Брак или "на семейни начала"?

• 47 974
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 315
Това имах предвид и аз малко по нагоре

# 316
  • София
От друга гледна точка не разбирам, защо неомъжените ползват по големи привилегии относно всякакъв вид помощи. Не се обиждайте неомъжени дами. Това касае държавата ни. Нямам нищо против неомъжените.
Може би, защото закона предвижда, че след като майката не  е омъжена се води самотна майка, съответно има право на по-големи помощи, както е в много от случаите... Laughing

За да е самотна майка не трябваше ли бащата да е записан като "неизвестен", а не дали е омъжена или не?

# 317
  • където ми харесва
От друга гледна точка не разбирам, защо неомъжените ползват по големи привилегии относно всякакъв вид помощи. Не се обиждайте неомъжени дами. Това касае държавата ни. Нямам нищо против неомъжените.
Може би, защото закона предвижда, че след като майката не  е омъжена се води самотна майка, съответно има право на по-големи помощи, както е в много от случаите... Laughing

За да е самотна майка не трябваше ли бащата да е неизвестен, а не дали е омъжена или не?
Ако е омъжена, но разделена с мъжа си, детето се записва автоматично с имената на съпругът, независимо дали той е бащата (ако няма развод).  Тоест, няма неизвестен баща в случая.
И пак може да е самотна майка, ако бащата е признал детето, но не живеят заедно, а само майката се грижи за детето.

# 318
Може би, защото закона предвижда, че след като майката не  е омъжена се води самотна майка, съответно има право на по-големи помощи, както е в много от случаите... Laughing

Самотна майка се води,когато детето не е признато от бащата.Те. води се с ''баща неизвестен''
А не дали имате брак с бащата или не..Никакви привилегии не ползват неомъжените.
А какви са чак пък ''големите привилегии'' на самотните майки,? newsm78
А това за границата е толкова нелепо,че няма докъде ooooh!
На границата,дори и да не представиш акта за раждане на детето, граничните  вписват имената от паспорта на детето и веднага излизат имената на родителите.И сравняват с имената от док.за самоличност на възрастните. Т.е. с едно клик и ''ей ги''.
m_ermenkovaa,големи ''врели некипели'' пишеш. Outta Joint

# 319
  • София
Може би, защото закона предвижда, че след като майката не  е омъжена се води самотна майка, съответно има право на по-големи помощи, както е в много от случаите... Laughing

За да е самотна майка не трябваше ли бащата да е неизвестен, а не дали е омъжена или не?
Ако е омъжена, но разделена с мъжа си, детето се записва автоматично с имената на съпругът, независимо дали той е бащата (ако няма развод).  Тоест, няма неизвестен баща в случая.
И пак може да е самотна майка, ако бащата е признал детето, но не живеят заедно, а само майката се грижи за детето.[/b]
Мисля, че тук бъркаш. Според мен, след като детето е припознато от бащата, майката не се води самотна. Трябва да пише "баща неизвестен", за да може майката да се води "самотна".

# 320
Я оставете детето на мира Simple Smile То си личи, че от закони не разбира. Толкова други приятни и красиви моменти имаше в поста й.... а вие точно проблема с границата забелязахте. Още малко и ще си помисля, че й завиждате, че е желана и даже на колене желана Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 321
  • София
Кой на кого за какво да завижда  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 18:36 от milenaka

# 322
Нищо не съм казал. Аз никога не бих помислил, че една жена би си признала, че завижда на друга жена, че някой може да я желае на колене. Това е на практика невъзможно и всички неомъжени жени са такива по свое желание Simple Smile

# 323
Благодаря нофелет , не мисля, че някой има за какво да ми завижда. Просто реших да споделя,моята случка. А относно законите. Сте напълно прави, нищо не разбирам... Май не трябваше да поствам неща,за които не съм напълно сигурна

# 324
  • София
 Joy  Joy  Joy

nofelet, кефиш  Hug

# 325
Благодаря нофелет , не мисля, че някой има за какво да ми завижда. Просто реших да споделя,моята случка. А относно законите. Сте напълно прави, нищо не разбирам... Май не трябваше да поствам неща,за които не съм напълно сигурна
Ерменкова, постът ти с целия си наивитет и искреност бръкна толкова дълбоко в раните на толкова много жени, че ще бъдеш разкостена зловещо, ако продължиш да защитаваш тезите си от него. Това с пръстена и колениченето бе достатъчно Wink

# 326
  • София
Сега прочетох. Ами не знам. Имам даже и църковен брак, та клишето "неомъжени, които завиждат на омъжени" нещо издиша. Но ако някой иска да се залъгва така, нямам абсолютно никакъв проблем с това. Сега, ако броят свещи, на чийто фон ни е отправено така бленуваното предложение, е от значение, тогава може да настане форумна драма.

# 327
обществена тайна е фактът, че масово се взимат
всякакви помощи и облекчения от майчета, живеещи
с бащите на децата си и въпреки това
представящи се за самотни майки
никой не го проверява това
макар че често виждат таткото в ДГ примерно
важното е да се вземат едни пари или да
се спести някоя и друга такса
 Sick
"тъпата държава" си го заслужавала по техни думи

# 328
  • София
Какво взимат? 35 лева детски надбавки?

# 329
Какви са тези помощи ,които държавата отпуска на "самотни майки" без брак ? newsm78
Аз освен 35лв детски и 300лв за дърва ... не съм чула някоя майка да е вземала друго.
И не е вярно ,че няма проверки.Има и то доста обстойни,които пък от своя страна карат жените да крият обувките и дрехите на мъжа си  Mr. Green ,за да вземат бленуваните 300 лв  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт