КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 416
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Шайн,аз не знам кое точно как става...само съм чувала от познати какво им са изпитали децата Peace Едното почна след това да заеква.За мен това си е жив стрес...
Нашата сливица беше за операция,но реших да опитам с хомеопатия и се получи.Е,от време на време се обажда като има някой сопол дето да поразбута работата,но тогава/преди 2г./ реших,че няма да режем нищо.

Но при вас проблема е друг...Желая ти успех,каквото и да решиш Hug Peace

Аз съм в дилема за друго...Нали имаме проблем със очите-зачервяване и сърбеж,което според последната лекарка е хроничен алергичен конюнктивит.
Пробвахме с хомеопатия,ама нещо...не се получава.

Та,ако сложа какпките,които ми изписа лекарката  newsm78 се чудя?Е,че ще подтисна проблема го знам...но как да помогна на детето?То не е гаранция,че и след тях ще се излекуваме...

# 526
Здравейте!
Съпругът ми от шест месеца е на хомеопатия във връзка с разни хронични болки във врата, ръце, кръст, шипове и др. такива. Няколко месеца нещата май се получаваха /в смисъл не го болеше нищо/, но преди два месеца започна болка в крака, отначало слаба, но постепенно се засили все повече и повече. Хомеопатката отначало каза да пие последното лекарство, през час, после през ден и т.н. Не подейства. Даде друго - спешно лекарство - нищо не подейства. После пак опита с предишното - нещата се влошаваха, болката се усили. Съпругът ми попита - а сега какво, отговорът беше лекарството не може да направи нищо повече, ще чакаш да ти мине. След няколко дни болката стана нетърпима и отидохме на лекар, снимки, скенер и т.н. установи се дискова херния, засегнат нерв, сложиха инжекции, лежа в болница. Естествено не се оправи изобщо с традиционната медицина и се обади пак на хомеопатката да й каже какво се случва. Отговорът й беше, ще дойдеш две седмици след като си спрял да пиеш каквито и да е лекарства, защото трябва да се изчистиш, за да продължа да те лекувам. Да, ама той не може да стане от леглото без да пие болкоуспокояващо, а като чета тук как действат хомеопатичните лекарства, нещо започна да ме усъмнява тази нашата лекарка дали действа правилно.

Извинявам се, че стана дълго, но моля някой по-компетентен за коментар, чудим се дали да търсим друг хомеопат. В момента съпругът ми започна лазерна терапия, но така или иначе иска да продължи с  хомеопатия.

# 527
  • София - Варна - Бургас
За 220 години хомеопатията е доказала, че при опериране на 3-та сливица е възможно да се отключи Карцинозиновия миазъм, като това го знам и от собствен опит. Освен това най-тежкото потискане е оперативно отстраняване на орган, освен ако не е напълно атрофирал.
 В цивилизованите страни е абсолютно забранено отстраняване на сливици на деца до 14 год. възраст

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 15:01 от Aleksander

# 528
Благодаря за отговора! Точно за подобно мнение питах Peace.

А в коя страна от цивилизования свят е забранено вадене на сливици, защото в Германия и Англия това си е рутинна процедура Peace.

# 529
  • София - Варна - Бургас
Благодаря за отговора! Точно за подобно мнение питах Peace.

А в коя страна от цивилизования свят е забранено вадене на сливици, защото в Германия и Англия това си е рутинна процедура Peace.

В Унгария.
 - Защо, тук модата от времето на соца: "Няма сливици - няма проблем" още ли е актуална?

# 530
  • Русе
Явно е актуална модата. Лятото водихме дъщеря ми при роднина УНГ да диагностицира третата сливица. Човека каза - операция, нищо, че почти никакви проблеми не ни създава. Не знаех, че си имало и степени на уголемяване, а и той не ни каза коя степен е при нея. Каза само, че не е спешно, но е добре да се направи операцията и предложи да е есента, като се захлади времето. Каза ни, че и дъщеря му като малка била с уголемена трета сливица и я оперирал.
Но и при дъщеря ми го има това дишане и стоене с отворена уста. Понякога през нощта спи със затворена уста, но през деня винаги казва, че не може да диша през носа. В същото време, когато я накарам да си затвори устата, си диша спокойно през носа. Имам чувството, че го е придобила като навик вече.

# 531
Шайн, и моята дъщеря диша през устата, докато спи. Доколкото разбирам, ти искаш да се пребориш конкретно с това нощно дишане, а не че сливицата й пречи, така ли? Защото ние никога не сме имали проблеми с трета сливица. Аз си мислех, че просто така й е по-удобно и го прави несъзнателно отварянето на устата - не се бях замисляла, че може да е причинено от някакъв дразнител и да доведе до ужасии като деформации на лицето. Съпругът ми също спи така и не съм заблязала при него видим проблем. Но определено предпочитам да променя това при малката... стига да има начин. Ще се радвам да споделиш, ако откриете друго решение освен оперативното.
За компреса от извара - аз слагах веднъж за подути сливици и на сутринта вече ни бяха подути и лимфните възли, затова не посмях да сложа повече. Може да е съвпадение просто, не знам.
Мед с лук или черна ряпа и ние сме пили при кашлица. Мисля, че помага и ще го давам и занапред.
Ние днес бяхме при нашия хомеопат и започваме с ново ХЛ - дано вече преборим това положение, на което сме се задръстили от толкова време - нито болна, нито напълно здрава.

# 532
  • Русе
То и аз спя с отворена уста, откакто се помня. Нямам и проблем с деформиране на лицето, нямам и  уголемена трета сливица, но през деня си дишам нормално през носа, със затворена уста, а при дъщеря ми не е така.

# 533
Doichinova, точно дишането през устата е проблемът. Опитахме какво ли не , но не се получава. Сливицата е малка, срединно разположена, но точно на пътя на въздушната струя и дишането през устата е по-лесно. За съжаление при нея вече има лека деформация на челюстта и й е трудно да държи устата затворена. Винаги е с полуотворена уста. Уви, това тепърва ще се задълбочава.

Александър, защо възприемаш лекарите като безмозъчни туземци? Нито един УНГ не ми е казал да оперирам.
В Англия и Германия изобщо не е имало соц, за да следват някакви соц-моди.
И моля те, друг път уточнявай, че под "целия цивилизован свят" имаш предвид страна с не толкова напреднало здравеопазване, за да не заблуждаваш аудиторията Peace.
Не всеки избира да се лекува с хомеопатия. Другите какво правят? Отглеждат си ревматоидни артрити, ендо- и миокардити, нефропатии в резултат на фокални огнища , каквито в много случаи са сливиците и наблюдават безучастно?

# 534
  • София - Варна - Бургас
Ти пък какво правиш в тема Хомеопатия, като непрекъснато, уж дискретно, но неотклонно плюеш по нея. Оперирай, режи, но не пречи на другите, които са избрали алтернативата, пред твоята Галенова "Трупно-дисекционна медицина".

# 535
Форумските хомеопати сте много странно нещо ooooh!. Добре, че не всички са като вас.
Би следвало човек , докоснал се до такова познание да не е толкова тесногръд. Аз такова плюене и отрицание като вашето по всичко, което не е класическа хомеопатия не съм срещала.

Толкова ли не можете да водите дискусия аргументирано, с факти?

п.с. Не плюя по хомеопатията, а по изопачаването на факти, подвеждащи постове и некомпетентно практикуване.

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 16:27 от Шайн

# 536
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
от няколко години в Германия се коментира, че много от операциите се правят от икономически подбуди, а не от медицинска необходимост.
тук болниците също трябва да са на печалба и понекога, даже често се реже за пари.

сега свекърът като е по болници и виждам какво е. уж обясняват, ама нищо не ти казват, тъпчат в болкоуспокояващи и така си минава ден след ден.

