Филми, свързани с ислямския / мюсюлманския/ свят

• 86 270
  • 735
  •   2
Отговори
# 150
Със сигурност Kader postası - Писма на съдбата-. Той е от програмата с турско кино. Иранските също не са лоши. А документалните засега са тотал щета, хахаха. Късометражните ми харесаха всичките

# 151
Благодаря, ще гледам да се доредя уикенда. Немският му загледах трейлъра, нещо на комедия се опитват да го докарат, но дали им се е получило Thinking

# 152
Ще гледаш да се доредиш уикенда, но периодът на гледане на филмите от МЕНАР феста е от 15 до 31 януари.  И ако си купиш абонамент за... да речем 10 филма, ще трябва да насмогнеш да ги изгледаш до 31 януари. Аз се абонирах за всички филми и да не ти казвам за какви маратони иде реч, хахаха

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 22:31 от diziler

# 153
Срокът на МЕНАР е удължен до 7 февруари, мерси за препоръката за "Писма на Съдбата", хареса ми. Иранските, които си подбрах и те са хубави. Надявам се да отхвърля още заглавия. От документалните нещо интересно дали има...

# 154
Да, удължиха срока до 7 февруари, което е супер. И друг филм, който ми е фаворит: "Животът ми във втори курс" Wink

# 155
Да, удължиха срока до 7 февруари, което е супер. И друг филм, който ми е фаворит: "Животът ми във втори курс" Wink
Гледах го вече и аз  и на мен най ми хареса от иранските засега Simple Smile.

# 156
"На 47" не е лош и "Язовецът" от иранските. Има един германски "Разпит по съседски", който... става. От турските "Омар и ние" също е хубав, както и късометражните турски.
Иначе от документалните има един "Салка", дето дават в продължение на над 1 час само един товарен влак как се движи в пустинята... и върви поезия на арабски за фон, музиката е яко психарска, хехе

# 157
Някой гледа ли филмите от MENAR 2021? Споделете някакви впечатления.
От документалните препоръчвам "Алжир отвисоко" и "Повярвай, за да видиш"

# 158
Аз отметнах 6 филма, турския "Писма на съдбата" по твоя препоръка и 5 ирански (слабост ми е иранското кино), от иранските най-ми харесаха "Животът ми във втори курс" и след това "Язовецът" и "На 47", "На пълна луна" горе-долу и той, единствено "Пълна каша" не ме впечатли особено.

Мерси за препоръката за Алжир..чудех му се, не си падам много по документално кино, но ще го видя и него, има още малко време за гледане на филмите от фестивала.

# 159
Само 6? Е те са над 30 филма... не остана време, давай Wink Препоръчвам късометражните, хубави са.

# 160
Здравейте, сега попадам на темата и се зарадвах, че коменитирате фестивала. Аз съм му фен от доста години - благодарение на него открих иранското и турското кино, които много харесвам.

Радвам се, че тази година е онлайн, защото така успях да изгледам доста филми. Мисля, че предишни години имаше по-силни ирански предложения, но въпреки това и тазгодишната селекция е добра. Много умеят да разказват истории и да трогват иранците. Мои фавори са "Едва 6.5", "Пазачът на затвора", "Язовецът". Също прекрасен "На косъм от сцената" - прекрасна кинематография. Снощи изгледах "На пълна луна" - абсолютно потресаващ филм, който по много простичък начин разказва за една толкова сериозна тема.
От турските засега изгледах само "Омар и ние", но някак не успях много да го оценя. Мисля в оставащите дни да включа поне "Писма от затвора", а доста добри отзиви четох и за "Момичето и морето" и "Крилете на Киргизстан".
Ще се радвам да прочета и вашите впечатления Simple Smile

# 161
За мен "Крилеге на Киргизстан" и "Момичето и морето" са тотал щета... изгледах ги и двата.  Единия го изгледах докрай, просто заради природата на Киргизстан. А другият е не просто "тежък", подгответе се да гледате филм за хора с физически и ментални проблеми.
От турските "Писма на съдбата" си струва, а "Сън сънувах" и "Омар и ние"... според мен не толкова, изгледах ги, но... не ме впечатлиха. Когато действието в един филм куца, поне гледам природата и селцето/градчето, в което е сниман... Има интересни места в различни провинции на Турция.

"Разпит по съседки" е германски филм, който ми хареса, нищо, че е малко... нискобюджетен. "Дневникът на рибаря" от Камерун също.
А от иранските... "Животът ми във втори курс" ми е безспорен фаворит. Също "На 47".  Докато "Джахан танцува" и "Пълна каша" не ги харесах.
От документалните "Алжир отвисоко", "Между стените на света" и най-вече "Повярвай, за да видиш" си струва да се видят. А "Салка" и "Крилете на Киргизстан" са със супер бавно действие и повтарящите се кадри.
За късометражните мога да кажа само хубави неща.

# 162
"Джахан танцува" малко го проспах, като че ли най-малко ми хареса Simple Smile
Но останалите ирански са добри.
"Разпит по съседски" не можах да го догледам, нещо не ме увлече.
Значи довечера е ред на "Писмата".

# 163
Ооо, снощи изгледах и турския "Цигански романс", много е добър. Също един от фаворитите ми

# 164
Аз приключих с фестивала, от последните 3 заглавия, немския "Разпит по съседски" и иранския "На косъм от сцената" (единствено него не можах да догледам) не ми харесаха.
Но от документалните "Алжир отвисоко" си беше наслада за очите и ушите Simple Smile

Като цяло съм много доволна, че имаше възможност за онлайн гледане на филмите.

Общи условия

Активация на акаунт