КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 163
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • в матрицата
Аз не разбирам защо болниците продължават да взимат такса за придружител на деца до 18 г. По закон, детето трябва да е с придружител в болницата и той е там безплатно.
По какъв начин е регламентирано това, наредба, закон...вътрешен правилник на болницата?

Би трябвало да е регламентирано в наредба на МЗ, която урежда допълнтителните услуги, предоставяни от болниците. Дискутираше се по едно време приемането на такава наредба, но дали е станало не знам...
Такава  наредба има поне от 6г

# 676
Шайн, както писах само една част от тази сума е била генерирана по мой избор. Но като те налегне безизходицата и детето ти има 30 дена температура, увеличен далак, увеличен черен дроб и трансаминази  10 пъти над нормата, болки в стомаха, парите (ако ги имаш) са ти последния проблем. По ЗК сме лежали навсякъде, просто в София таксите за придружител са по-високи. И по ЗК в Педиатрия ни изритаха като мръсни котки. Айде, няма да спамя повече темата, че направо ми се повдига като започна да бистря здравната система у нас.

# 677
  • Обетованата земя
Александър, практикува ли се да се дават лекарства, направени на базата на конкретно контрацептивно хапче, както например се практикува с х.л-ва по конкретни ваксини, и ако е така, дали всичките са доказани върху здрави хора, тъй като контрацептивните хапчета например са най-различни видове, както и ваксините вече са най-различни? Примерно за една ваксина МПР -може да е Тетраксим, може да е Приорикс, и за двете ли има х.л., които са изпробвани? А контр.хапчета може да са Жасмин, може да са Диане, и още толкова много, за всички ли има х.л., които да са включени като действащи лекарства и да се използват?
И още едно питане, има ли хомеопати, които сами да си приготвят х.л. от изходната субстанция?

Да си побутна въпросчетата, че ми ги отвяхте с нищене на такси и болници.  Crazy

И в държавни болници се доплаща, за "вип"стаите (вип са, щото имат телевизор)...

# 678
Не зная дали не доказваме ХЛ, моля за мнение!
Писах вече за някои неща, но ще разкажа случая отново:
Синът ми го заболя лявото ухо и вдигна Т39,  консултирахме се с хомеопата ни, той ни изписа  Хамомила 200 (разредена във вода) през 6 часа по 3 кап.
След като започнахме лечението детето продължи да спи две денонощия, с много малко прекъсване, времето в което беше буден плачеше и се оплакваше от болка в ухото, имаше Т38, афти и отказваше да се храни.
Сменихме  потенцията на 1М  -  промяна нямаше, отново продължаваше да е отпуснат.
Сменихме  ХЛ със Сепия 200 , след първият прием тонусът на детето се подобри,  започна да се храни, но Т не спадна , а и се появиха болки в главата. Продължих да давам лекарството още 3 пъти в продължение на 2 дена, промяна нямаше.
Отидохме на  преглед при Унг , диагнозата му беше отит и дет. синузит, гноен секрет, който не е от алергия.
Продължих със Сепията с доразреждане, по указание на хомеопата още един ден, но след като и тогава Т не спадна,  болките в ушите и главата не минаха тази нощ дадох АБ.
 От тогава досега  не е вдигал Т. Чухме се и с хомеопата, той каза да продължа със Сепията, въпреки АБ.
Ходихме отново и на УНГ ( доктор, който не го бе гледал до сега). Мнението му е, че  на детето възпалението на ушите и синузита е от белезникава течност, категоричен е, че е от алергия, изписа ни антихистамини.  
 Това, което ме притеснява в момента е, че въпреки, че не го боли ухото като преди, не спира да плаче , на моменти крещи, пищи, дразни го всичко (това поведение не е присъщо за него).
На въпроса ми защо плаче, той ми отговаря, че не знае. Еднократно се оплака от болка в областта на кръста.

Чудя се дали да продължавам ли със Сепията?
Ще съм благодарна ако някой се включи с мнение!

# 679
  • Пловдив
cherri, аз лично бих я спряла! Peace Особено и след като си започнала с АБ. Неприсъщото поведение определено би ме притеснило, а и някак действията на хомеопата не ми изглеждат като на човек, който е съвсем наясно какво прави. Пиша това интуитивно, на база написаното от теб. Разбира се, може и да греша. По принцип появата на съвсем нови симптоми навежда на предположението за доказване.

# 680
  • Пловдив
cherri, а хомеопата ви какво мисли за това Thinking? По-важно е с него да изкоментираш всичко написано Peace. Несериозно ще е ако някой тук коментира случая, никой не го познава в детайли Rolling Eyes.
"Продължих със Сепията с доразреждане, по указание на хомеопата още един ден, но след като и тогава Т не спадна" - защо мислиш, че след прием на ХЛ-во Т трябва да падне. Може да трябва да се вдигне, да остане такава, или да спадне Rolling Eyes.
"Това, което ме притеснява в момента е, че въпреки, че не го боли ухото като преди, не спира да плаче , на моменти крещи, пищи, дразни го всичко (това поведение не е присъщо за него). " - хомеопата знае ли за това? Кога точно се появиха тези нетипични за детето неща?
Антихистамини давате ли?

# 681
Антихистамините не съм ги започнала.
Дадох антибиотика след като пет дни напразно се опитвахме да се излекуваме с ХЛ, след като поредна нощ детето не можа да заспи спокойно и се будеше плачейки от болка.
Още след първият прием на Сепия се появи раздразнителност и хленчене, казах това на хомеопата, но мнението му беше, че е по важен тонуса и апетита. Казах и за Аб и той каза, че е било разумно решение и да давам успоредно с него сепията.

# 682
Доколкото разбирам детето е имало 5 дена температура преди да даде АБ. Не че има някакво значение  вече, но колко е била? Едно е да е 39-40, друго е по-ниска.
Освен това как така алергия с температура? При алергия обикновено не се вдига т. Може да са се насложили алергия и инфекция или инфекцията да е станала в резултат на алергията заради раздутата лигавица. При АБ обикновено изписват и антихистамини,така че не виждам конфликт с първия УНГ.
За Сепията и аз мисля, че я доказва, но да се изкаже и Александър. Сепия има такава хистерична характеристика, главоболие. Избухва в хленчене, не знае защо плаче. А може пък и потенцията да му е висока.

едит:Писали сме заедно с Чери.

# 683
  • Пловдив
Аз нещо не мога да се ориентирам правилно Rolling Eyes, след първи прием на ХЛ (Сепия), на детето се връща тонуса, но става раздразнителен и хленчещ. Аз под тонус, разбирам добро състояние на духа, което в моите разбирания изключва безпричинно хленчене и истерии.
 Не мога да разбера и какво е наложило даването отново на Сепия, след настъпилата промяна(" след първият прием тонусът на детето се подобри,  започна да се храни, .............. Продължих да давам лекарството още 3 пъти в продължение на 2 дена,") Rolling Eyes. Но както ти писах, ние тук не познаваме случая в детайли, а и не сме хомемопати, поне аз де Laughing.
В крайна сметка, колко време лекувате с ХЛ острото състояние, преди АБ, пет дни ли newsm78?
пп. Ако не се лъжа в картината на Хамомила също има гняв, раздразнителност, превъзбуда Peace

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 16:00 от mamaden

# 684
  • Пловдив
Понякога ЖС има нужда от повече "помощ",т.е. от още няколко приема от ХЛ,а не еднократно...Може затова да е повторил хомеопата Rolling Eyes

# 685
Благодаря за отговорите на всички!

Сънчo, Всъщност малкият се разболя на 1-ви март, преди 11 дена. Започна с болки в гърлото и висока Т, стигнахме до Т39.6 Лекувахме се с Рус токс 200 . За 3 дена мина ( уж). Следваха два дена без Т и на третия се появи болката в ухото.
Аз също знам, че от алергията не се качва Т, но явно е станала инфекция, която днес при прегледа я е нямало, сигурно заради антибиотика, но е останала течност, която е алергична, така мисля.

mamaden, повторихме го защото болките в ухото и главата не стихваха,
тонусът , според хомеопата е станал по-добър, защото до този момент детето само спеше и отказваше да се храни.
Сегашното остро състояние го ,,лекувахме" пет дни с промяна в лекарствата и потенциите, както го описах, като през цялото време подържах връзка с хомеопата и всеки ден го водех на УНГ.
Предишното остро лекувахме три дни.
Не съм сигурна дали второто е продължение на първото, според първият преглед при УНГ, нямали връзка.

# 686
  • Пловдив
Понякога ЖС има нужда от повече "помощ",т.е. от още няколко приема от ХЛ,а не еднократно...Може затова да е повторил хомеопата Rolling Eyes
Да, но в конкретният случай имаме много ясна промяна на картната Rolling Eyes.
 Ще ми се и Александър да коментира.

# 687
  • Пловдив
Чудя се да коментирам ли... newsm78, от позицията на моите знания.... Rolling Eyes......
Колко време след първият прием на Сепия, даде пак? Болката в главата имаше ли я преди това, или се появи след приема на ХЛ-во?

# 688
Първи прием в 17.00ч. , половин час след това детето става да играе, което не се беше случвало от три дни (след прием на Хамомила), раздразнителен е и хленчи, но се заиграва, спи спокойно цяла нощ.
Втори прием в 9.00ч. на другият ден след като един час след ставането започва да се оплаква от болки в  ухото и главата.

# 689
  • Пловдив
Първи прием в 17.00ч. , половин час след това детето става да играе, което не се беше случвало от три дни (след прием на Хамомила), раздразнителен е и хленчи, но се заиграва, спи спокойно цяла нощ.
Втори прием в 9.00ч. на другият ден след като един час след ставането започва да се оплаква от болки в  ухото и главата.
Т.е, започва да се оплаква от болки и тогава даваш ХЛ-во, за втори път?

Общи условия

Активация на акаунт