Филми, свързани с ислямския / мюсюлманския/ свят

• 86 338
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Навестявам темичката с питанка, кога да очакваме новия сезон на Фауда по нетфликс, има ли някакви новини?

И малко оффтопик, бях обещала да споделя за Ливан, е много приятна изненада се оказа, много много препоръчвам да се види и преживее Smiley

Иначе съм потресена какво пак се случва в Иран...

# 541
И малко оффтопик, бях обещала да споделя за Ливан, е много приятна изненада се оказа, много много препоръчвам да се види и преживее Smiley
Ее, ако си видяла Ливан... супер. Аз съм бил само в Бейрут и Баалбек, а много искам да видя и други места в страната, има мн. красоти. Успях да видя и пещерата Джейта Гротто, направо велико, влакчета, лодки вътре... Но са забранени снимките.

Иран.. да, протестите са против властта, против кризата, това с убитата девойка беше само повод. И те имат нужда от нова революция.

p.s. Фауда не гледам, няма как да коментирам

# 542
Честит празник!

Дано този път, ако има революция отново в Иран да им донесе повече късмет, а не по-лош режим дори. Имам съмнения до колко е възможно да има истинска Република, истинска демокрация в държава, където официалната религия е ислям.

Фауда спечели някаква награда за най-добър сериал, другата седмица на 28 приключва по yes tv и се очаква веднага да го пуснат по Нетфликс. Очаквай голям отзвук в темата за Фауда. 😆

Май лятото никой не е гледал нещо интересно да сподели и препоръча тук 🤔

А да, Панахи го вкараха в затвора..преди 1-2 месеца. Изобщо в глобален план твърде много конфликти, дано ни подмине!

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 22:02 от T.Valcheva

# 543

Ее, ако си видяла Ливан... супер. Аз съм бил само в Бейрут и Баалбек, а много искам да видя и други места в страната, има мн. красоти. Успях да видя и пещерата Джейта Гротто, направо велико, влакчета, лодки вътре... Но са забранени снимките.

Да бях на тези места, плюс Сайда, Тир, Магдуш, Бейтедин, Дейр ел Камар, Хариса, Библос, долината Бекаа, Анджар, и има още какво да се посети в тази малка страна, тоест и аз не видях всичко. За Джейта да забранено е да се снима, но може "скришом" някой и друг кадър да се щракне, супер е тази пещера, гордост за ливанците. Между другото вече и Сирия е отворена за посещения, някой ходил ли е?

Е щом скоро ще пускат Фауда,  ще се активизира темата за него, напоследък нищо не съм гледала  от/за региона.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 22:09 от AniSim

# 544
Между другото вече и Сирия е отворена за посещения, някой ходил ли е?
.
Да, аз съм ходил, но само в Дамаск и Босра. Харесаха ми много. Сирия може перфектно да се съчетае с Йордания.

# 545
В HBOmax има документален сериал за щурма на американското посолство в Техеран и вземането на заложници през 1979 г. - Hostages е заглавието.

# 546
  • с трима мъже :)
А аз в момента чета "Вихрушка" на Джеймс Клавел. Точно за тия събития пише. Но не и за заложниците, в прекия смисъл на събитията, които са се случили тогава.

# 547
Излизат ми някакви други сериали с това заглавие, един индийски и един израелски. Не са тези, нали? Този от коя година е за иранските заложници. Аз в момента чета на Паринуш Сании една книга, чието действие се развива точно преди и по време на революцията.... разбира се потикната съм от събитията, които се разиграват в момента в Иран. Много ми е мъчно за тези хора....

# 548
От 2022 г. е сериала, намерих го на последно качени сериали. НВО -то напоследък много ме дразни, не ми зарежда добавените в профила, не може да търси като хората, постоянно ме върти като влизам в сайта, аман!

# 549
Снощи попаднах на един ирански филм по Синемакс 2 и много ми хареса. Върнах го отначало и го изгледах. Заглавието няма нищо общо с действието. Малко тежък филм.  Виждам, че сега по обед ще го повтарят пак:

"Балада за бялата крава", драма, Иран, 2020; реж. Бехташ Санаеха и Мариам Могхадам, с Мариям Могхадам, Алиреза Санифар, Пурия Рахимисам, Авин Пуррауфи, Фарид Гобади, Лили Фархадпур.

После започна някакъв турски филм: "Аслъ", между двата филма вървяха реклами и на други персийски филми и африкански филми, цяла поредица. Ами то си е един малък МЕНАР този Синемакс 2

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 11:00 от diziler

# 550
  • с трима мъже :)
Аз затова го обичам. Открих го тоя канал преди няколко години, при сестра ми. Тя го има у тях. Ние го нямахме, но сега, с новата ТВ вече го имаме и много го гледам. И точно така: зареждам си ги ей такива филми, плюс някой европейски ... наслада!

# 551
Мен все ме питат - кво гледаш по тоя синемакс?!? А аз без НВО мога, но без синемакс - не!

# 552
Аз синемакс нямам, но в HBO ги има филмите, които diziler препоръча, иранския го бях почнала преди време, но така и не го догледах, ще трябва да му дам втори шанс Simple Smile

# 553
Аз НВО каналите ги нямам (там са почти само американски филми), добавил съм си само Синемакс 1 и 2 и съм мн. доволен. Европейско кино, арабски, персийски, латиноамерикански, африкански филми... кеф.  И по принцип харесвам фестивално кино, не блокбастърите, дето ги дават в моловете.
@MissChanandlerBong и @galaBG ... на същото мнение съм и аз Wink

# 554
Идвам да ви препоръчам един ирански филм, но няма да казвам нищо, освен че е забранен в Иран и е невероятен, защото не искам да издам нищо. Предполагам, че само защото е ирански някои веднага ще го гледат, и ако коментирате ще се включа и аз. Но препоръчвам дори трейлъра да не се гледа предварително, за да не си развалите нещо.  Неусетно го минаха 2 часа и половина. Има златна мечка на Берлинале.

Ето го тук онлайн с бг субтитри, има го и в замунда.
There Is No Evil/ Няма зло - 2020
https://filmisub.com/filmi/56339-there-is-no-evil-nyama-zlo-2020.html

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 22:49 от T.Valcheva

Общи условия

Активация на акаунт