Да отведа ли на гинеколог дъщеря си?

• 7 125
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
  Първо иди при джипито. То ще те прати на гинеколог, или на ехография на коремната област за болките.

# 16

[/quote] Ще я заведа задължително! Тези гъбички много ли са опасни
[/quote]

Гъбичките не са опасни, ако се излекуват навреме. Можеш да се заразиш с гъбички в басейн, в общественна тоалетна, ако си пила антибиотик или имаш отслабнала имунна система, както и по полов път. Но ако течението не се лекува, може да се стигне до сериозни възпаления, срастване на тръбите, а оттам и до безплодие. Затова бързо тичай при лекар и не се плаши!   bouquet

# 17
На лекар!

# 18
Изберете внимателно гинеколог, защото е важно кой и как прави първия преглед.
Случва се цикълът в началото да не е редовен, но течението не е нормално

# 19
Темата е пусната от детето, не вярвам жената да не знае нищо за гъбичките!
И аз да кажа, ако се притесняваш от майка си, иди сама при личния си лекар, кажи му какви са ти оплакванията, той ще ти даде направление и ще ти каже при кой гинеколог да отидеш. Ако личния ти е жена, е още по-добре, понеже тя самата трябва да ходи на такива прегледи и ще ти препоръча гинеколожка. Ако е мъж, няма да има директни наблюдения от работата, а само по разкази на пациентки Simple Smile така че попитай мед-сестрата, която му асистира при дейността му, при кого ходи.
Цикълът е нередовен първите месеци, дори години. Аз не бях навършила 12, когато ми дойде за първи път. Не помня да ми е закъснявал с месец-два, но съм имала закъснение от 1-2 седмици редовно. Дори сега, 16 години по-късно, пак имам разминавания с 5-7 дни, зимата ми идва в началото на месеца, лятото - в края. Но и голямото закъснение е нормално, особено на твоите години. Кажи за закъснението на гинеколога, просто да го има предвид.
Гъбички и бяло течение през зимата са най-вероятно от настиване. По принцип течение от влагалището нормално си има, но малко, и е със съвсем лека миризма. Ако е силно и миризмата се усеща от разстояние, тогава е за притеснение. Но лекар трябва да те види със сигурност, за да ти каже какво ти е точно.

# 20
Децата се гледат на ехограф, така че няма нищо страшно.
Нормалният за жените гинекологичен преглед се избягва.

# 21
Децата се гледат на ехограф, така че няма нищо страшно.
Нормалният за жените гинекологичен преглед се избягва.

Тъкмо щях да го напиша.... и аз съм на мнение, че без доктор няма да мине. Сега ми стана и малко смешно като се сетя за моят първи преглед... леле колко ме беше страх и срам. И въпросът на доктора /мъж уцелих - според мен по принцип са по-добри и внимателни от жените, но зависи и на какъв доктор ще попаднеш все пак/ -"Полов живот водиш ли?" Не знаех как да му отговоря. Бях правила секс 1 път и след време реших да отида на лекар. И като се заобяснявах, че само 1 път.... а той естествено ме попита, за да знае как да ме прегледа ..... била съм на 16г. Смях..... Но кой да помисли в този момент за това..... С децата трябва да се говори и те да нямат страх и притеснение от майките си. /родителите си/. Аз после казах на майка ми, но в онези години не беше като сега.Притеснявах се.... Не знам, като водя един ден този разговор с дъщеря ми какво ще е..... Та по темата - ако не искаш майка ти да разбере, личният доктор ще разбере, че тя не знае. /най-малко по поведението ти от притеснение заради направлението/. Но той е лекар и е длъжен да пази лекарска тайна. Направление не се взима, когато отидеш на преглед и си платиш за него.

# 22
Ако момичето е девствено, прегледът се извършва през ануса, което било много болезнено и се практикувало само в краен случай, ми е казвало нашето джипи.

# 23
Ако момичето е девствено, прегледът се извършва през ануса, което било много болезнено и се практикувало само в краен случай, ми е казвало нашето джипи.

Kaква е пък тази глупост #Crazy И какво ще видят през ануса, това да не е опипване на мъжка простата. Ако е наложително чак толкова лекарят ще резне химена. Но да се вземе проба за гъбички от ануса със сигурност не става Mr. Green

# 24
Е, глупост! За гъбички нищо не казвам, сигурно може да се вземе секрет от влагалището, без да се наруши целостта на ципата. Но традиционният гинекологичен преглед не се извършва просто ей така. Все пак това касае живота на момичето, нейната психика, личност. И при положениие, че има ехограф и каква ли не апаратура... просто ги щадят децата.

# 25
За гъбички нищо не казвам, сигурно може да се вземе секрет от влагалището, без да се наруши целостта на ципата.

Естествено, че може.  Grinning
Даже не боли.

# 26
Е, глупост! За гъбички нищо не казвам, сигурно може да се вземе секрет от влагалището, без да се наруши целостта на ципата. Но традиционният гинекологичен преглед не се извършва просто ей така. Все пак това касае живота на момичето, нейната психика, личност. И при положениие, че има ехограф и каква ли не апаратура... просто ги щадят децата.

Именно, понеже има ехографи. И именно, защото ги щадят, не е работа да ги преглеждат през ануса.

# 27
Ако момичето е девствено, прегледът се извършва през ануса
И какво ще търси там? newsm78

# 28
Вътрешните органи се опипват през ануса просто. Гинекологът и във влагалището нищо не търси, това е просто път до матка, яйчници и т.н.

# 29
Вътрешните органи се опипват през ануса просто. Гинекологът и във влагалището нищо не търси, това е просто път до матка, яйчници и т.н.

Мъжката простата - да. Ама бая дълъг пръст трябва да има този доктор, че да опипа матка и даже яйчници през ануса. Пък и като ги опипа какво?

Общи условия

Активация на акаунт