Лазер, Фото или Elos...4

• 130 284
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Абсурд е да издържа толкова време без да ги махам....

Ахам, това е най-гадното  Cry Аз в петък минах първата процедура с лазер и както очаквах гадовете (черни и дебели) се изпържиха. Чакам ги да се махнат сега - не растат, но и си стоят като точици. Дано се разкарат до 10-тия ден  Praynig Praynig Praynig

# 361
За светла кожа с фини тънки по-тъмни от нея косми (в по-голямата си част мъхче) в зоната над горната устна кой уред би бил най-подходящ според вас? От това което изчетох по въпроса, от лазерите явно александритен, но другите неща леко ме объркаха - фото, елос...

# 362
До колкото аз разбрах от моята козметичка е, че космите имат три фази - анагенна (растеж), катагенна (междинна) и телогенна (падане) и за да се направи процедурата, космите трябва да са във фаза на растеж, а това става чрез бръснене ден-два преди манипулацията. Ако ги оставиш повече да поникнат, явно попадат във втората фаза, която не е подходяща. Ако ги махнеш с епилатор и отидеш след ден-два, може би няма да са все още във фаза на растеж или много малко от космите ще са, което ще направи процедурата неефективна.
Фазата на растеж няма връзка с премахването .Както сте забелязали космите никога на се показват едновременно.Тоест дори да ги обръснеш всички,някои са били в анаген,други са били в покой(катаген),а трети са били вече мъртви(телогрн).Струва ни се,че растат,защото кожата ги избутва.Бръсненето няма да промени фазата.Както писах по-нагоре , една малка част от космите са в анаген и затова се правят серия процедури,за да може космите в катаген и телоген ,да са обърнали фазата в анаген в бъдеще и също да се повлияят от процедурата.
По спомен само 30% от космите се повлияват на една процедура.

# 363
Бръсненето няма да промени фазата.

Тогава защо трябва да ги бръснем, след като то не променя фазата?

# 364

Защото в противен случай ще ти изгори кожата и ще залепнат за уреда. Светлинната енергия действа върху пигментацията/оцветяването/ на косъма и провежда енергията за да унищожи основата.

Ориентировъчни таблици на растежа на космите в различните части на тялото и лицето в седмици: http://www.transgendercare.com/electrolysis/hair/growth_table.htm

Цикъл на растеж на косъма, фази: http://www.transgendercare.com/electrolysis/hair/growth_cycle.htm

# 365
Благодаря ти за инфото. Наистина не бях много запозната защо трябва да се бръснем, обяснявах си го с растежа... по някаква си моя логика Joy

# 366
Бръсненето е за да са с определена дължина. На мен ми ги бръснат непосредствено преди процедурата по посока на растежа - това била идеалната дължина.В никакъв случай не трябва да се бръснат в обратната посока, т.нар. контра, за да остане нещо над повърхността все пак и да го хване лазерът.

Аз от юни 2014 чакам да ми се появи нещо,за да отида на петата си предплатена процедура и няма, и няма - да са ми излезли 10 много руси косъма на целите крака. Жива реклама съм. Laughing

# 367
Защото в противен случай ще ти изгори кожата и ще залепнат за уреда. Светлинната енергия действа върху пигментацията/оцветяването/ на косъма и провежда енергията за да унищожи основата.
Много страшно звучи, но за лазера не се отнася със сигурност - нали мажат с два тона гел за охлаждане. Ако няма косъм, просто не се чува пукането от горенето му. Кожата си остава невредима.

# 368
  • Sofia
В интервалът между две процедури колко често се налага да се махат? Във Версус ми обясниха, че до 10-тия ден ще ми се струва, че растат, но те са изгорели и ще паднат. Аз не исках да ги махам повече с тези методи докато не паднат, но стоят като черни точки и се виждат от близо. Мога да не контактувам много с хора в тези 10 дни, но нататък...  newsm78 Много ме е страх с това подрязване/бръснене да не стане по-зле положението  Confused Cry За лице става въпрос, не за крака, подмишници и т.н.

# 369
Yvonne, това беше в отговор ако не се бръснат космите преди процедура и така се работи.

В интервалът между две процедури колко често се налага да се махат? Във Версус ми обясниха, че до 10-тия ден ще ми се струва, че растат, но те са изгорели и ще паднат. Аз не исках да ги махам повече с тези методи докато не паднат, но стоят като черни точки и се виждат от близо. Мога да не контактувам много с хора в тези 10 дни, но нататък...  newsm78 Много ме е страх с това подрязване/бръснене да не стане по-зле положението  Confused Cry За лице става въпрос, не за крака, подмишници и т.н.
На лице ще ти паднат по-бързо черните точки, там кожата се регенерира бързо и ги избутва. Ползвай фондьотен, ако те притесняват.

Когато ти порасне/ат косъм/и между процедурите го/ги режи с ножичка - няма да стане нищо лошо.

Преди да започнеш процедурите, махала ли космите и как? Скубане?

# 370
  • Sofia
zon, дано да си права  Praynig Hug Преди да ги оставя за лазера, само съм ги скубала. За лазера пробвах депилатоар, обринах се и нищо не падна, опитах с ножичка - оставаха поне милиметър и се виждат. Вечерта преди процедурата пробегнах до бръснача Sad Опитвам се много внимателно да хвана само нежеланите, но се страхувам да не разширя зоната с бръснача Sad Слагам коректор, но мис е иска вече да не личат  Confused

# 371
С пинсета ли си ги скубала или с ленти?

Не се притеснявай рязането не е страшно.

При скубането обаче се увеличава диаметърът на косъма.

Сега когато не ги скубеш и ги оставаш да достигат повърхността на кожата, може да ти се струва че космите ти са повече, което не е така, просто преди не си ги виждала толкова често защото им е трябвало време да достигнат повърхността.

По оцветените и тъмни, които са и най-видими и следователно притеснителни се поддават най-добре на третиране и при първите няколко процедури ще изгорят; по мъхестите светли и тънки са по-трудни.

# 372
Много страшно звучи, но за лазера не се отнася със сигурност - нали мажат с два тона гел за охлаждане. Ако няма косъм, просто не се чува пукането от горенето му. Кожата си остава невредима.
Повечето нови уреди вече не ползват гел.
Космите се премахват една идея над повърхността,за да не се разсейва лъчът светлина ,освен всичко изброено.
БРЪСНЕНЕТО НЕ УВЕЛИЧАВА БРОЯ НА КОСМИТЕ.По-напред бях пускала линк по темата.
Ако бе така моя плешив мъж отдавна щеше да си плете плитки Simple Smile))

# 373
  • Sofia
С пинсета ли си ги скубала или с ленти?

.....

С пинсета  Peace Позитивна съм - виждам, че има задържане и знам всичко това, което казваш, но толкова дълго ми е било мисъл номер едно (всяка сутрин с пинсетата пред огледалото), че и сега не спирам все там да се взирам  Crazy

ДХ3, нали знаеш, че където най-не иска човек, там най-бързо и много растат  Mr. Green

# 374
 Здравейте.
Извинявам се, че нахлувам в темата, но имам питане.
Цената на уред за дом. Фотоепилация според мен е по -малка от цените на процедура в салон. Та тези в салона дали са по -ефективни, по -различни и т.н.
Обмислям покупка, но в сайт за продажба видях и много ниски цени. Дори да купя нова лампа пак е супер евтино. Къде е уловката?  Какви параметри да търся.
? И кои не са толкова важни според вас.
Искам да правя мишници и пълен интим. Кой е най -подходящ за тези зони - лазар, фото иили....
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт