КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 132
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Мистик, ами добре мина всичко. Не е имал пристъпи от няколко дни, а на ден да се изкашля един път и то главно сутрин докато се оцефери. Мисля, че е здрав вече, пу-пу  Praynig Сега като го пусна на ясла и айде пак  Joy

# 616
 beauty_
Благодаря за куража Simple Smile

# 617
  • Пловдив
mayamom,
1. Според мен много зависи каква е причината за тези състояния. Едно е да има някаква външна първопричина, която да е отключила заболяването, например стресова ситуация, която е отминала, но човек не може да я отработи. Друго е причината да е физиологична, да речем, химически дисбаланс в мозъка или нещо подобно. Съответно в двата случая лечението ще протича по различен начин, а оттам може да има постоянно подобрение или по-чести рецидиви.
2. Освен това може да е необходимо човек цял живот да е на поддържащо хомеопатично лечение. Предполагам, че има болести, при които не може да настъпи 100% излекуване и винаги съществува вероятност да е нужна намеса.  newsm78 Макар че с хомеопатията се работи именно върху предразположеността към заболяванията, то може да става дума за необратима патология, да речем, в химични процеси, които няма как да бъдат моделирани така, че да започнат да протичат правилно изцяло, а само могат да се поддържат в приемливи граници.
3. Ако брат ти е имал подобрение за по-дълго време, това не означава, че никога вече няма да има влошаване, нито че е напълно излекуван. При лечението е възможно да има връщане на стари симптоми, тоест влошаване, което може да е част от лечебния процес и да е нужна отново намеса. Нещата не се случват обичайно с едно хапче и готово. Въпросът е кризите да се разреждат и като цяло той да се чувства добре през по-голяма част от времето. Ако това е налице, както и ако липсва поява на съвсем нови симптоми на дискомфорт, които не е имал преди, вероятно лечението върви в правилна посока.
4. Сега прочетох, че ходите при Петко. Той не е класически хомеопат и комбинира приложение на хомеопатични лекарства, билкови продукти и хранителни добавки, а понякога и алопатия използва. Поне с такова впечатление съм останала от форума. Най-добре потърсете класически хомеопат!  Peace
5. Моят полубрат е с биполярно разстройство. Нужно беше време, докато му поставят правилната диагноза. Сега е на лечение по някаква немска програма и от доста време е добре.
6. При някои случаи на депресия НЕ Е препоръчително да се спират алопатичните лекарства, дори и при съпътстващо лечение с хомеопатия. Това може да прецени само лекуващият хомеопат.
От сърце желая на брат ви да намери пътя към доброто психическо здраве, било с хомеопатия, било с алопатия или с някакъв друг лечебен метод.  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 10:23 от yulinga

# 618
  • София - Варна - Бургас
Имам въпрос относно разтварянето на лекарството/дражето във вода.

Едно драже разтворено в 100 мл и едно драже разтворено в 200 мл едно и също ли е, при условие, че потенцията на дражето е еднаква.

Не, няма разлика или тя е незабележима. Много по важни са броя сукусии - удряне на шишето в еластична повърхност.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 14:16 от Aleksander

# 619
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Цените тук също са различни...В Пловдив и София също има разлика  Wink
Напр. тук има първо интервю и по 50лв. и по 35...А проследяванията е те така от 35 + ХЛ,та до 20-25лв. Зависи хомеопата как се "възприема",дали е претрупан с пациенти и дали практикува за да помага или от сребролюбие.Щото има и такива сигурно...

благодаря.
тук също има голяма разлика в цените.
например моята не ми взима пари за ХЛ. отсипва ми по няколко гранулки.
ако се чуем само по тел., ми ги праща по пощата, или дали ще мина да си ги взема от нея или ме пита дали ще си ги купя сама от аптеката, но в аптеката нямат толкова високи потенции, та тя ми ги праща.

цените тук са доста по-високи, но има допълнителни здравни застраховки, които поемат част от разходите, както и някои здравни каси поемат до определена сума.

# 620
Имам въпрос относно разтварянето на лекарството/дражето във вода.

Едно драже разтворено в 100 мл и едно драже разтворено в 200 мл едно и също ли е, при условие, че потенцията на дражето е еднаква.

Не, няма. Много по важни са броя сукусии - удряне на шишето в еластична повърхност.

Благодаря Александър! Удрянето ще ми вдигне потенцията или греша?! Прилагам разбъркване /човечето не иска  гранули в устата/.

# 621
  • София - Варна - Бургас
asyalein
Цитат
.....................
..............те нямат право да занимават със следните болести/дейности: всички болести, които подлеждат на докладване (ей тук е списъкът на немски), венерически заболявания....

Та точно тук медицината яко го е закъсала и е в невъзможност да се справи с HIV - СПИН, Хламидия, генитален херпес, HPV, Trichomonas vaginalis дори и с една проста E-coli и  Pseudomonas. Да не говорим пък за Токсоплазмоза и Кучешка тения, бяс. Официалната медицина има нужда от помощта на класическата хомеопатия, която се справя с посочените и още много други хронични и заразни болести.
   http://vnews.bg/news/47394

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 11:34 от Aleksander

# 622
  • Русе
Прилагам разбъркване /човечето не иска  гранули в устата/.
Е, как гранули - това нали е в разрез с принципите на класическата хомеопатия? Допустимо е само първия прием да е в суха форма  newsm78

# 623
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Aleksander , в Германия умират доста хора от вътреболнични инфекции точно заради този проблем...

обаче как ще пуснат кокала? все пак става въпрос за огромна система, за огромен бизнес.

# 624
  • София - Варна - Бургас
Mama_Nana..................
.................
Цитат
Благодаря Александър! Удрянето ще ми вдигне потенцията или греша?! Прилагам разбъркване /човечето не иска  гранули в устата/.
По-добре е да ги разтворите в половин литър мин. вода Девин - изворна. По-лесно се удря и съхранява.

# 625
  • София - Варна - Бургас
Aleksander , в Германия умират доста хора от вътреболнични инфекции точно заради този проблем...

обаче как ще пуснат кокала? все пак става въпрос за огромна система, за огромен бизнес.

Така е, най-големия бич може би е Staphylococcus Aureus (Златист стафилокок) - гигантски агресиван мутант, продукт на т.н. вътреболнична инфекция

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 13:56 от Aleksander

# 626
yulinga
Благодаря ти за всичко, което си ми написала.
През годините брат ми е имал доста дълги периоди на ремисия 2години, но всеки следващ път те са по-кратки. От пиенето на антидепресантите в продължение на 10г. мисля, че няма кой знае какъв ефект.
Първият път когато го получи беше от стрес (че трябва да отиде в казармата), последващите пъти мислих ме, че пак е от преживян стрес, но стигнахме до извода, че просто болестта се появява и след време изчезва. Когато е в ремисия не е на 100% добре, но поне на 90% върши си ежедневните задължения. Във всяка една болница си противоречат с диагнозата. Относно биполярното той никога не е имал манийни епизоди. Можеш ли на ЛС да споделиш каква е тази немска програма, по която полубрат ти се лекува?
Ще се опитаме да потърсим добър класически хомеопат, с който да се консултираме.

# 627
  • Обетованата земя
 Аз мисля, че хомеопатията може много добре да се справи с депресии, фобии и т.н., нали действа на психическо, емоционално и физическо ниво, но е важно да се изпише вярното лекарство, а това се случва при добър класически хомеопат. Ако пък не се уцели потенцията и е прекалено висока (за пациента), може да има и временно влошаване. Ако е прекалено ниска пък няма да подейства. Mayamom пожелавам успех на брат ти, дано успее да премахне тези притеснения и да живее пълноценно!  Hug

Нашата хом. ми каза, че докато действа х.л. е много вероятно макар и човек да се чувства добре, кръвните показатели да играят нагоре-надолу(примерно да има завишени левкоцити, СУЕ), и ако човек си пусне рутинни изследвания да се уплаши, че нещо не е наред. Дали е така?

И също искам да попитам, кой закон на Херинг е по-силен, излекуването отвътре навън или от по-новите заболявания, към по-старите. Пример: във времето първо се е появила астма, а после кожен обрив, кое би било правилно да изчезне първо?

# 628
  • София - Варна - Бургас
Да, така е, но това не бива да ви безпокои защото това е реакция вследствие хомеопатичното л-во. Може и да се повиши температурата, което в повечето случаи е добър показател.

Цитат
И също искам да попитам, кой закон на Херинг е по-силен, излекуването отвътре навън или от по-новите заболявания, към по-старите. Пример: във времето първо се е появила астма, а после кожен обрив, кое би било правилно да изчезне първо?

Много по-вероятно е, първо да е имало кожен обрив (периферия), който след потискане да е предизвикал астма, която след правилно хо лечение да изчезне и после за кратко да се появи обрив.

И двата закона на Херинг които цитирате са верни. само малко сте ги смесили. Излекуването след симилимума върви отвътре навън и отгоре надолу, но симптомите се появяват, излекуват и изчезват по ред обратен на тяхното появяване.

# 629
  • Обетованата земя
При сина ми като беше малък първо се появи бронхиалния спазъм, и почти веднага след това обрив на бузката(с нищо не сме го мазали). Вече не прави спазми, отдавна не е поне, обаче обрива на бузката си стои.

Общи условия

Активация на акаунт