КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 740
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Ама много циганско копиране на статии. Да бехте сложили името на Люк де Шепър под статията и преводача на български ЛемонДеси пък линк към оригинала няма. Поредното разочарование!
Аман от неграмотност!

Това което се обсъжда в голяма част в темата не е никаква хомеопатия.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 01:28 от Цонна

# 121
  • Пловдив
Аз пък смятам, че самолечение с хомеопатия не е препоръчително да се прави, дори и с така заблуждаващо смятаната за безобидна и популярна арника. Crossing Arms
Изобщо защо е нужно, особено ако няма усложнения след операцията и човек се чувства добре и се възстановява добре, да се пие нещо, било то и хомеопатично.  newsm78 Ако има усложнения или някакви неразположение, значи е нужен хомеопат.  Peace

# 122
Здравейте  Simple Smile Бих искала да попитам дали някой знае каква е разликата между клинична и класическа хомеопатия? Благодаря предварително!

# 123
  • Обетованата земя
 На мен ми е направило впечатление, че всички хомеопати много я уважават арниката и е едно от първите лекарства, които дават за всеки случай за аптечката на пациента. И я ползват дори само за синини, при по-сериозни и болезнени падания при децата, а какво остава за операция.

# 124
  • Пловдив
Клиничната хомеопатия се учи в стандартните медицински училища и се практикува от дипломирани лекари. Обичайно лечението е симптоматично, тоест лекарства се предписват не на база на цялостната картина и особености на пациента, а на база какви симптоми покрива даденото лекарство. Лечението често се свежда до стремеж към отстраняване на симптомите в съзвучие с виждането на медицината по принцип. Обикновено се дават лекарства в суха форма, като е нерядко явление да се предписват полипрепарати (готови смеси от няколко ХЛ) или прием на няколко лекарства по схема (което е недопустимо и неправилно в класическата хомеопатия).
Класическата хомеопатия следва принципите, заложени в този метод на лечение още от Ханеман. Тя може да се практикува и от лица, които не са завършили медицина, но са учили класическа хомеопатия (у нас законно могат да практикуват хомеопатия само лица с медицинско или стоматологично образование). Идеята на класическата хомеопатия е, че в даден момент, според цялостното състояние на пациента на всички нива, както и предвид неговото минало и историята на заболяванията му, има само 1 ХЛ, което е подходящо (разбира се, случва се да има нужда и от редуване на лекарства, но това е по-рядко). За всяка промяна в картината е необходимо ново лекарство. И така, докато има нужда. Обичайно в класическата хомеопатия се допуска използване на суха форма (ако изобщо се използва) само при 1-вия прием, след това се препоръчва течно ХЛ.
Предвид неправилността на лечението с клинична хомеопатия, от гледна точка на класическата хомеопатия се смята, че макар да води до привидно оздравяване, несъобразеното с принципите на класическата хомеопатия хомеопатично лечение може да доведе до подтискане на заболяването и вкарването му към по-важни органи и системи в организма, тоест в дългосрочен аспект да има негативно влияние върху цялостното здраве на пациента.
Накратко това е!  Mr. Green

# 125
  • Обетованата земя
В този ред на мисли, в кои случаи е позволено да се редуват лекарства? Знам че е обсъждано по-назад, но не намирам къде.  Embarassed

# 126
  • Пловдив
Най-правилният отговор би бил: по преценка на хомеопата (приемаме, разбира се, че той действа адекватно)  Peace

# 127
  • Обетованата земя
Ясно, реших, че може да има някакви общи положения. Simple Smile

# 128
  • София - Варна - Бургас
Ама много циганско копиране на статии. Да бехте сложили името на Люк де Шепър под статията и преводача на български ЛемонДеси пък линк към оригинала няма. Поредното разочарование!
Аман от неграмотност!

Това което се обсъжда в голяма част в темата не е никаква хомеопатия.

Психологията казва, че това което мразим в другите - подсъзнателно ненавиждаме в себе си! Факт!

# 129
Александър, нямате елементарни навици как да цитирате статия. Трябва дълбоко да се поклоните на ЛемонДеси, която беше така добра да преведе статията от английски на български. Аз ви видях колко разбирате хомеопатия и отдавна не се занимавам с вашите "знания", защото не може да обясняваш на някого основни положения от учебниците, а те да ти четат лекции след това. Crazy

Голяма част от потребителите не владеят чужд език и нямат възможност да си направят справка за да преценят нивото на вашите знания. За мен това не е проблем. Неразбираемо защо, вие си позволявате да копирате текст, който не сте писал, текст, който не сте превел и отгоре на всичкото имате наглостта да не укажете кой е авторът, кой е преводач, и не посочвате линк към оригиналната статия.  Публикувате го под вашето екранно име и едва ли не се опитвате да убедите четящия, че статията е плод на вашия труд, което е абсолютна лъжа.

