Модни консултации - 5

• 78 641
  • 741
  •   1
Отговори

Добре дошли в новата ни 5-та тема за модни консултации   bouquet

За какво си говорим тук, как и с какво сме си полезни - моля, вижте в скрития текст ...
Скрит текст:
Колко пъти сте имали нужда от това някой да ви каже дали дадена дреха ви стои добре и да нямате подходящата приятелка на разположение, за да ви помогне с отгoвора?

Или колко пъти сте си купували щура дреха или аксесоар, ей така за спорта, от моментна еуфория, защото някой ви е вбесил и искате да си оправите настроението - неща, които после се чудите защо сте купили и само събират прах из гардеробите ... ?

Аз до ден днешен имам дрехи, които само съм купила и никога не съм обличала ... все не им намирам повод и място ...

Видях подобна "услуга" в една женска страница, та се замислих защо да не си заформим подобна тема, където вместо един "специалист" да дава идеи, всеки, който има мнение по въпроса да се включи и така, този, който търси помощ какво да облече и кое с кое да съчетае, да получи максимално много различни предложения, от които да отсее подходящите за себе си.

И НЕ, НЕ съм моден консултант, нито специалист, може би ми е нещо като хоби, затова в повечето случаи имам какво да кажа по въпроса (абсолютно личен поглед над нещата, в никакъв случай не съм мерило за каквото и да е!!!) ... и ДА, в интернет има много информация, но съм сигурна, че не всеки път всеки има време и знае къде и как да търси, а и друго си е някой лично да ти помогне.

Качвайте изображения, за да е нагледно и да може да се реагира по-лесно - само с описание - "имам една лилава блузка..." малко трудно става, предвид нюансите на лилаво, които съществуват  Wink Едва ли има някой с гадателски способности, който да предвиди на вашето тяло кое би стояло най-добре или да знае кои цветове харесвате, ако държите да НЕ ви бъдат давани идеи например за черни дрехи, уточнете и това в питането си - общо взето: колкото повече информация има в питането, толкова по-подробни ще са и отговорите Peace
Най-важното: Идеята НЕ е да си натрапваме мненията или да се критикуваме и оборваме кое "става" и кое "не става" - всеки има различен вкус и той тряба да бъде уважаван Peace !!! Дори някой тук да е специалист стилист, това няма как да ни накара да харесваме предложенията му - както отваряте едно списание и виждате вътре разни вдъхновяващи идеи (които, разбира се, е крайно невъзможно да бъдат съобразени индивидуално с всяка една жена, която ги чете), така и тук - за всяко запитване, останалите ще предлагаме своите общи виждания за нещата, а този, който търси помощ сам за себе си отсява каквото най-много му допада.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Моля, нека си спестим "записче", "цоп", "троп", "хоп", "и аз тук" - букетчета, усмивки и целувки и всички техни производни ... - ако няма с какво да се включите, а искате да следите темата, използвайте бутона (точно до бутона , когато започвате нов коментар), така няма да изтървете нищо и ще получавате винаги известия при нов отговор  Hug   bouquet

Тема 1, Тема 2, Тема 3, Тема 4

# 1
  • Пловдив
Относно последната рокля от предната тема, имам такава само че с дължина до глезена, лично аз я нося със спортни боти и кожено яке, но съм я слагала и с ток. /за себе си стигнах до извода, че с равна обувка е по шик/

# 2
  • Canada
Привет модни феи   bouquet

Пожелавам ви една успешна, красива и здрава Нова година!

Възхищавам се на креативността ви, имате страхотни идеи! Благодарение на вас осъзнах, че гардеробът ми е достатъчно пълен и позволяващ комбинации, но това, което ми липсва е финалният акцент - аксесоарите  Flutter  

Поради тази причина най-често посягам към така удобното черно. Надявам се с ваша помощ да разчупя стереотипа   bouquet

В очакване съм на ето това бижу:
Скрит текст:

Смятам да я комбинирам с нюд обувки, бял топ и светло дънково якенце.

Като обици харесах тези, тези и тези  Flutter
Кои ви се струват най-подходящи?
Голямата ми чуденка е за чантата, прекалено ли ще е ако и тя е акцент, в тюркоаз например  newsm78

Дрехите и обувките ми се струват достатъчно светли/неутрални за да понесат акцент в два цвята - колана/чантата и/или обиците.

Вие как мислите, приемам и ще съм благодарна за всякакви идеи  bowuu

# 3
И аз в темата, да се уча  Blush  Flutter
И аз чакам една ту-ту пола от китайските сайтове, да видим какво ще излезе
Чудя се обаче задължително ли е този широк колан? Нямам такъв защото

А ако си спомняте за питането ми от предната тема за роклята от асос - поръчах първата, плътната рокля. Първо нея си харесах, и мисля, че повече ми се вписва в стила. Ще снимам като (ако) дойде   bouquet Благодаря на всички отзовали се  Hug

# 4
Foncé, добре дошла  Hug - в предната тема доста коментирахме туту полите
Скрит текст:
Чрез този линк и търсачката на експлорера, който използваш, напр. ctr.+F - потърси думата "туту" и ще видиш всички коментари, където сме мислили над въпроса и сме давали идеи
Иначе на мен първите обечки ми харесаха най-много, на второ място слагам последните и на 3-то, вторите (най-неутрални са), наистина ще е добре да вкараш малко цвят, затова тях най-малко ги харесах за целта.

За чантата .... тюркоаз и червено ... ами защо не ... ако имаш конкретна предвид, по-добре пусни снимки и на нея ...  Peace

RainDanceMaggie, според мен широкият колан не е задължителен - ето как изглежда с тесен колан, пак с тесен колан и кожа на врата и една снимка без колан с кожено яке

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 18:39 от Moringa

# 5
Moringa,   bouquet за темата!

Десиссслава,  Peace абсолютно съм съгласна за ниските обувки.

Foncé, първите и вторите обици са ок, за мен и не мисля, че ще е прекалено с тюркоазена чанта, напротив. По-скоро ми се струва, че ще твърде наредено, ако ме разбираш, с една червена чанта. Чак толкова излъскано не ми допада. Ако пък е беж чантата, хората ще забиват поглед само в колана и някак ще остава незабелязан цялостния ти вид.

RainDanceMaggie, покажи реални снимки, като дойде, моля! Flutter

# 6
  • Пловдив
Foncé , по принцип ми харесват 2-те обеци /цветенцата/, но са бледички, така че първите мисля ще ти свършат работа. Заложи и на искряща чанта или изчанчена форма.

RainDanceMaggie , не ти е задължителен този широк колан, самата туту е с широк ластик и стои добре и без колан.

# 7
  • Варна
Аз пък се включвам в новата тема с въпрос към всички, които желат да отговорят: С какви дрехи ходите у дома? Аз например имам 3 клина от тънка вълна (сив, кафяв и черен), няколко тишъртки, от изминалото лято и  3 жилетки в светли, ярки цветове и 1 сива. Летните ми дрехи са подобни комбинации. Не ми се иска да заприличам на домакиня или готвачка, перачка и т.н. и децата ми един ден да ме запомнят така  Laughing
Вие със сигурност имате интересни, но и комфортни идеи  Wink

# 8
  • Canada
Moringa , goddess , Десиссслава, благодаря   bouquet

Moringa, благодаря, ще погледна темата. Нямам нищо конкретно предвид, сякаш най-трудно ми е да измисля модела на чантата  newsm78 Нещо мъничко и кокетно може би или по-обемна чанта Rolling Eyes Но пък се опасявам тя да не се "бие" с обема на полата.

Клъч/плик ще стои добре, но ми се струват неудобен за ежедневието вариант.

goddess , много добре разбирам какво искаш да кажеш, на същото мнение съм и аз, прекалено униформено ще е вероятно с червена/беж чанта.   

Десиссслава , хареса ми идеята за изчанчена форма, имаш ли идея каква  Blush

Radost Nezemna, у дома най-често съм със спортен клин и топ, ако се налага слагам и леки памучни блузи отгоре - с паднало рамо, широко деколте, някаква закачка да има  Peace

# 9
  • У дома... някъде
В къщи най-често ходя със анцуг или клин с някаква жилетка.Но използвам и дрехите,които не нося вече навън и си ги нося в къщи. Peace

# 10
Привет модни феи   bouquet

Пожелавам ви една успешна, красива и здрава Нова година!

Възхищавам се на креативността ви, имате страхотни идеи! Благодарение на вас осъзнах, че гардеробът ми е достатъчно пълен и позволяващ комбинации, но това, което ми липсва е финалният акцент - аксесоарите  Flutter   

Поради тази причина най-често посягам към така удобното черно. Надявам се с ваша помощ да разчупя стереотипа   bouquet

В очакване съм на ето това бижу:
Скрит текст:

Смятам да я комбинирам с нюд обувки, бял топ и светло дънково якенце.

Като обици харесах тези, тези и тези  Flutter
Кои ви се струват най-подходящи?
Голямата ми чуденка е за чантата, прекалено ли ще е ако и тя е акцент, в тюркоаз например  newsm78

Дрехите и обувките ми се струват достатъчно светли/неутрални за да понесат акцент в два цвята - колана/чантата и/или обиците.

Вие как мислите, приемам и ще съм благодарна за всякакви идеи  bowuu

Смятам, че дънково якенце не би подхождало на този тоалет. От обиците аз лично харесах вторите.
За какъв повод ще е тоалета?

Също смятам, че едно изчистено бюстие ще се върже идеално на долната част.

# 11
Foncé, когато Десиссслава като каза "изчанчена форма" - веднага си представих малка кипра чантичка във формата на устни Или някаква животинска форма Crazy
Скрит текст:

Също ако харесваш животински принт - мисля, че ще пасне много добре на цветовете, на които си се спряла - такава някаква

Иначе, дали клъчyt е удобен за ежедневието, то и туту полата не е съвсем за всеки ден, повод и място - има и по-ежедневни клъчове, поне за мен, тези, които са като големи несесери и пликовете, са доста удобни - такъв или такъв

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 19:51 от Moringa

# 12
  • Canada
Nikol555 , няма повод за тоалета, най-нахално мисля да си го разхождам за кафе/шопинг/среща с приятели, в пълна противоположност на така популярните клинове/T-shirt тук  /живея в Канада/ Mr. Green 

Якенцето е мн нежно, vintage, носила съм го с поли тип солей и пасва идеално. Разбира се, не изключвам вариант да не си подхождат с туту-то. Виждам ги заедно на този етап, защото ми се искаше нещо да балансира бонбонестото излъчване на полата.
За формален повод не бих ги съчетала, в този случай бюстието е отлична идея Peace 

Нека да дойде полата и ще покажа реални снимки  Peace

Иначе май ще взема и двата чифта обици, първият и вторият  Blush

При нас до вчера беше -30 и надолу градуса, но аз вече се размечтах за пролет Mr. Green

Moringa, последните две предложени от теб плик-чанти ми допадат много  Heart Eyes Животински принтове не нося  Blush Ще проверя какво мога да открия тук като модели.

Благодаря ви за идеите, момичета  Hug

# 13
Radost Nezemna, вкъщи нося памучни спортни долнища, дънки, тениски и суитчъри.

# 14
Foncé, +1 за големите клъч-ове или една подобна чанта, но без дръжките
Скрит текст:

Radost Nezemna , в къщи ходя с клинове, тишърти с дълъг ръкав, а когато ми е по-студено с един суичър на ЛМ, който е вълнен. Имам и едни любими, стари, Levi's, които са ми много удобни.

Общи условия

Активация на акаунт