КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 104
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
# 691
  • Пловдив
Бих се обадила на хомеопата, да му кажа, че спирам да давам това ХЛ, защото според мен то не е най-подобното за картината Peace. Това не е съвет, а споделяне, как бих постълила аз Wink.
Да се повторя Simple Smile, не познаваме в детайли случая, а детайлите са много важни Peace. Според мен е грешка даването втори път на Сепия-та. Хомеопатът, колко пъти видя детето през това време?

# 692
Не го е видяла, само се чувахме. Благодаря за съвета! Как да спра действието на лекарството? С ментово лукче?

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 17:00 от cherri

# 693
  • Пловдив
Не го е видяла, само се чувахме. Благодаря за съвета! Как да го изчистя от лекарството? С ментово лукче?

Едва ли, а може и да стане Wink. Обади се на хомеопатът, и сподели за притесненията си Peace. Няма ли вариант в който да го приеме, за да види детето и да поговорите Rolling Eyes?
Охххх..., аз съм много против тези лечения по телефона Tired ( наясно съм, че в някой ситуации това са възможностите) и все пак.... Tired

# 694
Може  с мирисане на камфор/Доместос/белина/хлор, но все пак не знам дали трябва да го чистиш. По-добре говори пак с хомеопата и му кажи какво те притеснява.

Накратко резюмирам това, което аз разбрах:детето е три дена зле с болки в ушите, спи постоянно и пие Хамомила без промяна (Александър, правилно ли е след като постоянно спи "с много малко прекъсване" да се дава Хамомила?). Даваш 1 доза Сепия и активността се подобрява, сънят и апетитът също, но става раздразнителен. На следващия ден получава болки в главата и след тях даваш втора доза Сепия. Оттам натаък няма промяна.

Вече и аз започнах да мисля, че по телефона не винаги е добре. Понякога майките не можем да предадем правилно симптомите.

# 695
Може  с мирисане на камфор/Доместос/белина/хлор, но все пак не знам дали трябва да го чистиш. По-добре говори пак с хомеопата и му кажи какво те притеснява.

Накратко резюмирам това, което аз разбрах:детето е три дена зле с болки в ушите, спи постоянно и пие Хамомила без промяна (Александър, правилно ли е след като постоянно спи "с много малко прекъсване" да се дава Хамомила?). Даваш 1 доза Сепия и активността се подобрява, сънят и апетитът също, но става раздразнителен. На следващия ден получава болки в главата и след тях даваш втора доза Сепия. Оттам натаък няма промяна.

Вече и аз започнах да мисля, че по телефона не винаги е добре. Понякога майките не можем да предадем правилно симптомите.
И на мен ми се губи хамомилата с тоя постоянен сън  Rolling Eyes .. за симптомите съм съгласна - макар че се научих да гледам вече отстрани - не съвсем като майка Simple Smile Че така понякога не е хич каквото е в действителност Simple Smile

# 696
Не зная дали не доказваме ХЛ, моля за мнение!
Писах вече за някои неща, но ще разкажа случая отново:
Синът ми го заболя лявото ухо и вдигна Т39,  консултирахме се с хомеопата ни, той ни изписа  Хамомила 200 (разредена във вода) през 6 часа по 3 кап.
След като започнахме лечението детето продължи да спи две денонощия, с много малко прекъсване, времето в което беше буден плачеше и се оплакваше от болка в ухото, имаше Т38, афти и отказваше да се храни.
Сменихме  потенцията на 1М  -  промяна нямаше, отново продължаваше да е отпуснат.
Сменихме  ХЛ със Сепия 200 , след първият прием тонусът на детето се подобри,  започна да се храни, но Т не спадна , а и се появиха болки в главата. Продължих да давам лекарството още 3 пъти в продължение на 2 дена, промяна нямаше.
Отидохме на  преглед при Унг , диагнозата му беше отит и дет. синузит, гноен секрет, който не е от алергия.
Продължих със Сепията с доразреждане, по указание на хомеопата още един ден, но след като и тогава Т не спадна,  болките в ушите и главата не минаха тази нощ дадох АБ.
 От тогава досега  не е вдигал Т. Чухме се и с хомеопата, той каза да продължа със Сепията, въпреки АБ.
Ходихме отново и на УНГ ( доктор, който не го бе гледал до сега). Мнението му е, че  на детето възпалението на ушите и синузита е от белезникава течност, категоричен е, че е от алергия, изписа ни антихистамини.  
 Това, което ме притеснява в момента е, че въпреки, че не го боли ухото като преди, не спира да плаче , на моменти крещи, пищи, дразни го всичко (това поведение не е присъщо за него).
На въпроса ми защо плаче, той ми отговаря, че не знае. Еднократно се оплака от болка в областта на кръста.

