От София към по-малкия и далечен град

• 22 263
  • 406
  •   1
Отговори
# 330
Ох, не знам, бонбон, не знам, ми ако иде в тоя пусти Добрич и я перне керемида по главата! Трябва си да се обмисли, как!  И в тоя призрачен град дето лекарите са селските бръснари и за упойка ти дават една ракия да удариш, па тва 3-де и на картинка не са виждали... Направо не знам как ще оцелеете там, не знам...
Проблем лично с мен ли имаш и защо не го решиш лично с мен?
От криворазбран феминизъм точно аз не страдам. Нито бях примряла за пръстени, нито за тридневни сватби. Нямал пари за пръстен и 3-дневна сватба... роклята от Вера Уанг къде забравихте?
В някой по-подреден свят с удоволствие ще стана майка, домакиня и градинарка, а мъжът ми да ни изкарва прехраната, пък аз да го посрещам с бухнала рокля, коси на букли и кекс. Но за съжаление тук и сега не става, иначе нямаше да съм в София... Впрочем, ТЯ също, следователно и ТОЙ.
Впрочем, след като той отива в Добрич да подсигури бъдещия живот - тогава какво остана да нищим? Да дадем съвет за модела на годежния пръстен? Освен да си злобеем майки-орлици срещу кариеристки-феминистки, реално друго в тази тема не стана.
Може пък темата да е пързалка с цел точно това насъскване. Mr. Green

# 331
Здравейте,

Ето, че дойде времето и аз да пиша в раздела. Няма да ми е лесно, затова моля да вземете темата ми насериозно и който реши да пише в нея, нека се опита да вникне наистина в проблема... Благодаря ви.

С ММ сме от средно голям град, който се намира близо до един от най-големите градове в България, далеч от столицата. Живеем в София от няколко години. Аз от повече, тъй като учих тук и си намерих хубава и доходоносна работа. Тъй като упорито отказвах да се преместя в града, от който съм, за да бъда заедно с ММ, дори и без да го карам, той напусна своята доходоносна работа там и дойде при мен. Знам, че не му е било лесно. Сега вече знам...

Истината е обаче, че така и не успя да се установи тук, да се почувства сигурен и да започне да мисли за бъдещето ни именно тук. Не успя да си намери работа, която да му носи същите пари, както там, откакто се събрахме в София винаги аз съм изкарвала повече. Живеем добре. Истината е, че сме наистина щастливи заедно, вече доста време, но виждам, че животът в столицата му тежи, че иска да се върнем там, откъдето сме, да работи това, което работеше там, да ни издържа повече, отколкото сега, ако може така да се каже... Мястото му там го пазят, сравнително сигурно е, ако има нещо сигурно на този свят...

Аз от своя страна също винаги съм искала да живея там, но вече 10 години съм тук и... истината е, че ме е страх. Там нямам никакви контакти в средата, в която работя. Вярвам, че ще успея да си намеря работа, но няма да ми е лесно и някак си не ми се започва всичко отначало - тепърва да завързвам контакти, да се доказвам... От друга страна си мисля, че вече ни е време за дете (а и той го иска) и знам, че кариерата ми ще е на второ място, винаги съм го знаела.
Напоследък често говорим да се приберем. Виждам пламъка в очите му, когато си го представи. Казва, че ще ни е по-добре там и може би е прав. С неговите и с моите родители сме в перфектни отношения, знам, че ще ни подкрепят, а може би дори ще се радват. Там имаме апартамент, тук не, живеем под наем. Няма изгледи да имаме скоро, по-точно не ни е в плановете за близкото бъдеще. А ни се иска и на двамата да градим дом.

Не знам, сигурно звуча объркано... Вие бихте ли се преместили в по-малкия град при тези обстоятелства?     
Зависи от много неща, ние се преместихме наложи се. Не беше за жалост за по-добро а се надявахме.

# 332

Изобщо, проблем и казус толкова да няма в тая история,... Laughing

Хайде, хайде, то ако казус нямаше-тема също нямаше и да има.
И по принцип, нещата наистина тръгнаха от там отпървом, че бяха поставени малко като цена.
Иначе пак още в началото се изписа-навсякъде може да тръгнеш, стига да искаш. Елементарно.

# 333
Зависи от много неща, ние се преместихме наложи се. Не беше за жалост за по-добро а се надявахме.

Би ли разказала малко по-подробно, какво очаквахте, какво се случи и не се случи? Може и на ЛС  Simple Smile

# 334
  • Варна
Ох, не знам, бонбон, не знам, ми ако иде в тоя пусти Добрич и я перне керемида по главата! Трябва си да се обмисли, как!  И в тоя призрачен град дето лекарите са селските бръснари и за упойка ти дават една ракия да удариш, па тва 3-де и на картинка не са виждали... Направо не знам как ще оцелеете там, не знам...

Предполагам, че нямаш преки впечатления от състоянието на медицинските услуги в Добрич. Дано не ти се налага!

Тамошните "специалисти" за 6 м. и няколко рентгена не успяха да диагностицират туберкулозата на свекър ми, което доведе до 2 огромни перфорации в двата дроба, та едва го спасиха във Варна. Колегите им тук бяха изумени, как така не са видели очевидните признаци, които са били налице още на първата снимка. При друг спешен случай, лекар от спешното отделение е посъветвал мъжа ми добронамерено и в прав текст, да си вземе родителя и да го води директно във Варна. Явно е наясно какво може да се очаква от колегите му.
Добрата новина за авторката е, че Варна не е далеч и че може относително бързо да се стигне до болница, не дай си Боже да се наложи.
А иначе, много харесвам Добрич и винаги с удоволствие съм гостувала там, но за постоянно пребиваване бих се замислила.

# 335
Аз само да ви кажа, че забременях, следиха ме във Варна, родих тук и голямо чудо, но и аз и детето ми сме добре Mr. Green Наистина не знам как оцеляхме без видната софийска апаратура и специалисти.
И изобщо не мога да разбера цялото това черногледство, как може да имаш репродуктивни проблеми и т.н. Ами като имаш тогава ще търсиш решение. Идеално място за живеене няма, всяко си има недостатъци. Ако си болен и не можеш да се лекуваш на място отиваш там където можеш. Това е, много хора го правят. Но това не значи, че трябва цял живот да живееш на място, на което не искаш, щото видиш ли може нещо да се случи, но може и да не се случи, ей така за всеки случай. И аз исках да си направя пластична операция в София, защото във Варна наистина няма много специалисти точно в тази област. И щях да отида до София за това, не виждам какъв е проблемът. Ако се разболея от нещо много сериозно сигурно също бих отишла за преглед или лечение в София. Затова е измислено чудото на транспорта. Не можем всички да живеем в столицата все пак.
А, пропуснах, два пъти съм ходила до София по медицински причини. Там се намираше един апарат. Отидох веднъж за преглед, веднъж за манипулацията и това е, нищо сложно няма.

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 13:40 от Бухтичка

# 336
Ето цитат от отварящия пост на авторката:

Тъй като упорито отказвах да се преместя в града, от който съм, за да бъда заедно с ММ, дори и без да го карам, той напусна своята доходоносна работа там и дойде при мен. Знам, че не му е било лесно. Сега вече знам...

Истината е обаче, че така и не успя да се установи тук, да се почувства сигурен и да започне да мисли за бъдещето ни именно тук. Не успя да си намери работа, която да му носи същите пари, както там, откакто се събрахме в София винаги аз съм изкарвала повече.

Първият абзац се отнася за НЕЯ, вторият за НЕГО. Може да не му е било лесно. На мен отначало ми се стори, че се е преместил, защото е очаквал в София да успее веднагически. А всъщност може просто да му е било по-лесно - кво толкова, няколко години, докато тя си постигне кариеристките цели и й дойде акълът един вид, че трябва и да се ражда. То, неговото, си го чака. Peace

# 337
Брей, големи фантазьорки, голямо нещо  ooooh!
Голяма работа едно преместване в Добрич, все едно на Луната ще се мести, че почнахте всякакви сценарии да редите  ooooh!
Като не провърви, не провърви, чудо голямо, ще се върне. Щом веднъж е успяла да се докаже, ще го направи пак, млада е още, няма 30 дори.
А и тези 2000 лв. (бруто доколкото си спомням) при липса на собствено жилище (т.е. плащане на наем) не са някаква манна небесна, че да мисли и премисля толкова.

