КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 124
  • 760
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Deskatta нормално е да има влошаване на сътоянието на детето и на психическо и на физическо ниво след започването на лечение с класическа хомеопатия. Най добре е при възникване на каквито и да е проблеми да се консултираш с хомеопата си.

# 46
  • Пловдив
Deskatta нормално е да има влошаване на сътоянието на детето и на психическо и на физическо ниво след започването на лечение с класическа хомеопатия. Най добре е при възникване на каквито и да е проблеми да се консултираш с хомеопата си.

Не точно... Hug, ако хомеопата знае какво прави, изобщо не трябва да се стига до влошаване на състоянието. Още повече до влошаване на състоянието, до степен да пречи на нормалното ежедневие Naughty.
Коментирали сме го това доста, в темите по-напред Peace

# 47
Аз нищо не разбрах от хронологията. При втория преглед тръгнали назад нещата, емоционално уж без промяна, пък по-нервна от преди ХЛ. Прегледът е бил декемрви, пък сега се разболяла от остро, връзка не виждам.

# 48
  • Пловдив
Лечебните кризи (влошаванията, обяснявани по този начин) действително са възможни, но съвсем не задължителни. Те се характеризират с това, че има засилване на симптомите или връщане на стари симптоми. Появата на нови симптоми, а също промяна в модела на боледуване, включваща задълбочаване (например слизане надолу към дробовете на инфекцията или негативни прояви на психо-емоционално ниво, които преди това абсолютно не са наблюдавани у болния), мен лично би ме накарала да се замисля дали лечението не върви в грешна посока...
А иначе има хомеопати, които съвсем замазват очите на пациента, като всяко влошаване наричат "лечебна криза", също и всяко остро след дадено лекарство за хронично...и изобщо... ooooh!

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 15:26 от yulinga

# 49
Извинявам се че и аз нахлувам, но не се стърпях от поста на Деската.
И двамата ми сина правят ларингит с круп.Много е гадно защото винаго ги дебна дали ще спрат да дишат по цяла нощ  Cry
Големият пие фосфор и при остри състояния аконитум, малкия последния път пи първо сулфур, после аконитум, после фосфор и най-накрая го заведох при хомеопата, защото явно нещо не предавах добре нещата по телефона и му даде ликоподиум.
Нямам голям опит в хомеопатията/ от април 2013/, но това което искам да споделя, че при очевидни еднакви за мен картини, просто не действат едни и същи лекарства.Просто явно нещата са различни. Кофтито при това състояние е че винаги възниква нощем и ако хомеопата не вдига нещата много биха се прецакали.

# 50
Според поста на Деската от ноември до сега това е второ боледуване на детето, което според мен е съвсем нормално за 3-годишно дете. Лечението с хомеопатия не означава край на боледуванията в момента в който изпием хл.
Освен това от ларингит към ангина посоката е съвсем правилна. Ако е ангина,  тя перфектно се овладява с хл и то много бързо. Просто се обади на хомеопата Peace.
Аз като малко дете се радвах на гнойната ангина на дъщеря ми след като започнахме хомеопатичното лечение.

# 51
  • Обетованата земя
А от бронхоспазми към пневмония не е правилна посоката, нали?  Confused

# 52
Благодаря на всички за мненията, изключително са ми полезни.
Извинявам се на тези, които не са успели да разберат объркания ми пост.

Да от ноември до сега това е второ боледуване, т.е. по едно на месец. Първия път хомеопата не предписа лечение, но пък и болестта мина бързо.

Сега, втория път, започна много странно. Първо с възпаленото око и след това вече останалите симптоми. Според хомеопата възпаленото око беше нищо и нищо не давахме. Може и прав да е бил, в никой случай не търся вината в него.

Шайн, аз не очаквам да спре като с магическа пръчка да боледува, след като сме на ХЛ, но сякаш вместо да стават по-леки боледуванията, те стават по-тежки. Мен това ме обърква. Виж погледнато по начина, по който ти си го написала, не съм права - от круп към ангина е добре.
Първия ларингит беше това лято. До ноември общо бяха 3, когато потърсих помощ от хомеопат. До преди това тя въобще не е боледувала и в момента имам чувството, че се намирам в някакъв омагьосан кръг, от който скоро няма да изляза.

Слънчо, за емоционалното състояние имах предвид това, че 2 седмици след първия прием на хл тя беше супер спокойна, след това стана неузнаваема. Толкова нервна, колкото никога не е била /което може и да е свързано с нежеланието й за ходене на ясла, няма как да разбера кое влияе повече/. Сега очаквах пак да има подобрение, но уви, то е без промяна.

Хубава вечер на всички.

# 53
Deskata , на тази възраст за съжаление се влиза в омагьосан кръг независимо от хомеопатията Peace. За ходещо на ясла дете, това го броя за много добро здраве, защото много от децата боледуват буквално всяка седмица първата година след тръгване  на ясла или на градина.

Нещата стават по-тежки за теб, но това е начинът детето да оздравее , защото една ангина е много по-безобидна от един ларингит. Дъщеря ми 4 години не беше вдигала висока температура- пей сърце за мен. Е, след като започнахме да се лекува с  хомеопатия не спя по цели нощи, защото тя е с 39 градуса, но след една нощ с такава температура или една хубава картина на ангина процесите не се задълбочават надолу.  Поговори с хомеопата. В началото не разбираме какво точно трябва да очакваме от лечението.

Диди, аз мисля, че пневмония след спазъм е задълбочаване на проблема Peace.

# 54
И аз не вярвам всичко да са кризи.
Ох, темата за яслата..ние ходим 1 седмица вече и само реве, обмислям да питам Х. дали няма някакво лекарство за адаптиране  Joy при Боаронците чух, че има  Mr. Green

# 55
Шайн, благодаря ти. Сега ми се поизясниха нещата. Дано да започна да приемам по-спокойно нещата, че винаги съм на тръни като е болна.

А аз пак да попитам - каква литература бихте ми препоръчали? Искам нещо за самите принципи на хомеопатията и начина на лечение. Искам да понауча някои неща, за да не съм като в небрано лозе.

# 56
  • Русе
А аз пак да попитам - каква литература бихте ми препоръчали? Искам нещо за самите принципи на хомеопатията и начина на лечение. Искам да понауча някои неща, за да не съм като в небрано лозе.
Бях сложила един линк, мисля в края на предната тема.
Иначе нашия хомеопат първо ни препоръча книгата на Витулкас - Хомеопатията, нежната медицина.

# 57
И аз не вярвам всичко да са кризи.
Ох, темата за яслата..ние ходим 1 седмица вече и само реве, обмислям да питам Х. дали няма някакво лекарство за адаптиране  Joy при Боаронците чух, че има  Mr. Green

И аз и детето пихме Бахови капки като тръгна на ясли. Попитай!

# 58
  • София - Варна - Бургас
tzuntzurka
Цитат
Извинявам се че и аз нахлувам.........................
...........Нямам голям опит в хомеопатията.........................при очевидни еднакви за мен картини, просто не действат едни и същи лекарства......

Да, трудно е дори за изучавал хомеопатия, но без опит. Освен това картината при Остро състояние може да се мени често.

# 59
  • София - Варна - Бургас
А от бронхоспазми към пневмония не е правилна посоката, нали?  Confused

Не е правилната посока на излекуване. Правилната е от бронхоспазъм към зачервени сливици а оттам към хрема.

Общи условия

Активация на акаунт