Отговори
# 435
Добро утро, мами!
Страхотни покупки с имате. Аз още нищо не съм гледала, но мисля, че ми е рано, пък и още не знам пола - ще го разбера края на следващата седмица евентуално.
Оносно майчиното счетоводство и обещетенията - аз използвах този калкулатор и май се оказа доста верен - http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php
Първо трябва да си направите регистрация и така да го използвате.
Приятен почивен ден ви пожелавам.
П.С. И аз съм за варненска среща!

# 436
  • София
Здравейте
Амика, Шипка дай Боже да е фалшива тревога Praynig Praynig Praynig
пазаруването особено за първо дете е адски ангажиращо - нито знаеш какво и как ще ти трябва - всеки иска да услужи и предлага различни неща ... а и в интернет има списъци ... не е лошо да ги прегледате от сега и да обсъдите с вече родили майки какво им е трябвало и какво не! ние се изхвърлихме и изпълнихме един цял такъв списък - а бях свалила 5 #Crazy няма нужда да Ви казвам как над половината неща останаха неизползвани, а ми се наложи да купувам други, който не фигурираха в никакви списъци Crazy но няма как да знаеш с първо Rolling Eyes
Radina има група Peace
The same myself поне в Т. Киркова секциото не е с пълна упойка Peace лафиш си с докторите, виждаш си бебето ... и все пак ако може да се размине секцио е най - добре Rolling Eyes в В. Търнова знам, че обикновено е с пълна
да Ви напомня и поканя в темата за срещи PeaceЮнски Софиянки 2014 Wink
желая Ви спокоен и усмихнат ден  bouquet

# 437
Моля за актуална цена на ФМ във Фемина и инфо колко струва диска ?  Hug
Забравих да питам по телефона  Blush .
За сега с пазара изчаквам , но набелязвам разни неща.  smile3508
Малчо ми е рожденик на 13.02 и събирам парички за партито му ,че няма как иска на клубче да бъде  Blush .
Някой да имам мнение за ел. помпи за кърма ?Миналия път бях с ръчна на Авент и доста се измъчих ,та се чудя сега дали да не си закупя електрическа.Само ,че около мен никой не е ползвал такава , а има доста предложения на пазара.  Thinking

# 438
Miss Blondy~Redhat, преди секциото задължително правят тест за упойките. Аз раждам в частна клиника и имам право да си избирам, каква да е. Но по препоръка на анестезиолога това е именно спинална. И пак явно зависи от нещо, защото при снаха ми, нямаше право на избор, директно и сложиха пълна. Да ти кажа няма как да прегърнеш бебето, защото по време на операцията ръцете са ти вързани, което за мен втори път беше доста неприятно усещане, но няма как. Бебето го чух как изплака и акушерката ми даде да си го целуна. ММ присъства и на двете ми раждания. Не беше до главата ми в операционната, а зад едно стъкло на 5 крачки от мен и снима всичко.
atadar , ако групата е скрита би ли ме добавила?
В нета има някакви безумни списъци с неща, които уж трябват за бебето. А те наистина повечето не влизат в употреба, за сметка на други, които изобщо не са включени. Толкова излишни пари дадох първия път, че сега като се сетя, чак ме хваща яд, че нямаше кой да ме посъветва.
Мики, най-добрата помпа е бебето. Аз имам също ръчна на Авент, но втория път изобщо не съм я ползвала. А първия пак от незнание, цедях като луда, докарах си хиперлактация и спрях да кърмя на 20-я ден.  ooooh!

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 11:02 от Radina

# 439
  • Варна
От помпите за кърма съм останала с впечатление, че най-препоръчвани са "Медела". Май такава ще купувам, въпреки че предишния път изобщо не съм ползвала и реално няма как човек да знае ще му влезе ли помпата в употреба или не.

# 440
Аз съм решила да взема бебефон, но какъв, идея нямам и тепърва ще разглеждам, ако някой може да препоръча, ще съм благодарна. Предния път нямах и много ми липсваше, даже мисля, че е една от причините малчо и до днес да не може да заспива сам, все търчах да го проверявам Laughing Ама аз съм си такава паника, сега съм с нагласата, че ще го давам по-лежерно, нали второто самО се гледало, уж. Laughing

Електрическата помпа Медела много я хвалят, аз също ползвах преди ръчна Авент.

# 441
Здравейте мами и бъдещи мамчета!
Ахх обичам неделя сутрин!  Да ви се похваля, че снощи таткото усети два добри ритника!!! Беше супер смешно да му видя физиономията! От няколко дни му казвам, ме вече се усеща, а той все не вярва- рано било! И вчера- хаххахха казах ли ти!!!  Приятен ви ден!

