КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 152
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
  • Обетованата земя
Александър, не би ли могло да е нещо инцидентно тази пневмония при нас и да не означава непременно влошаване, все пак тази година вирусите са доста агресивни и при много деца се стигна до пневмония? Аз ще говоря по-подробно с нашата хом. на проследяването, но до тогава има месец и има да ги мисля тези работи...
А от пневмонии и бронхити към бронхоспазми правилна посока ли е?

И още един въпрос Александър, вие бихте ли препоръчали на дете, което боледува само с хрема, да се запише при хомеопат?

# 61

А аз пак да попитам - каква литература бихте ми препоръчали? Искам нещо за самите принципи на хомеопатията и начина на лечение. Искам да понауча някои неща, за да не съм като в небрано лозе.

Четеш ли английски? Руски? Немски?

# 62
Деската, според мен е нормално дете, което ходи на градина да боледува веднъж месечно. А и ходите при хомеопат едва от няколко месеца. Изчакай още малко и виж в каква посока се развива. За емоционалното състояние явно първия път се е повлияла от л-вото, щом 2 седмици след приема му е била спокойна. Влошаването след това е твърде вероятно да не е от него.
В спиралата има Витулкас- Нежната медицина, както и Питър Чапел-Практически наръчник и Атанас Гълъбов- Хомеопатия за всички. Мисля, че в началото на всяка има кратки описания за принципите, особено в тази на Витулкас. Абстрахирай се от описанието на лекарствените картини.

# 63

А аз пак да попитам - каква литература бихте ми препоръчали? Искам нещо за самите принципи на хомеопатията и начина на лечение. Искам да понауча някои неща, за да не съм като в небрано лозе.

Четеш ли английски? Руски? Немски?

За съжаление не. Английски по принцип да, но не знам дали бих се справила с по-специализирана литература.

Ще видя предложенията на вики-1974.

Слънчо  Hug, благодаря за съветите.

# 64
  • Пловдив
Александър, не би ли могло да е нещо инцидентно тази пневмония при нас и да не означава непременно влошаване, все пак тази година вирусите са доста агресивни и при много деца се стигна до пневмония? Аз ще говоря по-подробно с нашата хом. на проследяването, но до тогава има месец и има да ги мисля тези работи...

И още един въпрос Александър, вие бихте ли препоръчали на дете, което боледува само с хрема, да се запише при хомеопат?

Не, че съм Александър, но да си кажа Laughing. Това, че някой(дете, тинейджър,възрастен) боледува само с хрема, не означава непременно, че е здрав. Симптомите не са само на физично ниво Peace, има и емоционално и умстено...., и те(амо мога съвсем простичко да се изразя), са "по-важни".
Аз лично бих се притеснила, ако детето ми боледува "само с хрема"...., и е неконтактно, без блясък в очите(така характерен за всички дечица), не се усмихва, не противоречи, не опонира, не общува с други деца.... и т.н и т.н.

# 65
  • Обетованата земя
Разбрах ти мисълта!  Peace При нас няма нищо притеснително, нормално усмихнато, развиващо се детенце. Само че след като започнахме лечение с хомеопатия, направи и тя пневмония и разболяванията и от тогава включват и кашлица, а преди нямаше. Затова ме е яд, че изобщо я записах, може би нямаше нужда. Все пак дори и хомеопатията е вид намеса и не се знае докъде помага и докъде вреди... Confused

# 66
  • Пловдив

Ей затова пък ти говорех аз... Peace Това е лошото при тазе хом-ка,че като ти трябва на теб-тя не може да ти отвърне-дори и за едно споделяне на тревоги Peace

# 67
  • Пловдив
didi24, ако усещаш, че не трябва да ходите на хомеопат, просто спри да водиш детето!  Peace

# 68
  • Пловдив
Разбрах ти мисълта!  Peace При нас няма нищо притеснително, нормално усмихнато, развиващо се детенце. Само че след като започнахме лечение с хомеопатия, направи и тя пневмония и разболяванията и от тогава включват и кашлица, а преди нямаше. Затова ме е яд, че изобщо я записах, може би нямаше нужда. Все пак дори и хомеопатията е вид намеса и не се знае докъде помага и докъде вреди... Confused

Ако не си сигурна в това, което правиш, защо ще продължаваш? Не си го причинявай повече, след като съжаляваш, че си записала детето при хомеопат.
В на Мече-то, подписа пишеше нещо много хубаво - "Помощ се търси, тя не се натрапва" Peace

# 69
  • Обетованата земя
Не, аз засега съм доволна и при двете деца, просто си разсъждавам,изникват ми въпроси и си питам тук.  Mr. Green Вярно е че имам малко трудна комуникация в единия случай, но пък преди хомеопатията бяхме доста зле, засега положението е много добре, просто знам че трябва да съм търпелива. Както и да е, благодаря за мненията! Wink
За малката, ще наблюдавам и ако се справя задоволително и без хомеопатия, може да си я оставя така, докато не се наложи нещо по-сериозно.  Peace

# 70
  • Пловдив
Не, аз засега съм доволна и при двете деца, просто си разсъждавам,изникват ми въпроси и си питам тук.  Mr. Green Вярно е че имам малко трудна комуникация в единия случай, но пък преди хомеопатията бяхме доста зле, засега положението е много добре, просто знам че трябва да съм търпелива. Както и да е, благодаря за мненията! Wink
За малката, ще наблюдавам и ако се справя задоволително и без хомеопатия, може да си я оставя така, докато не се наложи нещо по-сериозно.  Peace

То едното, не отрича другото Peace. Детето си има хомеопат(доволна съм), ходим само когато се наложи, т.е е болен, за сега други проблеми не сме имали Peace. Т.е, на година ....айде да са 2-3 пъти Wink.
Знам как боледува, кога има нужда от намеса, и кога ще минем и без ХЛ Peace.

# 71
  • Пловдив
didi24, от личен опит и от наблюдения над познати деца: в повечето случаи децата без хронично заболяване или някакъв перманентен проблем се справят повече от задоволително с обичайните вируси.  Peace
Само че е много важно какво се разбира под задоволително... Wink За мен лично това означава детето да се справи само с болестта, без абсолютно никаква намеса, пък било и то ако са нужни 4-5 дни, в които то няма да се чувства най-комфортно, но ще е видно, че върви към оздравяване...
Мисля, че ако се изхожда от позицията: ама как 4-5 дни, то се мъчи, не мога да го гледам как спи по цял ден като парцал, вероятно е ситуацията да мине за незадоволително справяне...Оттам реакцията ще е различна, съответно и резултатът. И после ще се изтълкува като: ама детето не може да се справи само. А не се вижда, че винаги в такива случаи има някаква намеса, която обърква нещата...Това пак съм го забелязала от наблюдения над познати деца...Не знам дали става ясно какво искам да кажа, днес думите нещо ми бягат... Embarassed Crazy

# 72
  • Русе
Напълно стана ясно. Peace
Дъщеря ми във вторник се прибра с Т от градината. Според педиатърката вирусна инфекция, отиваща към ангина. Като се има предвид, че е и с уголемена трета сливица - справи се сама точно за 2 дни без абсолютно никаква намеса. Хомеопата знаеше за това, но нейното, както и моето мнение беше да изчакаме - и се получи.

# 73
  • Обетованата земя
Ох, аз съм повече от смела, особено откакто започнахме с хомеопатия, хом. на синът ми ме направи толкова смела и виждам че действително в много случаи детето се оправя само. И точно така си го оставям, да си мине през всички фази, устисквайки на погледите и чуденките на бабите, че нищо не давам. И сега виждам, че с лекарства, без лекарства, минава все едно и също, но поне във втория случай не съм попречила на естествените механизми за борба с болестта. Малката не знае какво е капки за нос, панадол, за съжаление обаче опита антибиотиците, но беше належащо.  Винаги оставям температурите да си се развиват докъдето си трябва, вече видях и 40,5 градуса на термометъра, никак не е приятно и определено изисква много сила от страна и на майката.
Мамаден, така е, и ние към това се стремим, да имаме нужда от хом. само 2-3 пъти в годината, но има и нещо друго, че твоето дете вече е на 6 години, а моите, особено малкото, тепърва ще си гради имунитета и тепърва й предстои ясла и ДГ и куп срещи с вирусчета, та при нас се налагат по-чести срещи с хомеопат. Аз не казвам, че хомеопатията я накара да мине през пневмонията и е виновна да почне и да кашля, тъй като реално това стана и в момент в който при нея се изчерпват антителата от бременността и дойде и грипния сезон, така че може би без хомеопатия щеше да се развият по същия начин нещата, но съвпаднаха с началото на хомеопатията при нея.
При синът ми пък началото на хомеопатията се застъпи и с тръгването на ясла, и малко след това дойде и заекването, та и там се чудя-от стреса в яслата ли се появи или от някое хомеопатично. А може би и да са свързани нещата. Все едни такива въпроси и чуденки, но няма смисъл да ги пиша тук, знам че никой не може да ми отговори.  Crazy  Hug

# 74
  • Пловдив
didi24, разбира се, че ще е несериозно някой да ти напише тук, от какво са се получили тези ситуации. Повечето не сме хомеопати, а пишещите хомеопати не познават случая Wink.
Даааа, детето ни е на 6 год. вече, и постепенно си изгради естествен имунитет, защото последните 3 год. не съм подтискала реакциите на жизнената му сила Peace. Защото знам, че тя знае какво да направи, за да оздравее той.
Но ако бях послушала "лекарите", понеже според тях той беше с "нещо като астма" Crazy, сега вече, след всички лекарства, които се готвеха да му изпишат,... щеше да е хронично болен ooooh!.

Пред нас тогава не стоеше въпроса да се доверим ли на хомеопатията, а беше единствената ни възможност, за излизане от един омагьосан кръг.

пп. Писала съм много, назад в най-старите теми.

Общи условия

Активация на акаунт