Грип или бактериална инфекция

• 21 393
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Разбрах !Ще ми остане като обица на ухото !
Хиляди благодарности на всички за вниманието и съветите !

Hug     bouquet

# 16
Една рецепта, която на мен много ми помогна при грипа:
настъргва се джинджифил колкото 2 палеца, добавя се сок от 1 лимон, малко куркума и се подлажда с 2сл мед или повече. От това си вземах по 3-4 лъжички на един път и до вечерта го изяждах. На следващия пак приготвях същото. Стимулира имунната система.

# 17
Да ,джинджифила наистина е много добър имуностимулатор. Съжалявам ,че този път не му се доверих и изобщо пропуснах тази зима да предприема нещо.

Аз вчера вечерта се чух с едно приятелче в Америка и стана на въпрос за грипа. И той ми разказа ,че там къде е той отива на лекар и до 10 мин.  лекар му казва дали има вирус или бактериална инфекция . А  при нас лекарите играят на тото .

# 18
Дали е вирусна или бактериална инфекция се разбира по едни прости кръвни изследвания.
Пускаш ПКК,CRP и евентуално ДКК. Ако CRP ти е леко повишено или в норма и няма голямо раздвижване в кървната картина, най-вероянто е вирус.
Ниски левкоцити и високи лимфоцити също говорят за вирусна инфекция.

При много високо CRP и завишаване на левкоцитите (може да са в норма, но на горна граница) е показател за бактериална инфекция.

CRP-то ти е евтин и бърз показател в такива случаи на настинки. Понякога може инфекцията да започне като вирусна и да се усложни на бактериална на втория-третия ден. Така че ако пуснеш изследване още в началото, може след 2-3 дена вече да не е актуално.
По принцип си права, но при остри вирусни инфекции като грипа CRP-то спокойно може да ти е 10-20 пъти над референтна стойност... особено ако го мериш в пика около 48-ия час (и да е съчетано с идеални други стойности от КК, видях една такава тия дни).
Та - хубаво е да се гледат и другите показатели, защото понякога има странни комбинации. Абе, най-хубаво е лекарят да ги гледа и да си ползва главата и дипломата.

И пак да напомня, понеже рядко става дума: бактериалните причинители не изискват непременно антибиотична терапия. Тя е необходима за тези бактериални инфекции, с които имунната система не може да се справи и които застрашават цялостното състояние на организма...

За американския лекар-врачка ще се въздържа да коментирам Grinning

# 19
Не знам ,но той така ми каза че го боцват на пръста все едно ти правят изследване като за кръвна захар и отговора е в рамките на прегледа.Аз просто споделям ,направи ми много силно впечатление.

# 20
Да не му правят от тези тестове за грип? Те излизат много бързо, но не знам кръвни ли са.

Параход, и аз съм на мнение, че лекар трябва да интерпретира резултатите. Изключения винаги има. Най-добре и лекар да ги назначава, ама в нашата мила родина е толкова трудно да попаднеш на свестен.

# 21
Какво е CRP ?

# 22
Ц-реактивен протеин.

Една хубава статия за децата http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4082495

Общи условия

Активация на акаунт