# 442
От моите проучвания стигнах до извода, че ел. помпа за кърма се налага само в изключителни случаи - при близнаци, когато майката рано се връща на работа, т.е. когато детето се храни повече от шише, отколкото от гърда. И повечето източници препоръчват да не се хвърляме да купуваме ел. помпа. Даже и ръчната не е ясно дали ще ни трябва, но нея вече е добре да я имаме.
Аз мисля да купувам бебефон втора употреба, че и тяхната цена не е особено ниска.
При секцио нищо не пречи мъжът да присъства, като разбира се, стои до главата на жената и не вижда какво се случва, самата родилка също не вижда какво се случва.

# 443
Помпа и аз няма да купувам предварително, защото въобще не знам ще трябва ли. Ако се наложи в последствие ще взема електрическа. Бейбифон ще взимам, много полезна и удобна вещ. Не ми се тича да проверявам бебето през 5 мин. или пък да държим отворени врати и да пазим тишина. И аз си имам лично време Mr. Green По мое мнение скъпи и не хубави са тези на Моторола, добри са на Авент, но са и доста скъпи. Ще търся по английски сайтове нещо изгодно.

# 444
Много се радвам, че повдигнахте темата за помпите. Мамите, които вече са кърмили, кажете в кои случаи изобщо се налага ползването при положение, че детето се кърми редовно? Аз не знам защо ми действат толкова зловещо тия помпи, изглежда ми болезнено (не съм раждала до сега), но може би и самото кърмене ще е същото като усещане в началото.
А гърдите подготвя ли някой? Аз мисля, че е рано още, не мога да спра да се двоумя, защото чета две коренно противоположни мнения навсякъде - дразненето на гърди може да предизвика контракции, в същото време ужасно чувствителните зърна (каквито имам аз, до бока чак) ще се окажат голям зор в първите седмици кърмене. Нищо не разбирам вече, казвам ви....
Хубав ден! Simple Smile

# 445
  • София
Radina прати ми на лични мейла с който си регистрирана във ФБ Peace
за помпата - имах ръчна на авент ... първия път я ползвах, не знам защо повече от 20 мл не можех да изцедя Rolling Eyes втория път почти не я ползвах - може да е толкова полезна, колкото и да навреди ... дадох я на приятелка и сега не знам имам ли нужда, нямам ли ... хич не ми се дават такива пари Rolling Eyes
Rachel Bean много хубави мигове са това Heart Eyes
sky_high__ както споменах горе помпата може да е и много безполезна, дори вредна вещ! примерно с Ого - първескиня - знаеш ли колко яде, защо реве, дали му стига и пр и решаваш да провериш с помпа е да ама не едва изцеждах по 20 мл, а бебето наддаваше по едно кило на месец Crazy може да ти затрябва ако се наложи да излезеш и трябва някой да гледа бебето - трябва да му хвърлиш спасителен пояс. друг случай е при запушвания - макар че бебето в тоя случай помага много повече. някои мами пълнят фризера с изцедена кърма след нахранване на детето, но това според мен може да доведе до суперлактация и да създаде проблем. понякога може да ползваш помпа ако бебето се успи и имаш болезнено напрежение в гърдите - но тогава може и на ръка ... случай всякакви и решения също повече от едно Peace

# 446
Друга покупка, от която аз ще се лиша е стерилизатор, въпреки че приятелки ми предлагат такъв. Харесах си самостерилизиращи се шишета и биберони и няма да ми е нужен стерилизатор. И без това кухнята ми е зарината от уреди.

# 447
  • Варна
Аз дъщеря ми със зор я кърмих 15 дни, нямаше кой да ме посъветва и обясни, кърмата ми беше малко, детето не искаше да суче, на мен всичко ми се струваше болезнено и неясно и много рано приключихме с това начинание. Сега се надявам да се справя и да кърмя.
Но не ми е ясно (защото с моя опит, по-добре без него) - след всяко хранене на детето ли се налага цедене? Един вид до цедене се прибягва само при напрежение в гърдите или винаги, докато гърдата остане... празна newsm78? И последно - нали при кърмене детето суче от едната гърда, аз трябва ли да изцеждам след като е приключило и другата?

Лаишки и сигурно наивни въпроси, но предпочитам да прочета споделен опит, отколкото да чета статии, които нерядко си противоречат.

# 448
На мен стерилизатор ще ми дадат също .... абе, една хилядарка поне ми спестяват приятелките  Laughing
Имам някакви теоретични знания за кърменето, затова няма да споделям, ще оставя опитът да говори  Laughing Знам, че като напреднем във времето, ще се появи и консултант от Ла Лече Лига, към която ще можем да се обърнем с въпросите си.

# 449
Ами доколкото съм се осведомила поне в родилното в бургаската МБАЛ по правило слагат пълна, а за спинална трябва да си заявиш сама желанието и то нещо есктра се заплаща. Трябва да се замъкна някой ден, има дни на отворените врати и да си питам в прав текст каквото ме интересува.
Аз родих първото си дете секцио в МБАЛ Бургас но никой не ме пита за упойката направо пълна.Азнаете ли кога е деня на отворени врати и аз бих искала да видя дали има промяна сега.БЛАГОДАРЯ ВИ.

Общи условия

Активация на акаунт