От София към по-малкия и далечен град

• 22 284
  • 406
  •   1
Отговори
# 285
Каква е развръзката -кога заминавате и т.н , голяма драма да се пречвстуш от София в Добрич, адаптивност , културен живот , пръстенът от еди каква си сума и какво ли още не - това са вече абсолютни глезотии , ако ще вършите някаква работа двамата / в случая преместване/ вършете я , без да се чудите какви оправдания да си намерите .
Прави са момичетата да ти дадат по-черния вариант на ситуацията , за да прецениш, а ти се сърдиш - защо искаш съвет в този случай.?

# 286
  • в здрача
Прави са момичетата да ти дадат по-черния вариант на ситуацията , за да прецениш, а ти се сърдиш - защо искаш съвет в този случай.?
Темата беше дали в провинцията или в София е по-удачно да се създаде семейство и отгледат деца при еди - какви си условия. Момичето не е гледало деца и не знае доколко София или по-малкия град е по-удачен и какво трябва да съобрази. Не искаше и да дава прекалено лична информация, но драгите съфорумки много ги сърби да научат детайли, да чертаят черни сценарии и да разведат не оженена още двойка. И на мен да ми кажат, че избраника ми е мухльо, а аз съм тъпа да приемам ултиматуми ще се чудя де ги видяха тези ултиматуми и на какво са. Естествената реакция е защитната. И една фраза от едно мое любимо филмче: "Нямаш доказателства, само думите си. Би трябвало да стигат, но уви. Затова боли."

# 287
По въпроса за "дете в София или в Добрич"- за бременност и раждане
бих избрала София, на второ място Пловдив, а в третостепенен град не
бих се доближила в радиус от 20 километра до местното родилно.

Я вземете се заплодете в Софето, ползвайте благинки като по-добри ехографски
специалисти, по-хубави болници- а после за градина и паркове в малкия град.

# 288
  • BG
Преди много години, когато големият ни син беше на 3 месеца, го награбихме с все багажа и дим да ни няма към Варна, където тогава мъжът ми беше завъртял бизнес. Иначе съм от един областен град, омъжена в друг областен град. Едва издаяних 3 години в иначе прекрасната Варна. Сами, нула помощ за детето при две здрави и прави баби, че и дядовци. Преместване от квартира на квартира (нямахме нещо късмет с квартирите), приятелите - колкото за маса, а истинските, верните - в родните ни градове. Тъкмо посъбрахме пари за апартамент и дойде 97г., когато доларът тръшна 3000 лв и спестяванията ни отидоха по дяволите. Че като натоварих камиона с багажа и детето и рекох на мъжа ми - аз си тръгвам от тук, ти ако щеш стой. И след 1-2 дневни размисли решихме и се прибрахме в неговия град, където са родени и двете ми деца, дори без помощта на видните софийски спецове и невероятна техника (3 и 4D вече има навсякъде, впрочим). Живяхме 10 години със свекърите, имаше и неудобства, но се чувствах на мястото си, беше ми хубаво и уютно, обичам града ни и до ден днешен не съм съжалила дори и за миг за това решение. Така сме го почувствали, така сме постъпили. Това съветвам и авторката. Е, хубавата и работа и заплата никак не са за пренебрегване и не се прежалват лесно, но в този етап на връзката се мисли за "нашите" пари, не за "моите" и "неговите". Впрочим, в моето семейство и след 20 години е пак така. Има ли единият, има и другият. Като няма - пушили сме от една цигара двамата и то прегърнати с целувка.  Бракът и децата ще си дойдат по реда.  Peace

# 289
"3 и 4D вече има навсякъде, впрочим"

Има, има. Но не навсякъде има хора, които знаят как точно
да гледат, вместо само да правят шоу на родителите (4Д няма много други функции).
Важните неща се виждат на 2Д- от специалист. Такива все още има главно в София.

Не че няма да родиш навсякъде, но ако имаш пари и достъп до Токуда например, не знам
защо трябва да си правиш експерименти с родилното в Добрич, където още може
да има изненади от хиляда деветстотин и балканската война.

О, да, да родиш в Добрич може да е убийствен пъзел:

http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=48379

Та така. Малко отделенийце, кувьозите в БГ са главно в София.

Викате, да заминава от либофффф и да правят бебе.

Ма що да не се роди в Токуда или другите големи в Софето?

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 10:42 от Mamacita Bandida

# 290

да гледат, вместо само да правят шоу на родителите (4Д няма много други функции).

Не че няма да родиш навсякъде, но ако имаш пари и достъп до Токуда например, не знам

Има логика, съгласна съм с една такава линия на разсъждения. Но все си мисля, че и Варна в това отношение е добър вариант, може би не най-добрият, но пък достатъчно приемлив. И не става въпрос само за раждане, ами по принцип за здравеопазване. Истината е, че относно медицинските специалисти нямам информация нито за Добрич, нито за Варна, но и това на място ще се уточнява май.

axel_chiara2430, развръзката е, че ММ заминава след няколко седмици, защото започва работа там, вече е уредено. Аз ще го последвам след няколко месеца, когато уредя делата си тук. Имам зелена светлина и по отношение на работата СИ там, само трябва да се уточнят някои формалности.   

# 291

За РО в Добрич преди години имаше чудесни отзиви. Сега не знам как са нещата. А и Варна е близо, там има няколко болници (включително и частна такава). За всяка  болница има противоречиви мнения (включително за софийските).
В прованса си имам чудесен гинеколог, който ми следеше бременността, амбициозен и компетентен, нямам забележки. Що се отнася до ФМ, повечето жени пътуват два пъти за девет месеца до София или Варна, ако нямат доверие на местните доктори.  
За раждането - родих в малък град, в частна болница, която работи със ЗК. Никакви изненади, не мисля, че в София щеше да е по-добре.

# 292
  • Пловдив

О, да, да родиш в Добрич може да е убийствен пъзел:

http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=48379

Та така. Малко отделенийце, кувьозите в БГ са главно в София.

Викате, да заминава от либофффф и да правят бебе.

аз съм МЕГА съгласна с теб и това казвам и аз. но вече като всичко е решено и мъжът си се връща и прочие е ясна работата..

# 293
Между другото за варненските медици...айде няма нужда.
Имат си особености.

# 294
Имат си особености.
Аз и за софийски мога да кажа същото. Няма нужда от генерални заключения. Да не говорим,че не виждам проблем да живее в Добрич, а да роди в София.
Аз съм подобен случай.  Peace
Успех на авторката.  bouquet

# 295
Имат си особености.

Какви? Вероятно варненски? А софийските сигурно си имат софийски...

Сериозно, ако имаше малко пълнеж в тоя пост, щеше да ми е полезен, така че ако споделиш, ще съм благодарна    bouquet

# 296

Не виждам причина това да не стане, ако човек поиска. Моя позната от малък град, които не е близо до София, роди в частна софийска болница, където и проследиха и бременността.

# 297
Имат си особености.

http://mu-varna.bg/BG

Това е причината. Има някои странности в университета, произвеждат си
кадри регионално и нещичко липсва. Чувала съм реплики, че е "килийно училище".
В София и Пловдив традициите са малко по-дълбоки. Абе навсякъде става или не
става, но за Варна все още имам едно наум.

Другата причина е, че е много различно болницата да ти е в града, дори
квартална (на мен квартален ми беше супер добър специалист по ФМ)- и да
трябва да планираш пътуване с цел раждане.

# 298
Имат си особености.

http://mu-varna.bg/BG

Това е причината. Има някои странности в университета, произвеждат си
кадри регионално и нещичко липсва. Чувала съм реплики, че е "килийно училище".
В София и Пловдив традициите са малко по-дълбоки. Абе навсякъде става или не
става, но за Варна все още имам едно наум.

Другата причина е, че е много различно болницата да ти е в града, дори
квартална (на мен квартален ми беше супер добър специалист по ФМ)- и да
трябва да планираш пътуване с цел раждане.

Ясно, разбрах   bouquet

То това Добрич-Варна не мога да го нарека пътвуане, което чак да се планира Laughing Все едно да планирам в София как и за колко ще стигна от нас до работа  Laughing

Ще се мисли по този въпрос, дай боже във връзка с бебета един ден Simple Smile

# 299
Темата беше дали в провинцията или в София е по-удачно да се създаде семейство и отгледат деца при еди - какви си условия.
Глупости. ooooh!
Темата беше за това, че Той тук не е ОК професионално, а Тя Е, и как биха се справили с реализацията Там, а не тук.
Брак Не е предложен, говорили са си хипотетично, че тя иска брак и чак тогава забременяване, а той иска там, за да е стабилен и чак тогава брак.
К'во раждане, к'во гледане на деца? ooooh!

Истината е, че могат навсякъде, ако се обичат и са заедно-всичко се нарежда, кога по-трудно, кога лесно.

Общи условия

Активация на акаунт