Аз май ще си купя колан за бременни в края на бремеността, ако и сега ми тежи. Първият път ми се досвидяха тези пари и си придържах корема с ръка  Blush Сега ще помисля за удобството си.

# 527
  • Pb
Шипка, благодаря!

little.angel, страхотни ванички (аз имам гевгир на същия принцип - удобна работа). Въобще в тези сайтове има толкова зарибявки, че дори всичко да си има човек, му се приисква да вземе нещо. лошооо.. Laughing

# 528
  • София
здравейте момичета,
и аз ползвам колана в колата както повечето от вас. Премятам само горната част, а долната ми стои зад гърба. От самото начало се возя така, защото при по-рязко спиране или друсване колана се врязва точно в корема и ме беше страх за бебо, пък и болеше от впиването му .
За колан за поддържане на корема ще изчакам още малко и може би към края на бременността ще си взема, ако много започне да тежи и да ме боли гърба. Ще събирам от вас мнения за коланите.
Хубав ден, момичета   bouquet

# 529
Здравейте момичета днеска бях на ФМ потвърдиха пола  stork-girl stork-girl stork-girl
всичко ни е в нормите доктора каза че сме 390 грама и всичко върви добре да попитам някоя от вас има ли киселини и какъв медикамент вземате .Благодаря ви

# 530
Привет и от мен и аз току що се връщам от ФМ всичко с бебо заа сега е ок може да ме запишете с розови гащи.

# 531
  • София
Здравейте и от мен!
Още не съм изчела цялата ви тема, но скоро и това ще стане Simple Smile
Записвам се да ви следя. Това е първата ми бременност и намирам полезни съвети при вас Simple Smile
Поздрави и лек ден Simple Smile

# 532
Здравейте, тъкмо се връщам от ЖК и веднага да споделя радостта си:)
Докторът каза,че цялото е ориентировъчно 17см, но то беше свито и много мърдаше, та не можеше много точно да го премери.Тежи около 300 гр. и за сега е момиче  stork-girl  !!!!Много съм щастлива!Всички мислеха,че ще е момиче, а и аз имах предчувствие и щях да съм много изненадана, ако беше момче,  най-важното е че е здраво Simple Smile Но на 28ми съм на ФМ и тогава ще е 100% сигурно. Все пак техниката на ЖК не е много добра, но пък ме гледа всеки път без да плащам и поне по 15 мин Simple Smile
Хубав ден ви желая Simple Smile

# 533
На мен с предната бременност коремът ми беше малък дори накрая и не ми се е налагало да използвам колан. Нито ми тежеше, нито кръст ме болеше, та явно си е много индивидуално дали е нужен.

# 534
little.angel  Имали ги някъде в Бг тези ванички да се видят и на каква цена са?

# 535
  • София
Добре дошли на всички нови мами   bouquet и поздравления на тези, които са научили пола Simple Smile
И аз се надявам в петък да ми кажат, но гледам да не се настройвам, че бебето върви 1 седмица назад и може да е рано още. Ще обсъдим и с АГ ниските стойности на PAPP, които излязоха от БХС. Засега препоръката от генетичната лаборатория е да си следя кръвното редовно, тъй като ниските стойности на PAPP можело да бъдат индикация за развитие на прееклампсия, но ще чакам и мнението на моята докторка.

Като подхванахте темата за коланите днес в колата се чудех как ще се побирам зад волана в по-напредналите месеци, защото аз карам залепена до стъклото почти  Joy

Това е засега от мен. Вече и на мен ми се иска да усетя бебето, че още не се чувствам като бременна  като досега не съм имал никакви от обичайните симптоми.

# 536
Много моми се показаха Simple Smile Честито момичета!
И аз не бях с много голям корем предишния път и рядко ме болеше кръста, не ми тежеше много. Обаче сега май няма да е така. Много бързо се изморявам, кръста ме боли при повече движение, а коремчето определено е по-голямо от преди за същия период на бременността.
Утре съм на кардиолог за мен и малко ми е притеснено. Дано няма нещо сериозно.

# 537
*mama*na*viki* и аз имам киселини общо взето от всичко вече. Пия газирана вода (не безалкохолни) или ако са слаби и поносими изчаквам да минат. Заради тях спрях пърженото на 90% и се чувствам по-добре.
Относно коланите - за сега го ползвам нормално като долната част е отпунсата доста. По-нататък ще правя като вас - само горанта част ще се използва.
Лек ден на всички момичета!

# 538
# 539
  • Варна
Момичета аз съвсем се обърках с тези колички... Едни ми казват не взимай триколка,други казват че били маневрени,сега друга приятелка ми каза под 800 лв количка да не съм взимала и общо взето като нямам опит изобщо незнам какво да търся.... newsm78

А бебето незнам вие колко често го усещате,но аз постоянно,само д апоседна или полегна и се разшава...Чак се чудя колко е нормално  Grinning Но е много хубаво всеки път... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт