КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 822
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
Ясно Peace! Аз също в някои случаи след изчезване на симптомите спирам хл, но е факт, че всички хомеопати изписват продължаващ прием.
Дори вашата , която за мен е с най-класически подход от всички, които познавам ни е давала схема за 3-4 дена  . Не имало проблем да се чуем по телефона, но никога не е било да даде хл, да се чуем за реакцията и тогава да определи приемите. Винаги от самото начало е давала схема.
Конституцията също сме я пили 5 дена по 1 к.. добре, че малката много бързо направи бурна реакция и я спряхме още на втория ден.
Та мисълта ми е , че колкото и да се възмущаваме колко компетентни или некомпетентни са хомеопатите, в Бг явно се работи по сходен начин Peace.

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 11:10 от Шайн

# 331
Според мен пак си е индивидуално спрямо пациента. Има резон да се намали дозата, ако симптомите намалят, но не са изчезнали. Ако жизнената сила е в добра кондиция, може и сама да довърши. Ако не е, може да не е успее.

Шайн и Мамаден, може ли да ми пишете на лични кои са хомеопатите ви  Embarassed

# 332
  • Обетованата земя
А хомеопатите, които ние сме посещавали дават конституцията 3 дни по 1 капка, а за остри по телефона се разбираме кога да продължим и как, в смисъл никога не са ми казвали ще пиеш еди си колко конкретни дни, обикновено се разбираме за 1-2 дни напред, после се чуваме и решаваме как да продължим, а за много сериозни състояния всеки ден по няколко пъти се чуваме. И винаги намаляваме приемите постепенно, така че си следят случаите, не се оплаквам от това. Просто по думите на Александър си помислих, че повечето практикуват като дадат само един прием и чакат, а май не е така. Иначе така пише в дебелите книги май.

# 333
  • Пловдив
Нашата хомеопатка винаги ни е предписвала само по 1 прием!После чака развитие и според случая...

# 334
При нас е предписвано и по 1 прием и чакаме, както и по няколко. При дъщеря ми в началото трябваше по няколко пъти на ден да се чуваме при остро. При хроничен проблем са предписвани 3 приема или повече. За мен съм имала предписание 7 приема през определен брой дни, което правеше около месец. 

# 335
yulinga, вие не сте ли при Кочева или съм останала с грешни впечатление?

# 336
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
моят хомеопат дава един прием от висока потенция и изчаква.
при ниските потенции (Q потенции) давам 1 път на ден, понякога по 3 пъти на ден за няколко дни.
при остри състояния давам начесто. хомеопатът ми е казал да оставам избор на детето - в една чаша вода, в друга хомеопатичното и да оставя детето да избира от коя чаша иска да пие.

# 337
  • Обетованата земя
при остри състояния давам начесто. хомеопатът ми е казал да оставам избор на детето - в една чаша вода, в друга хомеопатичното и да оставя детето да избира от коя чаша иска да пие.
Интересно Simple Smile
Да, сигурно зависи според случая и потенцията, ние досега сме пили само потенции 30 и 200, не по-високи.

# 338
  • Пловдив
Не, ние ходим при една позната, макар че не сме ходили от отдавна...

# 339
Извинявай, аз съм се объркала Peace.

# 340
  • Пловдив
При нас е предписвано и по 1 прием и чакаме, както и по няколко. При дъщеря ми в началото трябваше по няколко пъти на ден да се чуваме при остро. При хроничен проблем са предписвани 3 приема или повече. За мен съм имала предписание 7 приема през определен брой дни, което правеше около месец. 
А ти от Пловдив ли си?При кой ходите?

# 341
  • Пловдив
Нашата хомеопатка винаги ни е предписвала само по 1 прием!После чака развитие и според случая...
Ето така трябва Peace.
Честотата на приемите не следва да се съобразява с потенцията на ХЛ, или пък обратно, не това трябва да е водещо. Единствено с което се съобразява приема на ХЛ е личноста и съвкупноста от симптоми Peace
Потенциите неправилно се определят като ниски и високи, като цяло. За един 30 ще е ниска, за друг висока Peace.
Синът ми на два пъти е приемал за остро състояние 1М, за мен това не е висока потенция, а тази от която се е нуждаел в конкретният момент Peace

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 15:27 от mamaden

# 342
Mystic, От София сме. Аз изобщо не погледнах, че сте от Пловдив и пишете за там. Моя грешка.

# 343
mamaden, има деца, които изобщо не могат да понесат високите потенции.

След като малката се беше станала неузнаваема от 1М потенции, започнахме с 15, за да стигнем в момента спокойно да приема 200 без някакви нежелани реакции.

# 344
Като казахте потенции, LM1 къде се намира в диапазона висока-ниска потенция  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт