КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 651
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Винаги е имало грипни епидемии.

# 106
  • Русе
То винаги е имало епидемии, но за грипните ваксини се заговори към средата на 90-те години.
По този повод оня ден поспорих с една позната, че когато аз бях малка имаше само едни дребни хапченца Амидофен и един гаден кафяв сироп за кашлица. Предимно с тях са ме лекували.

Моята дъщеря не е с астматични пристъпи, ларингити и бронхити, но при едно остро състояние с кашлица, налепи по сливиците и Т, приемаше Фосфор 200.

Тази реклама за пастата за зъби не съм я виждала все още. На Билка ползват децата, малиновата.

# 107
  • Обетованата земя
Въпросче относно арника-преди малко синът ми, скачайки наоколо ужасно ме удари в гърба, където е белия дроб, вдясно. За миг ми спря дъха и сега продължава да ме боли като натъртено отвътре и взех Арника 9, подходяща е при подобни травми, нали?
И второ въпросче, пак за арника, племеничката ми я оперираха днес по спешност от апендицит, добре ли е да вземе арника в ниска потенция след операцията или не е ок без консултация със хомеопат(не е записна при такъв)?

# 108
  • София - Варна - Бургас
Накратко, без да съм изключително компетентна, мисля, че доказване може да има и от ХЛ в течна форма.  Peace
  Макар и малко по-трудно, но може.

asyalein

Цитат
щастливка Smile , моят хомеопат ми казва, че ако изчезнат симптомите да спирам приема на ХЛ.
ти свърза ли се вече? какво те посъветва?
  Да, когато човек е добре, обичайно не се приемат хо л-ва.

# 109
  • София - Варна - Бургас
Малката често боледува и смятам да я заведа при хомеопата .
Кога е най добре да отидем когато е здрава или да изчакам като се разболее .

Ако е Класически хомеопат - няма значение кога.

# 110
  • София - Варна - Бургас
Моите деца не са фосфор,но и те са с постоянни кашлици,ларингити.

А аз да попитам нещо-днес гледах реклама на паста за зъби Астера хомеопатика-дали сте я виждали да се продава вече? От три дни не бях гледала ТВ и не съм излизала,защото за първи път ме тръшва грип,а съм на 34години.
Всъщност ако има по.възрастни в темата-имало ли е преди 15-20г чак такъв бум на грип,както сега?Защото аз чух думата Грип за първи път,когато родих голямото си дете,преди близо 9 години.

При кашлица са показани 250 - 300 възможни хомеопатични лекарства, между които и Phosphorus

Всяка година в България от т.н. "домашен" грип умират около 500 - 1000 души, изключение прави обявеният за Пандемия т.н. "свински" грип, от който в Бг умряха ни повече-ни по-малко от 42-ма!

Испански грип е названието на световната пандемия от грип (инфлуенца), обхванала целия свят през 1918 година.
Пандемията продължава от януари 1918 година до декември 1920 година,[1] достигайки разпространение дори до Арктика и отдалечените островни групи в Тихия океан. Данните за смъртността варират в доста широки граници, от 50 до 130 милиона жертви

# 111
  • София - Варна - Бургас
Въпросче относно арника-преди малко синът ми, скачайки наоколо ужасно ме удари в гърба, където е белия дроб, вдясно. За миг ми спря дъха и сега продължава да ме боли като натъртено отвътре и взех Арника 9, подходяща е при подобни травми, нали?
И второ въпросче, пак за арника, племеничката ми я оперираха днес по спешност от апендицит, добре ли е да вземе арника в ниска потенция след операцията или не е ок без консултация със хомеопат(не е записна при такъв)?
Да, добре е веднага СЛЕД операция да се приема еднократно Арника дори и на гранули.