Не се спряха някои госпожи с черните сценарии  Tired

# 338
Ще се върне с детето, да, наистина ми е интересно как ще се случи това и кой ще ги издържа, докато си стъпят на краката.
Много е лесно да си позитивен на чужд гръб, няма ти да изядеш голямата пръчка накрая Peace Peace

# 339
Като не провърви, не провърви, чудо голямо, ще се върне. Щом веднъж е успяла да се докаже, ще го направи пак, млада е още, няма 30 дори...

Условията за намиране на нова работа в момента не са като преди няколко години. И не се знае още колко време ще е така, като гледам положението с правителството, все повече затъваме. Никой не казва да не се мести, а да избере подходящия момент, защото връщането назад не е като зарязването на всичко и хващането на пътя.

# 340
Като не провърви, не провърви, чудо голямо, ще се върне. Щом веднъж е успяла да се докаже, ще го направи пак, млада е още, няма 30 дори...

Условията за намиране на нова работа в момента не са като преди няколко години. И не се знае още колко време ще е така, като гледам положението с правителството, все повече затъваме. Никой не казва да не се мести, а да избере подходящия момент, защото връщането назад не е като зарязването на всичко и хващането на пътя.

Толкова ли ти е трудно да си представиш, че за НЕЯ (не за теб, забележи, темата не е за теб) сега е подходящият момент, така го чувства и така иска да го направи.
Но ти не - не спираш цяла тема да й повтаряш какво тя била чувствала и какво тя била мислила, вадейки цитати от всяко нейно мнение. Наистина не разбирам какво целиш с това - приеми просто, че тя така иска и така е преценила, всяка страница й повтаряш, че е грешка и не е подходящият момент и ти какво би направила. И малоумна да беше, пак до сега със сигурност е разбрала какво ТИ смяташ по въпроса

Ще се върне с детето, да, наистина ми е интересно как ще се случи това и кой ще ги издържа, докато си стъпят на краката.
Много е лесно да си позитивен на чужд гръб, няма ти да изядеш голямата пръчка накрая Peace Peace

Ти пък защо реши, че ще се връща САМА с детето???
На теб гледам никак не ти е лесно да си позитивна, до сега едно твое позитивно мнение не прочетох в темата.

# 341
Толкова ли ти е трудно да си представиш, че за НЕЯ (не за теб, забележи, темата не е за теб) сега е подходящият момент, така го чувства и така иска да го направи.
Но ти не - не спираш цяла тема да й повтаряш какво тя била чувствала и какво тя била мислила, вадейки цитати от всяко нейно мнение. Наистина не разбирам какво целиш с това - приеми просто, че тя така иска и така е преценила, всяка страница й повтаряш, че е грешка и не е подходящият момент и ти какво би направила. И малоумна да беше, пак до сега със сигурност е разбрала какво ТИ смяташ по въпрос.

Целя да разбера онова, което е важно за нея. Защото описаното в 1 пост е онова, което наистина е нейното желание, онова, което я притеснява и заради което е пуснала темата, последвалата защита на другата страна не ме интересува, тя няма нищо общо с темата и само разводни мислите й.

# 342
Тя доколкото си спомням каза, че не желае да ти отговаря повече, но ти не спираш с цитатите, казвайки й какво мисли и какво чувства (разбира се, че знаеш по-добре от нея Whistling), както и със съветите, които вече няколко пъти даде. Странно ми е, наистина  newsm78

# 343
Като ми излезе в нови отговори и видя нещо, което искам да коментирам го правя, не виждам защо не, нали затова са темите  Simple Smile

# 344
Продължавай тогава в същия дух  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт