Филми, свързани с ислямския / мюсюлманския/ свят

• 86 468
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Много ми хареса епизода, как го вербуваха, няма искам - не искам. И какви погледи хвърляше Фараз през масата на Маржан докато се хранеха тримата Joy

Иран откровено си заявяват, че искат да унищожат Израел, Мосад не го прави заради режима и хората в Иран, а за защита на евреите.

# 466
Много ми хареса епизода, как го вербуваха, няма искам - не искам. И какви погледи хвърляше Фараз през масата на Маржан докато се хранеха тримата Joy

Иран откровено си заявяват, че искат да унищожат Израел, Мосад не го прави заради режима и хората в Иран, а за защита на евреите.
Да, но докато се опитват да елиминират един Мохамеди, който ще бъде заместен с друг може би по-лош, защото няма да се промени системата по този начин, много невинни хора загиват! Тези ядрени заплахи на Иран според мен са кьорфишек (кой ще им позволи наистина да го използват, това би означавало 3та световна, а и самата земя там не би могла да се използва векове наред, начинът по който заплашват дори ми звучи инфантилен). Но най-лошото е, че парите на иранците отиват за оръжия или финансиране на някакви терористични организации, намеса в други войни, докато собствения им народ буквално изнемогва икономически.
Разбирам ги, че искат да се защитят, но те имат буквално най-добрата защитна система, а и евреите не са по-важни от иранците, особено когато става дума за територията на Иран, а в същото време иранците никой не ги защитава дори в собствената им страна, предполагам разочаровани от цялата система някои стават шпиони, (което за мен пак е предателство), а може би други са вербувани по този начин буквално заклещени в системата като Милад и Фараз. Докато за Милад аз виждах и друг избор, за Фараз не виждам. Той в момента вече е престъпник за Иран, в същото време вербуван от Мосад, които обаче постоянно правят опити да го убият.... Ако поне ще бъде техен агент тогава трябва той и семейството му да има някаква протекция.

П.С. много ми харесват ястията, които ги дават да си хапват у Нахид, напомнят ми на село при баба и ми  създават чувство на уют.

# 467
Много са вдигнали нивото на Техеран! Грабна ме! Предишният сезон муден, дразнещо наивен и нереален на моменти, трудно мога и да си спомня какво въртяха 10 серии.
Затова новия го свалихме дотук малко насила и не можем да се наканим да го почнем. И като го почнахме, та на един дъх дотук! Много по-интересен.
Героинята на Глен Клоуз засега ми е неоправдана като образ, дано нещо излезе от нея.

# 468
Гледахте ли седми епизод?

Скрит текст:
Много гаден обрат, не го очаквах Astonished, Пейман на мен ми бе симпатичен, въпреки визията за разглезения богаташки син. Милад и той доста неочаквани действия от ревност...

# 469
Имам чувството, че се дънят на всяка крачка. Чак се чудя как не са ги изловили досега, всъщност само щото вербуваха Фараз и той по погрешка гръмна Али.

# 470
Най-после и аз успях да изгледам 7-и епизод!

Спойлер:
Скрит текст:
Аз съм в лек шок от епизода.... дори повече ядосана отколкото да съм разстроена, въпреки че страшно много харесвах Пейман (визуално най-вече Heart Eyes ).
Добре де, не разбирам защо Милад не свърза устройството след като вече беше започнал? Твърде опасно било? Чак сега ли го осъзнаха!? Той вече беше вътре, беше започнал и докато тримата се караха вътре имаше достатъчно време да го свърже, много по-зле е да се откаже посредата, това наложи и отиването на Тамар на партито. Ако искаха да е така по сценарий, за да я вкарат на партито, трябваше по-опасна ситуация да измислят, примерно самия Мохамеди да пристигне и да иска да си види Бети, а Милад да е там точно тогава. А после видиш ли когато нямаха контрол върху колата на Мохамеди........ не беше твърде опасно това, което направиха!? Очевидно беше,  дори не мога да коментирам нелепата смърт на най-готиното момче в Иран........
Също за пореден път ме дразни, че идеята за това умно решение дойде от Милад, онази русата попита Марджан какво мисли?? Тоест Марджан локалния подчинен агент взема последното решение, а Милад, който изобщо уж официално не работи за тях дава идеята...  за пореден път си измиват ръцете. Аз така го виждам, че Мосад си изми ръцете с иранците, те дадоха идеята и те убиха Пейман, а онези .... чисти и невинни като детски сълзи. Пейман беше бъдещето, никакъв разглезен богаташки син не е, как само погледна когато Мохамеди каза, че се е върнал, за да работи за революцията. След онзи разговор с бащата на закуска беше ясно, че Пейман няма такова мислене, образованието на Запад си е казало думата..... но ...
На такива партита не трябва ли да се разчита на много повече охрана, която разпитва гостите, (и то непознатите до този момент), а те го оставиха само на един единствен човек и то Фараз! Мислих че направо на детектор на лъжата ги подлагат или поне няколко агента едновременно или други агенти да слушат разговора също. Малко го представиха все едно в Иран нямат никаква идея какво се случва, а Мосад контролират всичко и имат очи и уши навсякъде. А и снимката на Тамар е в полицията, но никой от охраната не я разпознава!?  Също ми се струва редно да има охрана и на колите, все пак.... когато говорим за толкова високи постове и страна като Иран предполагам, че са въоръжени до зъби и до най-малкия детайл. Че аз наскоро посещавах синагогата в София и ме проверяваха повече отколкото тях Sweat Smile   и през скенер минах даже, дори на летището е по-лесно хахахаха а един приятел иракчанин не са го пуснали и той си мисли, че е забранено горкият, сърце не ми даде да му кажа, че е точно заради арабското му име. Joy

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 16:55 от T.Valcheva

# 471
Не знам дали видяхте, но и последния епизод на Техеран е наличен, аз даже успях да го изгледам, добър бе сезона, сега съм в очакване на Фауда Smiley

Скрит текст:
Единствено не мога да прежаля Пейман обаче, но явно такава му е била ролята, само за сезона

# 472
Гледах го! Сега трябва да чакаме още една година за 3-и сезон ли?

Скрит текст:
Аз бях толкова против Марджан, обаче ми стана гадно накрая за нея, както и че Нахид стана убийца. Всъщност не толкова тъжно за Милад, колкото ме побиха тръпки, защото е най-добре да нямаш нищо общо с агенти на Мосад или с агенти на Гвардията на Иран. Изобщо пълен ужас. Само как ги даваха накрая в колата усмихнати, беше ясно, че няма да успеят да избягат Cry   А по принцип Тамар знае на какво са способни, разбра че операцията не е одобрена и че ги заплашват, защо не решиха да напуснат Иран по алтернативен начин, не чрез Мосад, а с връзките на Милад? Той имаше много такива и беше намерил начини да напуснат страната, можеше Мосад да ги убият при този опит, (или само Милад, за да остане Тамар за следващия сезон Joy ).  
На мен този епизод ми беше малко тягостен, защото почти целият беше погребение и всички в черно плачат. А какво ли ще стане с Фараз-Нахид, щастлива съм, че поне никого от тях не ликвидираха! Но дали ще избягат от Иран, (което също е жалко и жестоко, защото това е тяхната Родина и имат право да живеят в нея, а и на тази възраст да станат бегълци и да започват живота си от началото ...).    И това, което ме ядоса най-много е че Мосад отново издадоха заповед да убият Фараз! Направо нямам думи, той им помага, а те искаха да го ликвидират за пореден път. Добре че явно засега Тамар и Фараз са главните роли, а и сериалът се казва Техеран и трябва по сценарий да останат там, съответно Фараз няма как да бяга от Иран, а Тамар няма как да напусне страната, както й заповядват още от първи епизод Joy  А и не разбирам защо Мосад не прости на Тамар? Все пак главната цел беше изпълнена и те щяха да напуснат страната. Защо трябва и те да умират?

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 07:15 от T.Valcheva

# 473
не искам да отварям скрития текст

в кой епизод се случи планираният инцидент с автомобила?

че не помня до кой стигнахме, а това гледахме последно 🤔

# 474
В седми епизод

# 475
А вчера излезна 8-и финален за сезона. Защо толкова малко серии... можеше поне още 2 да направят. По 10 за сезон е идеално. Още не е потвърдено никъде ще има ли 3- сезон и от какво зависи това.

# 476
Нищо не разбрах Joy, ще я гледам пак серията

Скрит текст:
Нито какво точно беше решил Фараз, нито как даде парфюма на Нахид, нито как телефона на Пейман е минал през Тамар и Милад за да задействат бомбата и въобще как стигна до Мухаммади. И кой взриви колата с Милад да му се невиди?!?

# 477
Нищо не разбрах Joy, ще я гледам пак серията

Скрит текст:
Нито какво точно беше решил Фараз, нито как даде парфюма на Нахид, нито как телефона на Пейман е минал през Тамар и Милад за да задействат бомбата и въобще как стигна до Мухаммади. И кой взриви колата с Милад да му се невиди?!?

Joy

Скрит текст:
Според мен, когато Тамар каза на Фараз ''задействаме блан Б'' всичко това се е случило без да ни го показват - Фараз дава парфюма на Нахид (само не ми е ясно Тамар знаела ли е и съгласна ли е била да убият Марджан). Но със сигурност план Б е това с телефона, не е нужно да е точно телефонът на Пейман, а просто някакъв телефон, (Тамар имаше същия модел - сцената на басейна в предишните епизоди). Стигна до Мохамеди в онова малко пликче с лични вещи, които Фараз му носеше, но беше спрян от друг служител. И според мен Мосад взривиха колата с Милад, искайки да ги убият и двамата.

Една снимка качена от режисьора в инстаграм.
Скрит текст:
Има иранци, които са написали ''благодаря, че изтрихте 3-а аятоласи от земята Joy ''

# 478
За Техеран

Скрит текст:
А на кого е била идеята за план Б - Марджан знаела ли е? Как толкова бързо Тамар и Милад го организираха това с телефона? Ако са го организирали предварително, защо им е, като те не знаеха, че не е одобрена операцията от Мосад... Също финала - нали Мосад не искаха изобщо да се случва това, как са знаели, че Милад и Тамар ще отидат към тази кола на хълма? И също така намериха устройството на колата, но нали те го сложиха на Бети, а катастрофира новата кола - под нея нямаше устройство, защото не я очакваха... а после казаха на Мухамади, че са намерили устройство при катастрофата...

# 479
За Техеран

Скрит текст:
А на кого е била идеята за план Б - Марджан знаела ли е? Как толкова бързо Тамар и Милад го организираха това с телефона? Ако са го организирали предварително, защо им е, като те не знаеха, че не е одобрена операцията от Мосад... Също финала - нали Мосад не искаха изобщо да се случва това, как са знаели, че Милад и Тамар ще отидат към тази кола на хълма? И също така намериха устройството на колата, но нали те го сложиха на Бети, а катастрофира новата кола - под нея нямаше устройство, защото не я очакваха... а после казаха на Мухамади, че са намерили устройство при катастрофата...

Според мен:
Скрит текст:
Агент като Тамар винаги има предварителен план Б, това е човек, който е работил дълго за Мосад, знае че нещата могат да се объркат и никога не разчитат на случайността. Когато в първи сезон тя не последва иранската връзка предприе на своя глава план Б - отиде при леля си, като знаеше и къде живее. Та, според мен тя и Милад предварително са направили това с бомбата - за Милад се видя, че това е лесно. План Б винаги трябва да има при такива операции, защото всичко винаги може да се обърка - а целта на тази операция беше ликвидирането на Мохамеди, план Б не е ако Мосад се отметнат или защото са знаели за това, а ако не успеят да убият Мохамеди по план А (Тамар влиза през специалния вход и му пуска онзи спрей). Видяхме че на няколко пъти щеше да се обърка: Вахид се ядоса, когато я видя и за малко и генералът да я види (а той е виждал снимката й) и т.н.
Според мен Марджан не е знаела за този план, защото първо Тамар не може да се доверява на никого, дори като екип всеки е за себе си донякъде... видя се, че когато ''се налага''/има заповед от по-горно ниво един от тях ще насочи пистолет към друг. Та Тамар тръгна да изпълнява заповедта - да убие Фараз, но и той не е вчерашен и беше подготвен с оръжие, затова тя му предложи план Б. А сега за убиването на Марджан, може и да си е лично решение и изпълнение на семейството Фараз/Нахид като отмъщение за това как тя се вмъкна в семейството им, след като й се довериха и ги заплашва, а след това и внедри Фараз при Мосад. Тамар няма защо да убива Марджан, тя искаше генерала и след това да напусне страната, а Марджан нямаше да й попречи да напусне.
Устройството под колата дори ме учуди, че го намериха едва след катастрофата, а нямаше предварителен оглед на колите от техници преди състезанието, но нали по сценарий Пейман трябваше да умре. Предполагам след тази катастрофа са разследвали и двете коли, целия участък и са открили това в Бети.

''нали Мосад не искаха изобщо да се случва това, как са знаели, че Милад и Тамар ще отидат към тази кола на хълма?''  - Мосад имат очи и уши навсякъде Joy не само във филма, няма да се учудя и сега да могат да ни прочетат Joy . Те не бяха одобрили тази операция, но гледаха на живо погребението! И така видяха, че Тамар е там и след това пратиха таксиметровия да заплашва Милад. А след това вече е много лесно да ги проследят.

Това е моята интерпретация, няма кой друг да ликвидира Милад, а сега защо искаха да ги убият, въпреки че мисията беше изпълнена, макар и точно в този момент да не беше одобрена. Може би защото все пак не се подчиниха на заповедта и на такива агенти не може да се разчита, макар че още в първите епизоди Юлия (Русата) издаде заповед на Марджан да ликвидира Милад и Фараз, в последствие видяхме че въпреки че Фараз им помогна те не искаха да рискуват по натам. А сега дали щяха да си спазят обещанието и да измъкнат Милад заедно с Тамар... може би да, но накрая просто им писна от номерата им, Тамар много пъти не изпълняваше заповедите и действаше на своя глава. Но според мен тя е твърде добър агент, въпреки своите лични пристрастия не се провали, изпълни мисията по хладнокръвен начин. Трябваше да й простят и да ги пуснат - но по сценарий тя трябва да остане в Техеран, (ако искаме трети сезон).

Общи условия

Активация на акаунт