КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 413
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
аз ще изчакам до сряда.
като бях дете мразех точно тези компреси - залепнал вестник за кожата ми брррр... още настръхвам като се сетя... разни други практики като мзане на гърлото със сода, разтривки с какво ли не - всичко това го мразех, ама никой не ме питаше!!! #Cussing out

затова съм се спряла и на хомеопатията - няма практики, които по някакъв начин да се струват неприятни на детето.
Нашия хомеопат ме съветва да мажа с мед (без сода) - и двамата ги облекчава определено.
Но не слагам хартия.. директно потник отгоре и толкова. Всичко се изпира без проблем.

# 511
  • Обетованата земя
Равни части мед и сода(някой слагат и сол), мажа върху гръбчето без гръбнака, детето даже се смее и знае че това ще му облекчи кашлицата. Отгоре слагам надупчена с игла хартия, вестника има олово, отгоре потниче. На сутринта всичко е попило, ако има следи от мед казват че вече няма нужда от компреса. Последния път сина ми почна да кашля много лошо, спа с компреса една нощ и на другия ден вече кашляше влажно и 3-4 пъти за деня. Действа безотказно при нас, затова напоследък много го препоръчвам навсякъде. С извара сме пробвали, нямаше такъв ефект. Peace

# 512
Аз пробвах с изварата на гърлото за налепи.
А дали ще има ефект при суха ларингитна кашлица?

# 513
  • Пловдив
А така директно с меда като мажете,не се ли зачервява кожата Rolling Eyes Аз веднъж бях пробвала и ми се стори,че направо ще го изгори...Затова са ми казвали първо се маже със слой мас.

# 514
  • Пловдив
аз го правя компреса отпред -на надупчен лист мажа мед,слагам го ,върху него памук с малко ракия,и най-отгоре малко вълна.По такъв начин майка ми винаги ни ги е правела като деца,и аз така съм го научила.Сутрин всичко е попило,и аз знам че ако почне да остава мед,значи вече няма нужда да се прави.
Аз лично преди месец бях много болна,пиех АБ,но не помагаше,и си правех 5 нощи компрес и само от него се подобрих,почнах да отхрачвам.

# 515
И на мен изварата не ми помага  Peace
Имам следния въпрос. Тъй като знаете ние пием едно лекарство, най-често последното, което явно не е така според Органона. Искам да питам как е правилно, според картината ти се изписва някакво лекарство така ли? Ами ако не помага или ако картината се измени се изписва друго, така ли? И ако е така не е ли почти като при Боаронците, в рамките на 5 дни примерно да пия 2-3 лекарства  newsm78

# 516
Beauty, не е точно така, защото лекарствата се пият едно след друго. Много рядко се налага да се застъпят максимум две лекарства.
Но при детските болести или поне при децата с хронични проблеми, рядко се стига до такава смяна на лекарства. Моята не прави някакви драстични динамики в картината. Винаги си боледува по сходен начин.

Диди, при спастична кашлица помага ли този компрес или действа , когато вече е към бронхит положението?
Ракия не слагайте на деца, защото се поема чрез кожата и е почти като осляването Peace. Не е безобидно. Все едно си е изпило съответното количество.

# 517
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
извара се слага при възпаление. помага и при ставни болки, ревматозъм и т.н.
ракия в никакъв случай!!!! детето се напива и е опасно за здравето!!!! Naughty

аз не слагам такива неща на детето, защото не дава.
не дава да го мажа и това е. понякога не дава и масаж да му правя.
затова и не искам да го насилвам.
иначе, щом детето няма против - ок е за мен, ама моето не е от тези деца  Mr. Green

beauty, незнам как е според Органона.
моят хомеопат прави така: изслушва оплакванията и преценява дали да дам от последното лекарство или ще даде ново. явно има значение дали има подобрение или не.
ако ХЛ не помага или картината се измени - дава ново.
при детето се е случвало в рамките на 3-4 часа да дам 3 различни ХЛ едно след друго. беше с Т над 40С и на всеки 15-20 мин. се чувах с хомеопата, обяснявах какво се е променило и ми казваше какво да давам.
целта беше Т да спадне до 38С и детето да заспи дълбоко. преди това спеше на пресекулки, беше отпаднало и ревеше.
не е като при боаронците, те дават лекарствата наведнъж.