Става въпрос за елементарно уважение, без да крадете и да лъжете. Знам, че е много трудно, но  опитайте, тази позиция ще ви се отплати стократно в бъдеще.

Ето я статията в оригинал, разбирам, че ви трудно да дадете линк. Ще ви направя услуга за последен път.

http://www.drluc.com/homeopathy-select.asp

П.С.
Много интересно, статията на Ниал е с указан източник. Как ще обясните, че статията на Люк де Шепър няма източник и е леко орязана? Двоен аршин, за Ниал може, за Шепър не може. Ей, затова хората ви нямат доверие!

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 17:47 от Цонна

# 130
Здравейте. Ходих на хомеопат преди  около седмица. Главните ми оплаквания бяха свързани с тревожност, стрес, притеснения от предстоящи събития, психосоматични болки във врата и гърба. Предписа ми гелсемиум. В момента на посещението си при хомеопата се чувствах добре, не бях имала скоро неприятни преживявания, чувствах се спокойна. Може би на втория или третия ден, след като започнах да взимам лекарството се почувствах странно. Почнах да се чувствам зле, уплашена, депресирана, някаква силна тревожност ме връхлетя, нервност. Отново ме заболя гърба и врата. В същото време нямам повод за тези усещания, не съм в стресова ситуация, не ми предстои нищо важно, нито някой ми е причини негативни емоции. Симптомите са някак си безпричинни.
Седнах да се ровя в нета за инфо, и прочетох, че е възможно по време на лечението да се появи т.нар. лечебна криза. Тоест внезапно да ме връхлетят симптомите, които лекувам с голяма сила и постепенно щяло да отшуми...Може ли да ми кажете, възможно ли е това, имали ли сте подобни кризи по време на лечение?

# 131
  • София - Варна - Бургас
Цона, за вашия ГУРУ ли ми говорите, за този ли: http://www.blitz.bg/article/2371 и този: http://www.blitz.bg/article/54

# 132
Аз нямам гуру.

Толкова ли ви е трудно да признаете, че сбъркахте и да се извините, че представяте чужд труд за ваш. Излагате се неимоверно!

Как ще обясните, че под вашето екранно име се подвизава трудът на този човек срещу кого незаслужено насочвате атаките си? Излиза, че е ваш гуру. Laughing

За пореден път загубихте моето уважение!

# 133
Клиничната хомеопатия се учи в стандартните медицински училища и се практикува от дипломирани лекари. Обичайно лечението е симптоматично, тоест лекарства се предписват не на база на цялостната картина и особености на пациента, а на база какви симптоми покрива даденото лекарство. Лечението често се свежда до стремеж към отстраняване на симптомите в съзвучие с виждането на медицината по принцип. Обикновено се дават лекарства в суха форма, като е нерядко явление да се предписват полипрепарати (готови смеси от няколко ХЛ) или прием на няколко лекарства по схема (което е недопустимо и неправилно в класическата хомеопатия).
Класическата хомеопатия следва принципите, заложени в този метод на лечение още от Ханеман. Тя може да се практикува и от лица, които не са завършили медицина, но са учили класическа хомеопатия (у нас законно могат да практикуват хомеопатия само лица с медицинско или стоматологично образование). Идеята на класическата хомеопатия е, че в даден момент, според цялостното състояние на пациента на всички нива, както и предвид неговото минало и историята на заболяванията му, има само 1 ХЛ, което е подходящо (разбира се, случва се да има нужда и от редуване на лекарства, но това е по-рядко). За всяка промяна в картината е необходимо ново лекарство. И така, докато има нужда. Обичайно в класическата хомеопатия се допуска използване на суха форма (ако изобщо се използва) само при 1-вия прием, след това се препоръчва течно ХЛ.
Предвид неправилността на лечението с клинична хомеопатия, от гледна точка на класическата хомеопатия се смята, че макар да води до привидно оздравяване, несъобразеното с принципите на класическата хомеопатия хомеопатично лечение може да доведе до подтискане на заболяването и вкарването му към по-важни органи и системи в организма, тоест в дългосрочен аспект да има негативно влияние върху цялостното здраве на пациента.
Накратко това е!  Mr. Green
Много благодаря за отговора   bouquet

# 134
  • София - Варна - Бургас
aniese
Цитат
...........................
.................Може би на втория или третия ден, след като започнах да взимам лекарството се почувствах странно. Почнах да се чувствам зле, уплашена, депресирана, някаква силна тревожност ме връхлетя, нервност. Отново ме заболя гърба и врата. В същото време нямам повод за тези усещания, не съм в стресова ситуация, не ми предстои нищо важно, нито някой ми е причини негативни емоции. Симптомите са някак си безпричинни.
.....................................................

Според това което пишете, симптомите Ви по скоро са причинни и това се нарича доказване на хомеопатично лекарство чрез многократното му повторение.

Общи условия

Активация на акаунт