КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 427
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Нозод да се ползва във висока потенция, така ли? Правилно ли разбирам или нищо не разбирам.

значи: статията не е за нозоди, а за високите потенции. т.е. историята на високите потенции, кой как ги е достигал. кой ръчно, кой с апарат и т.н.
статията завършва с изречението, което съм превела. затова и се зачудих.
в цялата статия не се говори за ХЛ, само за потенции, само накрая са споменати.
затова питам защо са спорни? даже незнам, че са нозоди.  Blush
мога да сложа линк, на немски е.  Peace

в събота бяхме на среща с хомеопат, който лекува раково болни и болни с тежки имунни заболявания...
обясни като за лаици защо се разболяваме и т.н., доволна съм. мъжът ми спря да ми вика, че това било фокус-бокус. Simple Smile
хомеопатът спомена, че не е добре да се държат в устата мъртви зъби, трябвало да се вадят. смятам да го коментирам с моя хомеопта.
знам, че тук пишат и зъболекари - вашето мнение? на останалите запознати - също моля за мнение.
този хомеопат се обоснова по следния начин - зъбът е мъртъв и не може вече да информира тялото, че е нападнат от бактерии или нещо друго. тялото изгражда защита като прави тъканнта покрай такъв зъб по-плътна, за да не преминат бактериите. когато обаче настъпи по-тежко заболяване, тялото отслабва хватката покрай мъртвия зъб и бактериите могат да вредят... каза, че в ракови образувания са намерени токсини, произведени от бактерии, които са около мъртвите зъби...

# 481
  • Обетованата земя
Ех, много интересно Аси, сподели още моля те, какво каза защо се разболяваме?  Simple Smile

# 482
asyalein, надявам се, че има някакво подобрение при свекър ти!

# 483
Не знам дали ще бъда разбрана, но все пак ще отговоря Peace.
Бактериите, чиито токсини се откриват при новообразувания, при инфекции на околоплодния мехур и куп други други сериозни проблеми в тялото най-често са тези, които причиняват пародонтит. Това е заболяване, което възниква, независимо дали зъбът е жив или мъртъв . дори много често са засегнати пациенти с изключително здрави зъби. Не е рядко срещано пациент без нито една пломба, но с много тежък пародонтит.
Ако зъбът е лекуван добре, той е херметически затворен и на практика в него няма бактерии.
Ако лечението не е качествено- има достатъчно диагностични критерии и съвсем ясни обективни находки, чрез които това да се установи.

В някои школи е Европа не лекуват инфектирани млечни зъби, а направо ги вадят и поставят местопазители. В Бг има лекари, които се опитват да следват този протокол, но масово са анатемосвани Wink.
При постоянните зъби възниква въпросът ако се извади зъба, с какво ще се замести. Имплантите не ми се струват хомеопатично удачен вариант( че дори и медицински), защото процентът на периимплантити и увеличаване на микробното число на същите тези бактерии е значителен.
Прогресивното обеззъбяване също не е вариант, защото е пагубно за ГИТ

На мен ми е интересно какво се прилага като алтернатива.

Имам позната( не пациентка) , която следва някакво руско учение, според което организмът се регенерира непрекъснато. Махна от устата си всички чужди тела- пломби, корони и т.н. . За няколко години остана почти само с корени, но е твърдо убедена, че на мястото на загубените ще поникнат нови зъби.

# 484
На мен ми е интересно какво се прилага като алтернатива.
благодаря за отговора  Hug
той каза коронки. също каза в устата да има само един метал - ако има амалгамени пломби, да няма имплантати с титан.
аз имам един мъртъв зъб, но моите зъби са много криви и сбутани и ако го махна, няма да е голяма драма, защото предполагам, че другите ще се наместят и няма да са един върху друг.
първо трябва да се посъветвам със зъболекаря.
какво да правя с непорастнали мъдреци? още са във венеца. на баща ми също не са му израстнали и са вътре... Thinking

какво мога да правя за пародонтозата? правя почистване на зъбния камък 1-2 пъти в годината. какво друго? тук само това ми предлагат... newsm78

Диди, обясни елементарно идеята за миазмите (наследените предразположения) и за подтискането.
спомена за зъбите (написах какво), храненето, ваксините (каза свекъра в никакъв случай да не си слага противогрипна, защото без това е много болен и няма смисъл да си товари организма. каза: по-добре истински болесн и на антибиотици, които вредят на чревната флора, отколкото ваксина, която вкарва всичко директно в организма. за другите ваксини не се изказа, ама то стана ясно.)

asyalein, надявам се, че има някакво подобрение при свекър ти!
благодаря, още не сме започнали. хомеопатът сне анамнезата. свекърва ми не иска да дава хомеопатия докато свекъра е в болницата, или ако дава хомеопатът да съгласува с лекаря. казах й, че няма как да стане. каза, че всичко и звучи логично, но според мен не вникна много в смисъла, защото продължава да се тъпче с лекарства против настинката си. т.е. готова е да пробва всичко, за да се оправи свекъра, ама се интересува дотолкова, доколкото да не е нещо супер фантазия.