# 518
  • Пловдив
И на мен изварата не ми помага  Peace
Имам следния въпрос. Тъй като знаете ние пием едно лекарство, най-често последното, което явно не е така според Органона. Искам да питам как е правилно, според картината ти се изписва някакво лекарство така ли? Ами ако не помага или ако картината се измени се изписва друго, така ли? И ако е така не е ли почти като при Боаронците, в рамките на 5 дни примерно да пия 2-3 лекарства  newsm78

"Искам да питам как е правилно, според картината ти се изписва някакво лекарство така ли?" - Това е единственият правилен начин Peace.

# 519
Ясно, благодаря  Hug
Ракия и аз не съм слагала, чак да се напиват не знам, но може би не е добре за деца да се слага  Peace
Снощи детето получи такъв пристъп, че бях готова да ходим  в спешното, после пък си помислих кво ли ще му набучат там и устисках, но пък, ако беше станало нещо недай си Боже нямаше да си простя   ooooh! Някой път си мисля, че не трябваше толкова рано да почвам да го лекувам с хомеопатия, поне да можеше да си каже, а сега го чувствам като опитно зайче  Confused

# 520
Аз искам да попитам пак за третата сливица.
Какво се потиска при ваденето й? Спомням си, че го бяхме коментирали подробно, но сега не откривам в коя тема.
Хомеопатът не може да помогне, защото реално няма проблем с нея- не е увеличена или възпалена, а той няма как преждевременно да предизвика атрофия.
Проблемът е , че детето диша през устата и това води до лицеви деформации. Нито хърка, нито има чести и упорити хреми- просто няма какво да лекуваме.
Но вече определено си заформя диспноичен фациес и след още една- две години ще й остане трайно наследство.
Нещо не съм съгласна да стоя и безучастно да гледам как се деформира лицето на детето.
Та от хомеопатична гледна точка какви да последствията от ваденето на третата сливица?
Забравих да питам хомеопата на проследяването, а скоро няма да се видим и за това питам тук.

Бюти, и аз мисля, е при толкова малки деца няма как да се снеме ясна картина.
Колко дена сте вече с тази кашлица?

# 521
  • София - Варна - Бургас
Аз искам да попитам пак за третата сливица.
Какво се потиска при ваденето й? Спомням си, че го бяхме коментирали подробно, но сега не откривам в коя тема.
Хомеопатът не може да помогне, защото реално няма проблем с нея- не е увеличена или възпалена, а той няма как преждевременно да предизвика атрофия.
Проблемът е , че детето диша през устата и това води до лицеви деформации. Нито хърка, нито има чести и упорити хреми- просто няма какво да лекуваме.
Но вече определено си заформя диспноичен фациес и след още една- две години ще й остане трайно наследство.
Нещо не съм съгласна да стоя и безучастно да гледам как се деформира лицето на детето.
Та от хомеопатична гледна точка какви да последствията от ваденето на третата сливица?
Забравих да питам хомеопата на проследяването, а скоро няма да се видим и за това питам тук.

Бюти, и аз мисля, е при толкова малки деца няма как да се снеме ясна картина.
Колко дена сте вече с тази кашлица?

Шайн, проблема може да бъде разбран, само ако се откъснем от тясно соматичния подход към човека. Ето мнението на една майка - Pepy: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4157&page=2

# 522
  • Пловдив
Шайн,а УНГ какво казва?За вадене ли е и сигурно ли е,че като си езвади проблема ще отшуми?Щото при много израстват наново...

Проблем ще има може би с поставянето под пълна упойка и самия стрес при детето.

# 523
Mystic, при упойката няма стрес, защото направо ги приспиват с маска, а при правилна медикация се събуждаш като след сън. Няма да си оставя детето в ръцете на кой да е анестезиолог Peace.
Медицински проблем няма, проблемът е козметичен, но е такъв, че след години и пластични хирурзи няма да могат да помогнат. След 5г рядко сливицата прораства наново, а и при нас не е хипертрофирала.

Александър, никаква логика не намерих в поста, който си ми дал Peace. Алергия може да се отключи от каквото се сетиш. Ако тя е проява на потискане, не виждам връзката, защото кожата е най-периферен орган и всъщност процесът си е вървял от вътре навън.
Иначе , ако само ще си цитираме ужасии без никакъв смисъл, детето ми се е подувало така и е правило подобна реакция след хл, само дето тогава никой лекар не може да ти помогне и да пази Господ хомеопатът да не е съвсем в час, защото тогава става страшно.

# 524
  • Пловдив
Шайн, опасявам се, че освен Александър, няма друг практикуващ класически хомеопат  в темата, и няма кой да ти отговори Rolling Eyes. Остава ти да чакаш, и да попиташ този при който се лекувате Peace.

Общи условия

Активация на акаунт