# 537
Шайн, едва ли ще съм ти много от полза, но понеже от няколко дена се зачетох в старите теми и там пише това:
Цитат на: Nial
Цитат на: dark soul в Пон., 08 Ноем. 2010, 15:11
Цитат на: dark soul
Nial, тъй като даваш хубави и разбираеми отговори, би ли коментирал следния случай (въпреки, че всичко е индивидуално и че личния хомеопат познава най-добре случая) - хронична болест, датираща от 6-7 години за 2-3 месеца се повлиява много добре от хомеопатията, но след намеса на другата медицина (операция) отново се влошава и вече не успява да се повлияе от ХЛ. Как би го обяснил?

Разбира се, че е така и е много логично. Отнета е възможността на жизнената сила да възстанови здравето по естествен начин. Операцията е форма на потискане на жизнената сила. Хирургичните интервенции са допустими само в спешни състояния, като животоспасяваща мярка. Съвсем друг е въпросът, че при правилно лечение с хомеопатия, съобразно класическите принципи, човек просто не стига никого до хирург  Very Happy

След като нещо вече е "изрязано" и го няма - систамата човек вече не е единно цяло. Жизнаната сила се нуждае от това всички "части" да са си на мястото, за да може да се възстанови здравето. Ето защо случаи, когато по хирургичен път е отстранен орган (наприемр хистеректомия), се поддават по бавно на хомеоаптично лечение и е нужно по-голяма предпазливост в менажирането на случая, по чести проследявания и работа с умерени дози и потенции. Има случаи когато при по сериозна интервенция - възможностите на хомеопатията са редуцирани до само палиативен метод, може да облекчава, но не може да излекува. Възстановяването е възможно само дотам, докъдето патологията е обратима. Един отстранен орган сам по себе си представлява необратимо структурно нарушение.
Цитат на: Мечка Малинарка
Като цяло е така - Но да опишем и изключенията, та да са ясни на хората, защото така може някой да се подведе, че липсва ли му нещо, вече е с безвъзвратно увредена жизнена сила. Чифтните органи не се броят, ако вторият останал е здрав. След самата операция разбира се тялото и психиката са сринати до минимума, но не може да се каже, че човек вече не е единно цяло, тъй като в болшинството случаи здравият останал орган компенсира  липсата на другия.
А и не само при чифтните органи. При далака е горе-долу същото,макар че след премахването му човек става по-склонен към инфекции. При липса на жлъчка пак може да се живее нормално с леко внимание откъм диета.

И още едно уточнение - при вродени аномалии хомеопатията в повечето случаи не може да помогне.
Това с тебе сме го дъвкали и сме наясно, така че все някога се стига и до хирург.

А в какво се изразява тази промяна на лицето? Има ли някъде снимки в нета, където може да се види? За хъркане слагат някакви шини и апаратчета. За дишането дали няма такива джаджи, с които да се спи?
Моята дъщеря е с трета сливица втора степен, но досега не са ми казвали за промени във фациалиса. Тя стана скоро на 7г и сливицата още си стои Sad

# 538
Сънчо, много благодаря!
По-късно ще потърся снимки и ще пусна Peace.

# 539
  • София - Варна - Бургас
Линка, който дадох по горе, доказва силата на хомеопатията дори и при отстранена трета сливица.
  За премахване на възпалението на увеличена трета сливица и свиването и до нормален размер, има показани поне две дузини хомеопатични лекарства, и когато са предписани индивидуално те си свършват мн. добре работата.

Скрит текст:
Шайн, вопъла на една изстрадала майка, която при това е писала с истинското си име, а не е анонимка, да заклеймяваш като, цитирам те: "подвеждащ пост" е меко казано безочливо.
 Искаш да давам факти, но ти ги наричаш "подвеждащ пост"... е как да водим нормален диалог?

Здравеопазването в Унгария не е на, цитирам те: "страна с не толкова напреднало здравеопазване" а е на светлинни години по-добро от това у нас. Там докторите не бягат още от студентската скамейка на Запад и няма липса на специалисти. И не на последно място здравеопазването е напълно безплатно, а лекарствата в Унгария са 2 - 3 пъти по-евтини от тези в Бг.[/color]

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 09:52 от Aleksander

Общи условия

Активация на акаунт