Чудя се дали да продължавам ли със Сепията?
Ще съм благодарна ако някой се включи с мнение!

Виж поне в интернет защо има болка в ушите, след това ще си обясниш болките в кръста. Алергии?!?Crazy
"Хомеопата" въобще отказвам да го коментирам. Сепия?????

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 20:01 от Цонна

# 697
  • София - Варна - Бургас
Александър, практикува ли се да се дават лекарства, направени на базата на конкретно контрацептивно хапче, както например се практикува с х.л-ва по конкретни ваксини, и ако е така, дали всичките са доказани върху здрави хора, тъй като контрацептивните хапчета например са най-различни видове, както и ваксините вече са най-различни? Примерно за една ваксина МПР -може да е Тетраксим, може да е Приорикс, и за двете ли има х.л., които са изпробвани? А контр.хапчета може да са Жасмин, може да са Диане, и още толкова много, за всички ли има х.л., които да са включени като действащи лекарства и да се използват?
И още едно питане, има ли хомеопати, които сами да си приготвят х.л. от изходната субстанция?

Да си побутна въпросчетата, че ми ги отвяхте с нищене на такси и болници.  Crazy

И в държавни болници се доплаща, за "вип"стаите (вип са, щото имат телевизор)...

Във ваксините най-вредни са консервантите, а те са живак, прикрит под названието тимеросал. От няколко години стремежа е той да е в минимални дози, но... Аз лично не вярвам, че антидот направен от самата ваксина е най-доброто.  http://www.otizvora.com/2010/05/1679/

# 698
Здравейте! Въпреки, че темата е за класическа хомеопатия, се надявам някой да ми помогне с отговор. Лекар хомеопат изписа на детето ми по схема да приема Baryta Carbonica, Aviaire и Лимфомиозот. Не съм запозната с хомеопатоята и като прочетох в съдържанието, че Aviaire съдържа туберкулин, получен от Mycobacterium tuberculosis, направо се замислих дали е безопасно да давам на детето това нещо? За бариевия карбонат също не съм наясно. Според вас безопасно ли е да се дава туберкулин?

# 699
  • Русе
campanula, не е безопасно да се вземат хомеопатични лекарства по схема и като цяло - не е безопасно да се вземат, ако не са назначени след проведено интервю с класически хомеопат.

# 700
  • София - Варна - Бургас
mamaden
Цитат
...........................................
 Несериозно ще е ако някой тук коментира случая, никой не го познава в детайли Rolling Eyes.

- Точно така е! Моля ви, избягвайте изкушението да се проектирайте в случая, който не познаваме и който е достатъчно заплетен.

# 701
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! Въпреки, че темата е за класическа хомеопатия, се надявам някой да ми помогне с отговор. Лекар хомеопат изписа на детето ми по схема да приема Baryta Carbonica, Aviaire и Лимфомиозот. Не съм запозната с хомеопатоята и като прочетох в съдържанието, че Aviaire съдържа туберкулин, получен от Mycobacterium tuberculosis, направо се замислих дали е безопасно да давам на детето това нещо? За бариевия карбонат също не съм наясно. Според вас безопасно ли е да се дава туберкулин?

Tuberculinum avinum – приятелят на децата!

Прочетете внимателно тук, и запомнете че основен хомеопатичен закон е, "Подобното подобното лекува" и че хомеопатичните лекарства не съдържат нито една молекула от веществото от което са направени!: http://homeopathyfor.us/index.php?catid=3&subcat=8&id=116

# 702

Tuberculinum avinum – приятелят на децата!

Прочетете внимателно тук, и запомнете че основен хомеопатичен закон е, "Подобното подобното лекува" и че хомеопатичните лекарства не съдържат нито една молекула от веществото от което са направени!: http://homeopathyfor.us/index.php?catid=3&subcat=8&id=116
Синът ми е пил Туберкулинум доста като малък.. Много често само това му оправяше кашлицте тогава.

# 703
Здравейте, тука позволено ли е да попитам конкретно за кординати на един хомеопат? Намирам кординати в нета, но те не са актуални, звънях и в хомеопатичното общество, но нямали регистър на класическите хомеопати.

# 704
  • Пловдив
mayamom , напиши името, пък който знае и реши, ще ти пише на лични. Аз лично не виждам нищо лошо в това! Peace

Общи условия

Активация на акаунт