# 485
Консултирай се дали е уместно да вадиш зъб, освен ако няма данни за фокална инфекция Peace. Няма гаранция дали останалите ще се наместят. Може вместо това горният зъб да прорастне до такава степен, че да блокира захапката. При млади хора потенциалът за растеж е много силно изразен.
Относно пародонтитите- максимата на пародонтолозите е почистване-кюретаж-почистване и така до безкрайност. Златен стандарт е почистване на 6 м. При наличие на проблеми може да се наложи и на 3 м. ако това се прави редовно и от ранна възраст, обикновено се постига много добър контрол и не се стига до усложнения.

# 486
При млади хора потенциалът за растеж е много силно изразен.

разбира се, че ще се консултирам.
аз не съм чак толкова млада, зъборастенето съм го приключила  Mr. Green

дразни ме, че в Германия не ми махат зъбния камък, който е под венеца... само по видимата част на зъба.а нали този във венеца създава предпоставка за събиране на бактерии?  Thinking

# 487
Смени зъболекаря или направо се обърни към пародонтолог. Знам, че там това са много скъпи услуги, ако ги потърсиш като частен пациент, но по-сигурна инвестиция в пародонталното здраве няма Peace.

# 488
Шайн, смених го.
тук не зъболекарят почиства зъбния камък, а помощния персонал.
даже му казах на зъболекаря, че имам още зъбен камък под венеца да го маха и той ми каза, че само зъболекарите могат да го махат под венеца, но пак не махна всичко. Crossing Arms

за парадентолог ще трябва сигурно месеци да чакам... тук все много пациенти имат и нямат време и претупват.

# 489
Здравейте Simple Smile
Записвам се да следя темата и да ви помоля за съвет.
Дъщеря ми (5 годишна) е на хомеопатия от 3 години, но сега се сблъскахме със стрептокок и аз съм в голямо чудене какво да правя.
Поради скарлатина в детската градина и оплаквания от болки при преглъщане, пуснах на малката гърлен секрет и даде наличие на скарлатинната бактерия: streptoccocus pyogenes.
Детето си е бодро, весело, няма температура, единствено сливиците бяха много подути. Болките при преглъщане също продължиха 2-3 часа и изчезнаха сами.
Въпреки това нашият педиатър предписа антибиотик (не го дадох). А нашият хомеопат каза "нищо ви няма, здраво си е детето". Все пак той й даде Стрептококцинум за 4 дни, но май по-скоро за мое успокоение.
Минаха 3 седмици от тогава, сливиците спаднаха малко, но не напълно, а профилактична кръвна картина преди седмица даде високо СУЕ. По тази причина педиатърът ни не я пуска на детска градина.
Днес детето се изкашля 2 пъти и като й погледнах гърлото, сливиците отново са силно увеличени и червени, а отвън на вратлето направо си се вижда оттокът на лимфните  възли.
Притеснявам се, че след толкова време чакане връщането на симптомите вероятно показва, че нищо не сме излекували Sad Имам опасения и до колко състоянието на малката я прави заразна, защото вкъщи имаме и бебе...
Какво мислите - да чакам ли още с надежда, че отнема време пълното оправяне или да я водя при хомеопата? Почти съм убедена, че той пак ще каже, че нищо й няма, след като тя външно си е весела и игрива, отделно ще трябва да чакам 3-4 дни за свободен час да я приеме   newsm78

# 490
Все пак той й даде Стрептококцинум за 4 дни, но май по-скоро за мое успокоение.

това класически хомеопат ли го е дал?
според мен я води на хомеопат или лекар - ти си решаваш къде.

# 491
asyalein, да, класически е нашият хомеопат. Приемът на стрептококцимуна беше 3 дни по 3 пъти на ден и 4-тия ден веднъж - 15CH.

# 492
Дъщеря ми изчисти стрептокок без проблеми. Пи стрептококцинум , но беше по-продължително време, но преди него или след него скоро беше пила и конституция. Вече не си спомням добре.
Но тя беше само носител и имаше кожна инфекция от стрептокока.
В градината имаха карантина за скарлатина.
Обадете се на хомеопата.
А като носител е заразна Peace. Точно поради тази причина са и карантините в детските заведения.

# 493
Шайн, ние малко преди това пиехме конституционално лекарство. Ще звънна утре да видя дали ще ни приеме хомеопатът.
Благодаря ви за отговорите!

# 494
драмааааа.
моят хомеопат е на обучение, а детето е с лоша кашлица. чак другият хомеопат ми каза веднага да се свързвам с моя, ама и по телефона не мога.... Confused

Общи условия

Активация на акаунт