Лазер, Фото или Elos...4

• 131 561
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Ама те  " ХИЛ Клиник " нямат лазер май. Поне до февруари началото нямаха .Може да са си купили.

коикоии  добре е 50 лв, особено ако си доволна. Дано да имаш по -траен резултат, че много често има добър реултат и като спреш след няколко месеца пак почват да никнат .Даже малко ефтино ми се вижда.
Явно имат,лекарят каза,че разполагат с три различни апарата за епилация .
Да ,ама за лазерна епилацияли става въпросили за IPL ?Има Голяма разлика.
Имат и трите;
http://hillclinic.com/lazerna-epilatsiya-fotoepilatsiya-i-elos-e … va-na-hil-klinik/

# 106
Привет на всички,
 Мъж съм. Да споделя и аз моя опит с опитите за трайно обезкосмяване. След няколко консултации с дерматолози, 3 процедури на гръб, 2 корем и т.н., стигам до следния извод - такова нещо като изчезване на косми няма ! В смисъл, колкото подадени над кожата сте имали по зоната преди началото на първата процедура,  минимум толкова като бройка ще имате и след N-тата процедура. Не е сигурно и какво се случва с порите без косми - всички специалисти бяха категорични, че примерно, ако на 1 кв/см сте имали 10 косъмчета, след  епилацията няма как през празните пори да наникнат повече ( аз мисля, че при мен поне по скулите, са пове4е ).
Така че най -добрият резултат, който може да очаквате след  N "правилно" проведени процедури с качествена медицинска техника, е каквото е оригиналното окосмяване  по вътрешната страна на горната част на ръцете. Което лично мен не ме устройва, защото там са ми 1-2 сантиметра ( дори и там съм ги скубал и скъсявал, така че не помня вече преди първия път какви бяха ).
Казано честно, аз си мислех, че след 6-8 процедури би се получило окосмяване от типа като по челото, с тук там заблудени, дълги по няколко милиметра косъмчета. Но явно няма как да стане с епилация, единствения вариант е действието на хормоните, отговорни за регенерирането на космите, да намалее с възрастта.

Надявам се да съм бил полезен.
Моля за отговори. 

# 107

chichek,

Една малка част от космите са във фаза на растеж и на повърхността на кожата. Виж по-долу линка /малко съм превела/ за отделните зони на тялото. По лицето космените фоликули са по на гъсто.

Необходими са повече /лазерни/ процедури за редуциране на космите,  премахване на 75-85% от окосмяването. Ако искаш перфектност 100%, останалите с електроепилация.

http://www.transgendercare.com/electrolysis/hair/growth_table.htm

*Съществуват много фактори, които засягат растежа на космите при отделните случаи. Тези таблици на растеж следва  да бъдат ползвани само като много обща индикация.
За крака и бедра:
Във фаза на покой: 80% от космените фоликули
Във фаза на растеж: 20% от космените фоликули
Продължителност на фазата на покой: 24 седмици
Продължителност на фазата на растеж: 16 седмици
Космени фоликули на кв.см: 60
Дневен растеж: 0,21 мм
Максимална дълбочина: 2,5-4 мм

Средна продължителност, необходима за появяването отново на косми след отскубване с пинсета или кола-маска:
Средно дълбоки твърди и с пигмент/оцветяване/ косми по тялото:  от 6 до 7 седмици

# 108

Необходими са повече /лазерни/ процедури за редуциране на космите,  премахване на 75-85% от окосмяването. Ако искаш перфектност 100%, останалите с електроепилация.

Аз си правя гръб, рамене, кръст. Имах в предвид с моя пост, че дори след 10 процедури, биха ми наникнали същият брои косми минимум по 2см дълги, което е, меко казано, незадоволително.
Относно електроепилацията, там пак се повлияват само в активен растеж и трябват поредица процедури.И накрая-пак по 2 сантиметра Simple Smile

# 109
Аз си правя гръб, рамене, кръст. Имах в предвид с моя пост, че дори след 10 процедури, биха ми наникнали същият брои косми минимум по 2см дълги, което е, меко казано, незадоволително.
Относно електроепилацията, там пак се повлияват само в активен растеж и трябват поредица процедури.И накрая-пак по 2 сантиметра Simple Smile

Колко процедури и какви /фото, лазер, елос .../ направил?

Изгарят ли ти космите при всяка процедура? Опадва ли всичко до 7-10 дни след епилацията?

Ако не, трябва да смениш студиото и/или вида епилация.

При мен космите изгаряха при всяка процедура:
- бикини зона, извън бикини горна част: при първа процедура изгоря и опада всичко; след около два месеца космите си бяха поникнали без да има разреждане /това са били космите, които са били в покой при първата процедура/; при втората процедура изгоря и опада всичко; след около 3 месеца имах много малко единични и дълги косми; при третата процедура и те изгоряха; На 7 юли тази година ще станат 10 години без да ми е поникнал косъм там.

# 110
Нета ми заби и пиша продължение.

На зона гръб, приемаме условно, че имаш 100 космени фоликула на квадратен сантиметър.

От тях 20% /20 косъма/ са във фаза на растеж и достигнали и/или над повърхността на кожата, т.е. могат да бъдат третирани.

Правиш процедура и 20 косъма изгарят.

След това правиш още 4 процедури за да обхванеш останалите 80 косъма, като при процедурите изгарят всеки път между 16-19 косъма.

След 5 процедури имаш от 100 космени фоликула само 20 активни, от които растат косми през определено време - 20% от 20 фоликули - 4 косъма във фаза на растеж над повърхността на кожата.

В сравнение от преди процедурите  - 20 косъма във фаза на растеж, след 4 косъма на квадратен сантиметър.

# 111
Нета ми заби и пиша продължение.

На зона гръб, приемаме условно, че имаш 100 космени фоликула на квадратен сантиметър.

От тях 20% /20 косъма/ са във фаза на растеж и достигнали и/или над повърхността на кожата, т.е. могат да бъдат третирани.

Правиш процедура и 20 косъма изгарят.

След това правиш още 4 процедури за да обхванеш останалите 80 косъма, като при процедурите изгарят всеки път между 16-19 косъма.

След 5 процедури имаш от 100 космени фоликула само 20 активни, от които растат косми през определено време - 20% от 20 фоликули - 4 косъма във фаза на растеж над повърхността на кожата.

В сравнение от преди процедурите  - 20 косъма във фаза на растеж, след 4 косъма на квадратен сантиметър.

След 5 процедури може би бих имал 20 косъма изобщо неповлияни, но останалите 80 ( уж унищожените с корен) биха наникнали колкото по вътрешната страна на горната част на ръката, където са ми по 2см.Което си е доста грозно все още.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 14:26 от chichek

# 112
"След 5 процедури може би бих имал 20 косъма изобщо неповлияни, но останалите 80 ( уж унищожените с корен) биха наникнали колкото по вътрешната страна на горната част на ръката, където са ми по 2см.Което си е доста грозно все още."

Моля те, да оправиш горният си пост в който си ме цитирал, т.е. да пишеш извън цитата.

От унищожените космени фоликули не растат косми.

От някои космени фоликули могат да ти растат по-тънки и светли косми, но те не са унищожени.

# 113
Zon, според теб при лазерна епилация на цели крака през какви интервали трябва да се ходи?
Втората прроцедура я направих след 8 седмици, както е стандартно, за третата отидох след 9 седмици, но се чудеха къде са ми космите. При самата процедрура обаче, лазерът ги видя - получиха ми се нужните подутинки около порите. Сега за четвърта процедура се уговорих за след 10 седмици, но се чудя дали да не чакам повече. Една от операторките сподели, че тя би изчакала 13 седмици, за да поникне всичко, което е налице...
Никъде не прочетох лазерната епилация да вреди на вените, но ми се напукаха много капиляри и непосредствено след процедурата съм в множество мини-синки вече втори път. Но те поне минават, за разлика от спуканите капиляри. Sad

# 114
Zon, според теб при лазерна епилация на цели крака през какви интервали трябва да се ходи?
Втората прроцедура я направих след 8 седмици, както е стандартно, за третата отидох след 9 седмици, но се чудеха къде са ми космите. При самата процедрура обаче, лазерът ги видя - получиха ми се нужните подутинки около порите. Сега за четвърта процедура се уговорих за след 10 седмици, но се чудя дали да не чакам повече. Една от операторките сподели, че тя би изчакала 13 седмици, за да поникне всичко, което е налице...
Никъде не прочетох лазерната епилация да вреди на вените, но ми се напукаха много капиляри и непосредствено след процедурата съм в множество мини-синки вече втори път. Но те поне минават, за разлика от спуканите капиляри. Sad
За интервалите - зависи колко дълго време ти растат космите. Мен ме караха да изчаквам възможно по-дълго време за да ми изникнат повече косми. Ценообразуването при мен беше на импулс и ако на 1.4/1.4мм имаш 5 поникнали и 5 непоникнали косъма, цената е същата, за мен беше изгодно да имам 10 поникнали косъма. В това отношение, а и не само, бяха супер коректни.

Не са ми се пукали капиляри. Може и да зависи освен от вените и от накрайника на лазера  Thinking
При мен беше диоден лазер Lightsheer.

# 115
  Zon,
Поздравления за получения резултат.
Аз имам 4 процедури на гръб, кръст, рамене с отличен александритен лазер.Използвахме мощни параметри, доста ме боля, понеже и окосмяването си е доста. Смея да твърдя, намаляне количеството на космите няма, само стават по-тънки и оттам - още по-трудни за повлияване.От дерматологичния център ме предупредиха че ще трябват повечко процедури, но ако след 4 няма редуциране - значи и след N-тата положението би било същото.

# 116
Здравейте,
искам и аз да споделя мнение от Пикасо в Пловдив - за отношение не мога да кажа, тъй като не беше толкова зле, но и не бях очарована, а до самата процедура - правих си общи бикини и днес е 15-тия ден, но косъмчетата не са опадали! Имам чувството, че дори и един не е опадал. Аз съм много светла, а косъмчетата ми са нормално тъмни /Не от най-черните, но не и светли. Все пак цял живот съм била с бръснач на това място/. Цялата процедура протече точно 5 мин. имам чувството, че ме минаха на две на три, колкото да се каже, че са ми направили нещо! Не бих се върнала повече там, смятам другия месец да пробвам Лазер център, тъй като прочетох добри отзиви и пак ще споделя.

# 117
  • София
На дестина дни след 3-та процедура-триъгълник, почти всичко изпопада този път, някакви самотни косми останаха.

# 118
Споделете през какъв интервал си правите процедурата. На мен ми казаха след 3-4 седмици, но искам да чуя и още мнения, тъй като след толкова негативни отзиви за Пикасо, не знам дали мога д аим се доверя Simple Smile)

# 119
  • София
Аз през повече време ходя, минимум 1 месец, а сега последния път минаха 2 месеца, не е умишлено просто така се случва.

Общи условия

Активация на акаунт