Кога мъжът е готов за бебе - тема 2

• 48 543
  • 595
  •   1
Отговори
# 495
Valian1 защо да те мислим  за задръстена?!?! И аз съм АБСОЛЮТНО на същото мнение и силно се надявам нещата да ми се подредят така както искам,но както каза SAB-f за жалост никога не знаеш какво ще ти поднесе живота...... Confused

# 496
Ами защото много хора смятат,че щом се обичат подписа е излишен,че това няма да направи човека по-отговорен и т.н. Принципно е така,но в живота се случват най-различни неща и от юридическа гледна точка е по-добре да си има подпис. Пък и аз лично смятам,че ако един мъж го е страх да заяви официално ,че иска да прекара живота си с мен /или поне така се надяваме/,защо пък аз да му раждам деца. Rolling Eyes
Разбира се винаги има някакви изключения и за съжаление случая на SAB-f е такъв. Пожелавам ти с цялото си сърце да имаш детенце / дай Боже и не само едно/ и дано да си открила точния мъж, с когото да ги отгледаш и да си щастлива. Hug

# 497
Така е и аз съм напълно съгласна с теб искам подпис и официално заявяване, че е моят мъж.
Но за съжаление за сега съм се примирила, говорила съм няколко пъти с него на тази тема, но до сега пръстен не съм видяла.  Thinking А иначе когато стане дума - за изследвания, ин витро и т.н. на всичко е готов и винаги е до мен.

# 498
Саб-Ф, детето е много по-важно от един подпис. Можеш да се жениш и развеждаш много пъти, но детето си е само твое. По-добре да имаш дете и да го гледаш сама ако се наложи отколкото да си бракувана. Щом мъжа ти е готов да стане баща, какво повече искаш? Не може да имаш всичко, все Луната ще е нащърбена от едната страна. Peace
Това е мое мнение! Не твърдя, че съм 100% права, но така мисля аз!

# 499
Какво означава "да му раждам дете"?
Това не е ли взаимно желание?

# 500
  • В един копнеж!
Какво означава "да му раждам дете"?
Това не е ли взаимно желание?
Хайде, да не "преливаме" от остроумности!!! Смяташ ли мъжа може да роди детето, за да задаваш така въпроса?
Такъв е израза "да му родя дете, да му раждам дете" и т.н.

# 501
Засега не е измислен начин мъжете сами да си раждат деца, така че за мен изразът си е съвсем на място, точно когато става дума за взаимно желание.

# 502
"Да му раждам" за мен е абсурден израз. На него ли му го раждаш или на двама ви? Не ми отговаряй...

# 503
Кой да не ти отговаря?  Laughing

# 504
  • В един копнеж!
Май за мен става въпрос!
Ама как да се сдържа...тогава, ако ти е по благозвучно, нека да перефразираме... Може вместо "му" да го сложиш "им".  Joy Сега вижда ли се разликата в изказванията?

На останалите се извинявам, защото даже сама си знам, че прекалявам.

# 505
  • София
За това не съм му обяснявала по този начин. За яйцеклетките техния намаляващ брой и т.н. Никога не ми се е случвало и да си помисля, че не го знае. Понеже аз го знами и за мен е толкова естествено това да се знае (може би заради образованието ми и любовта ми към биологията), че ми се е струвало не възможно той да не го знае.
Струва ми се невъзможно той да си мисли, че за една жена на 31 е достатъчно да си има дом и да си плаща светките и да се грижи за партньора си, за да ен е сама у дома.
Едва ли пък тази жена иска дете и семейство. За какво са и?
Без това е крайно благородно от негова страна, че се е жертвал да живее с мен и да ми търпи капризите и странностите и е дошъл чак от Варна тук и оставил дома си и приятелите си. Не е ли това достатъчна жертав, която да ме задължава доживотно да се грижа за него, че трябва да мисли и за нашето бъдеще, че и да се интерсува колко яйцеклетки съм имала.
Самонавивам се и се самовбесявам.
Не ми се говори. Крещи ми се. Крещи ми се. Не е правилно. И това не е правилно. Това също не е правилно. Не е правилно да живеем така. Не е правилно аз да получавам само това. Просто не е правилно.
Не съм готова. Няма да ми стигнат парите и силите няма да ми стигнат. Те силите ми сега по някога не стигат.
Абе изчисти им ти един път на тези котки и им купи ти един път храна. И да има значение и когато искаме да спестим пари не купуваме храна от място, където е с 50 ст. по-скъпа. Когато искаме да сключим брак и да имаме дете се опитваме да спестим малко пари, не се чудим 5 или 6 касетофончета да си сменим в колата.
Пък и какво значение има. Дори да опитвахме за бебе, то нямаше да стане, защото аз непрекъснато се лашкам в разни емоционални полюси и не мога да съм спокойна и щастлива, защото се появява някаква поредна глупост.

Звучи ми толкова познато.... И все на рев ме избива... А на него му е неприятно да ме гледа кисела...винаги все ведра и усмихната съм била....но в последните месеци и аз като теб нещо имам усещането, че нещо ми липсва...и не е така както би ми се искало.

# 506
Здравейте, момичета.
Взех решение и казах на моя човек, че докато не ми предложи брак няма да правим повече опити, възпреки изчерпващия се яйчников резерв.
Не знам дали греша, но едно знам, сложих край на вътрешния конфликт, който ме измъчваше ден и нощ. И заради който ми се насълзяваха очите всеки път като чиех за сватбата на някой познат.

# 507
  • Be realistic - plan for a miracle.
Здравейте, момичета.
Взех решение и казах на моя човек, че докато не ми предложи брак няма да правим повече опити, възпреки изчерпващия се яйчников резерв.
Не знам дали греша, но едно знам, сложих край на вътрешния конфликт, който ме измъчваше ден и нощ. И заради който ми се насълзяваха очите всеки път като чиех за сватбата на някой познат.

Мила SAB-f ... Помня историята ти, че много ти се жени, но пък и яйчниковия ти резерв намаля. Приятелят ти е готов да бъде баща, но му се вижда безсмислено да се жените.
Не знам колко години сте заедно, но ще ти споделя, че аз лично за себе си отдавна си дадох сметка, че предпочитам 100 пъти да имаме дете с мъжа ми, отколкото да чакам да се женим и тогава да го правим. Докато той винаги е държал първо да се оженим и тогава да започнем опитите - че и до няколко месеца искаше и ОЩЕ да чака! (въпреки, че сме женени вече близо 9 месеца).

Това "чакане", което заради него направихме, в момента го кара (него!) да си бие главата и да се упреква и обвинява, че е искал да чака и си е мислил, че в момента, в който спрем да се пазим, детето ще стане. Е, научи си урока, че не става така. И ако става, е по-скоро изключение, не правило.

Питала съм се, дали бракът е важен за мен и истината е, че и да, и не. Хубаво е да се ожените, да заявите пред света, че сте семейство  - да! Но съвсем не е всичко и не е най-важното.  Семейството не е подпис и не въпросният подпис ви прави свързани, а именно детето! Детето прави семейството...

Поставяйки ултиматум по този начин, може би ще навредиш на връзката ви повече, отколкото ще помогнеш. Това е моето лично мнение. Сега ако получиш предложение, няма ли да си мислиш винаги, че е било насила и заради въпросния ултиматум?

# 508
Здравей, мила, sway
Благодаря ти за бързата реакция, имам нужда определено от подкрепа в този момент.

Да, цял живот ще си мисля, че е било насила предложението. А той няма ли цял живот да си мисли, че съм родила насила без предложение за брак, само защото ми се изчерпва резерва? Имам предвид, че в нормална ситуация не бих родила преди да съм сключила брак. По принцип, след като иска да се оженим след като родя, не виждам каква е разликата да го направи с година по-рано? Реално май не е насила. Просто искам да е по-рано от тогава, когато той иска. Или поне най-малкото е да направим годеж сега. Пък сключването на брака, когато имаме пари!
Но ако един мъж иска, има вариант да предложи по такъв начин брака в такава ситуация, че да промени това мое усещане! Има си начини, има си подходи! Може например да ми обясни защо до сега, въпреки че правим опити за бебе, не е предложил брак и се е дърпал, да ми направи романтично предложение като показва с поведението си и езика на тялото, че има истинско желание.  Иначе не мислч, че е полезно да се забременява с такъв вътрешен конфликт и изпълнена с напрежение, че не съм достатъчно желана от бащата на детето си.
А според теб той не наврежда ли на връзката ни като ми поставя ултиматум първо да родя дете и тогава да сключим брак .................................................. Моят отговор е твърдо да. Но явно на него не му пречи, че наврежда на връзката ни, защо аз да се замислям за това? След като за него бракът е маловажен, а за мен е изключително важен, считам, че не би трябвало да е проблем да направи нещо, за което му е все тая, само и само за да съм щастлива.
Освен това, никой не го кара да се жени веднага, но поне да заяви с пръстен, предложение и годеж, че има намерение да го направи след 1-2 години, а не само на думи.  Weary

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 15:40 от SAB-f

# 509
  • Be realistic - plan for a miracle.
Aз не знаех, че и той е поставил ултиматум, т.е. не знаех, че е поставил така нещата "първо бебе, после сватба". Мислех, че просто детето е по-важно за него от сватбата. Има такива хора... (и аз май съм от тях).

Иначе, разбира се, че е много важно твоите вътрешни желания и усещания какви са и да правиш всичко, за да сбъднеш мечтата си. Само мисля, че е по-добре без ултиматуми, по-нежно и с разбиране да се случват нещата, особено като става дума за сватба/дете. Дано ви се нареди много хубаво всичко Wink

Общи условия

Активация на акаунт