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 17:01 от Aleksander

# 112

Тази реклама за пастата за зъби не съм я виждала все още. На Билка ползват децата, малиновата.
да,и ние ползваме на Билката, и на Бочко една жълта,но тази на Астера изглеждаше доста по-добре-с маточина,без разни други неща,ще дочакам да я видим що за паста ще е .
Странно пък как аз като малка ,до 26годишна за грип и епидемии не съм чувала,а и у нас никой не се е разболявал.Къде ли съм бляла?!? Simple Smile

Александър,какво имаш предвид под "домашния" грип,че май само аз не схванах?Мозъкът ми се залежа три дни  и отказва да работи? Simple Smile

# 113
Пусках това в друга тема, но се сетих, ча някой може да го ползва и тук.

На който му е интересно, ето ви видео-записи на лекции за първи курс по хомеопатия. На български са, прекрасно изградени. Вижте първо тези от теория, философия, принципи, взаимовръзки. Самите лекарства са картини, но логиката на процеса ви е важна. Просто така за обща култура, защото тук са обосновани подробно и последователно и така става ясно какъв ефект се постига и най-вече защо.

цък

Хубав ден на всички.

# 114
  • Обетованата земя
За детските хомеопатични пасти да кажа, че на Билка е за предпочитане пред Бочко, тъй като отзад е със зелен знак, което означава че е изцяло на билкова основа, а на Бочко знака е черен, т.е. е само химия.  Peace

Александър, благодаря за отговора, казах им за Арниката след операцията, не знам дали ще я вземат. Те не се лекуват с хомеопатия и сигурно звучах налудничево, но се почувствах длъжна да кажа. И ми казаха че сега не давали нищо през устата лекарите, нито вода, нито храна, но става въпрос за гранулка-две все пак, те ще си решат.

# 115
Моя приятелка я оперираха по спешност от апандисит. Преди това беше пила антихистамини за алергия, антибиотик, от който беше получила алергия, урбазон, друг антиниотик. Казах й за Арника след операцията, нищо не взе. Пи пак антибиотик за операцията. Седмица след това получи шум в ушит, но така и не можах да я накарам да отиде на хомеопат.

# 116
  • Русе
Рози и рози, точно към тези клипчета бях дала линк и аз, но дали някой ги гледа newsm78
На мен ми бяха много полезни.

# 117
  • София - Варна - Бургас
Моя приятелка я оперираха по спешност от апандисит. Преди това беше пила антихистамини за алергия, антибиотик, от който беше получила алергия, урбазон, друг антиниотик. Казах й за Арника след операцията, нищо не взе. Пи пак антибиотик за операцията. Седмица след това получи шум в ушит, но така и не можах да я накарам да отиде на хомеопат.

Слънч0 и didi24, трябва да даваме информация и толкова. Нямаме право да насилваме хората да вярват в хомеопатията или в каквото и да е. Както казва Езотериката: "Никое непоискано добро не остава ненаказано!"

# 118
Здравейте и от мен Simple Smile
Все си мисля да отидем цялото сем на Хомеопат, но не се решавам, защото не знам при КОГО да отидем (вече толкова много се водят хомеопати, че....малко стана като ДжиПито, на налучкване). Като цяло децата ми са здрави (на 6 и 4г), но тази зима, може би защото не може да се каже, че имахме зима, основно боледуваха от болки в гърлото, придружени с кашлица преди НГ, а сега само гърло, по някога и Т. Малкия пи АБ декември и сега в понеделник взе последен прием. Каката сега е с подути сливици и запушен нос, малкия само носа му тече от време на време. Започнах да давам "опашката" след АБ, но се зачетох повече и вече се чудя дали да я давам въобще.
Каката имам чувството, че върви към разболяване, давам "трахизан" и пръскам "салвигол", а в носа Еуфорбиум композитум, но сякаш няма особен ефект. Давах коластра, но свърши и сега давам Имунокидс сироп сутрин по 5мл.

Омръзна ми да се редуват двамата, тъкмо на единия мине и другия нещо се разболее, после обратното, искам да им укрепя имунитета и да спрем с АБ. (много рядко пият АБ, но явно тази зима ДжиПи-то реши да се подсигури с АБ). Поне за сега ние с мъжа ми сме добре, изкарахме някакво вирусче декември, но може да се каже, че беше почти на крак за 2-3 дни.

Благодаря предварително на всеки за отговорите!

# 119
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Цветито,

Нищо чудно че досега нямате резултат в лечението, по това което ни описвате.
Вместо отговор, прочетете следната тема: "Как да разпознаем добрия хомеопат?"
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=8604  и ще разберете, защо и как сте се лутала.

Общи условия

Активация на акаунт