Моите малки странности

• 34 257
  • 672
  •   1
Отговори
# 240
Аз лично нямам никакви алергии, освен доказана към хлебарки.
Детето ми разви кожен алергичен обрив към определен течен препарат за пране, но също да не чуе дявола е здраво и без алергии. Забравих - към пеницилин и производните му е алергичен, но то се оказа наследствено от родителите ми, които също са алергични.

# 241
за другите не знам, аз съм така от бебе. сигурно съм дефектна Laughing

# 242
Аз пък придобих много алергии на дърти години. Последно студова, която преди си мислех за чисто лигавене.  Tired

# 243
И аз имам студова алергия на ръцете, но поне тя се контролира с подходящи мазила и пазене. И не е следствие на безконтролно използване на дезинфектанти, а е чисто дермална реакция към атмосферните условия.

# 244
И аз имам студова алергия на ръцете, но поне тя се контролира с подходящи мазила и пазене. И не е следствие на безконтролно използване на дезинфектанти, а е чисто дермална реакция към атмосферните условия.
Аз само отбелязвам, не казвам, че е от пазене.  Peace

# 245
Да, Риъл, разбрах те. В случая е реакция на кожата, но не ендогенно, както е при една алергия при орален прием на нещо си например.
В този смисъл под "алергия" се има предвид нещо по-разтегливо.

# 246
  • София
Родителите ми никога не са били големи чистници, баща ми малко залита и покрива всичко с ковьорчета и чердженца, че д ане с епраши.Но майка ми е изключително мързелива и не си мие банята с години, не мие прозорци с години, не знае как се включва прахосмукачка, глади...ъъъ не помня кога е гладила за последно  Joy Баща ми ги върши тези неща чат пат, като му остане време между игрите във фейсбук. Аз и сестра ми сме научени така, затова не сме особено добри домакини(по някои стандарти).И имам алергия към чесън, към морето, от няколко години започнах да получавам алергични реакции към разни мазила, обриви, лишеи, екземи. А не са ме пазили особено, пък и аз не се пазя. С моя приятел сме мързели също, домакинска работа се върши в най-най-най крайния случай  hahaha
Леля ми на дърти години(около 50) започна да прави алергични реакции от разни храни.В момента пие много лекарства и дори не може да пипне купена краставица, купено пилешко или разни бонбонки, вафли и подобни. А е расла и живее на село сред богата флора и фауна. Работи и на нивата, яде повече домашно отгледана храна. И пак и се появиха сериозни проблеми.

# 247
А не се ли замисляте, че именно с това прекомерно пазене и дезинфекциране си докарвате голяма част от алергиите? Организмът, лишен до такава степен от досег с микроби, става доста беззащитен.

Защо да е прекомерно еднократно минаване с препарат на банята веднъж седмично?

Единствените ни алергени са софийският въздух и хотелското бельо
Не е чак толкова страшно

Покрай прането се сетих за принципа за гостоприемност у родата на половинЪт
Застилат ти леглото с нови чаршафи, даже гледат пред теб да клъцнат етикета
На мен свекървата ми го приложи веднъж
После зълвата на нас и брат и я направи на салата, след като цяла нощ се мята в твърдите колосани завивки

Те също така носят новите дрехи непрани, директно от магазина
Е, нито са здрави без пазене, нито нищо
Боледуват яко на всеки няколко месеца
Докато ние не знаем какво е настинка

За обувките тук по магазините има пакети с чорапи за проба
Което пак си е гадно, защото уж ползваните се хвърлят, ама кой ти го гарантира
Отделно че масово лятото се пробват на босо

Аз ако не си нося, прескачам до супера или НМ да си взема една кутийка за проби
Поредната странност явно  Laughing

# 248
За прането на всяка нова дреха, бельо и пр. си има и друга причина, не само от хигиенна точка - боите/химикалите, с които са багрени/обезцветявани тъканите. За това прането е просто задължително преди обличане, застилане или каквото и да е друго.

# 249
А не се ли замисляте, че именно с това прекомерно пазене и дезинфекциране си докарвате голяма част от алергиите? Организмът, лишен до такава степен от досег с микроби, става доста беззащитен.

Нямам нито една алергия  Peace

Относно хотелите - често пътувам по работа и понякога по 10-тина дни със смяна на градовете без да се връщам вкъщи. Няма как да нося чаршафи и хавлии. Успокоявам се, че посещавам хотелите от възможно най-висок клас - не съм имала никога проблем. А за чужбина пък съвсем не мога да си представя да нося такива неща в багажа.

За новите дрехи - всичко се пере задължително. Никога не бих облякла дреха директно от щендера в магазина.

# 250
  • София
Тук също има чорапки в магазините, но си ги купуваш. Ако не си носиш свои и ти се налага да вземеш от магазинерските, си ги плащаш и после взимаш с теб.
Аз лично, колкото и в семейството ми да не им е зор чистотата, нова дреха не мога д аоблека непрана. Защото се обривам  Laughing Затова и меря над дрехи, защото ако се съблека гола, след н-на брой мерения съм вече на петна и ме сърби. Вкъщи се пере, изрязват се етикетите задължително(пак обриви и раздразнена кожа) и всякакви гадни ръбчета и лоши вътрешни шевове и чак тогава се облича.

# 251
  • София - Рим и обратно

Защо да е прекомерно еднократно минаване с препарат на банята веднъж седмично?

Кой е казал, че това е странно? Напротив, необходимо е поне веднъж седмично да се мият всички помещения вкъщи с препарат, не само банята. Не се правете на треснати Laughing.
Но тук се споменава непробване "никога" на дрехи, натискане на бутони с тампонче....ама щом казвате, че е окей, няма да споря.

# 252
Не са само боите
Майка ми беше в текстилния бранш, из цеховете беше малък ужас, това шивашки, плетачески, тъкачески

Случвало се е роднини да донесат нещо за синчето, бебе навремето и да очакват да махна етикета и да го облека веднага
Голямо разочарование падаше

Да не споменавам и какви разправии падат всяко лято като почнат да обръщат с един и същ прибор готово и сурово месо на скарата
Хем специално купихме прибори за скара и пак е ...  Sick

Ок, Кафе, не е странно
Ама ако видиш тук какви ароматни шоколадки мерят дрехите в магазина дали ще мериш след тях?
Аз в БГ си меря, тук не смея

# 253
Ясно е в цеховете каква мръсотия е, после кой пробва и как, естествено е дрехата да се изпере преди първо обличане.
Тук съм попадала на така ароматизирани от женки пробни, че съм имала сериозни позиви на гадене, та...

Тампончето за натискане на бутон е напълно сериозно и резонно. Това е едно от най-мръсните места, наравно с клавиатури и телефони.

# 254
Очаквах сбития преразказ:

Чакай, това още нищо не е.  Laughing
Предишната такава тема в един момент се превърна в хорър.  newsm43

да осуети развитието на действието...но не би Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт